Five Ten

Skor från Five Ten är designade för cykling där den perfekta platta gummisulan behövs. Five Ten utvecklar produkter inom kategorin outdoor och athletic footwear. Five Ten tillverkar MTB-skor för flatpedaler med och utan klossinfästning.

Five Ten grundades redan 1985 när grundaren Charles Cole beslutade sig för att skapa den optimala skon för klättring. Namnet på varumärket, Five Ten, syftar på klättringens svårighetsgrader, där 5.10 representerar den svåraste nivån. Det var just den prestandanivån de strävade efter att uppnå med sina produkter. Från klättring tog de steget in i MTB-världen och har sedan dess etablerat sig som en av de ledande aktörerna inom tekniska och prestationsinriktade skor för cyklister. I november 2011 blev Five Ten en del av sportgiganten Adidas som har fortsatt att utveckla varumärket med fokus på kvalitet och precision.

Five Ten är kända för sitt revolutionerande grepp i sina skor. Med sin karakteristiska gummiblandning Stealth Rubber, har de skapat en legend inom cykelvärlden. Denna gummiblandning ger utmärkt kontroll, oavsett om du står upp ipedalerna, eller kör över stigar och stenar. Varumärket är framför allt känt för sina cykelskor som kombinerar förstklassiga material, innovativ design och den oöverträffade Stealth Rubber sulan.

Läs mer
Bästsäljare
Alla produkter
Filtrera efter
Populärast
Gå till sidan
Produkter per sida:
 • 30
 • 60
 • 90

FAQ

1
Vad skiljer Five Ten skor från andra märken?
Skor från Five Ten är kända för sina Stealth gummisulor som ger utmärkt grepp och kontroll, särskilt på flatpedaler. Skorna är även kända för sin hållbarhet och passform. Komforten är också i toppklass när du cyklar med Five Ten skor.
2
Kan Five Ten skor användas i alla typer av terräng?

Five Ten: Den legendariska skotillverkaren för cykelentusiaster

Five Ten har flera olika modeller avsedda för MTB. Bland annat Kestrel Lace, Impact och den populära Freerider. Skorna är framtagna i olika färger och material så att det finns en sko för varje smak. Five Ten sneakers är tillverkade av mjukt gummi så att du står stadigt på pedalerna under hela cykelturen. De flesta skorna har skosnören, några har både skosnören och kardborreband över vristen och ett fåtal har BOA-spännen.

Tack vare skons form och material kommer du uppleva en komfort som vanligtvis mest associeras med sneakers och andra bekväma skor. Genom att välja detta märke är du säker på att få skor som håller länge och är bekväma för dina fötter.
 

Ikoniska skor från Five Ten:

 1. Freerider-serien: Five Ten Freerider-serien är en favorit bland MTB-cyklister. Skorna i den här serien ger utmärkt komfort, hållbarhet och ett stabilt grepp som gör att du kan ta dig fram på alla stigar med självsäkerhet.
   

 2. Impact Series: Dessa skor är gjorda för MTB cyklisten som cyklar i tuff terräng och därmed behöver extra skydd och stöd. Med förstärkt konstruktion och maximalt grepp är Impact-serien perfekt för teknisk och krävande terräng.
   

 3. Sleuth-serien: En mer mångsidig serie som passar för både cykling och vardagsanvändning. Sleuth-serien kombinerar stil och prestanda vilket är perfekt för dig som vill ha komfort både på och vid sidan av cykeln.
   

Om du är osäker på vilken sko som är bäst för dig är du alltid välkommen att kontakta vår kundtjänst. Vi hjälper dig gärna att hitta rätt och ge dig mer information.