Prisfest – över 3000 erbjudanden. Spara upp till 50% här.

Rengöringsborstar för cykel

Rengöringsborstar för cyklar är borstar som är gjorda speciellt för rengöring av cyklar. Det finns ett stort antal olika borstar utformade för att rengöra cykelns olika delar. Borstarna är också gjorda av olika material för de olika ytorna och smala ställen på cykeln så du slipper skada ramen och ändå uppnår optimal rengöring av din cykel.

Vi har rengöringsborstar för all slags rengöring av din cykel, oavsett om det är för rengöring av kassett, kedja, hjul eller något annat så har vi det. Borstarna kan köpas både styckvis och i set och finns i flera olika populära märken som Muc-Off och Morgan Blue.

Alla produkter
Filtrera efter
Populärast
Gå till sidan
Produkter per sida:
 • 30
 • 60
 • 90

FAQ

1
Vilken rengöringsborste ska jag använda för cykelrengöring?
För rengöring och underhåll av din cykel är det viktigt att du använder rengöringsborstar som är gjorda för ändamålet när du vill vårda din cykel och förlänga dess livslängd.
2
Varför behöver jag en speciell rengöringsborste för min cykel?

Borstar för rengöring av cyklar

Det finns specialgjorda borstar för bland annat kassetter, nav, kedjor, hjul och såklart ramar och framgafflar. På alla cyklar finns det trånga ställen där en vanlig tvättborste inte kan komma in. Här är det bra att ha en borste som är gjord speciellt för ändamålet, så att du kan få bort skit, smuts och lera ordentligt från cykeln. Borstarna kan till exempel användas för att rengöra kassetten där det annars kan vara svårt att ta sig ner mellan växlarna. Här kan det gömma sig mycket smuts och gammal olja.

I vissa områden måste borstens borst vara hårdare, t.ex. för kassetten. För andra områden såsom ram och framgaffel ska borsthåren vara mjukare då det är skonsammare mot lackeringen.

 

Fördelar med rengöringsborstar för cykelrengöring

Rengöringsborstar speciellt gjorda för cykelrengöring har flera fördelar jämfört med vanliga borstar eller trasor när det kommer till rengöring av din cykel.

Här är några av fördelarna med att använda specialtillverkade rengöringsborstar for cykeln:
 

 • Effektiv rengöring: Cykelrengöringsborstar är designade för att effektivt rengöra både ramen och alla delar av cykeln, inklusive vevpartier, kedja, hjul och bromsar. De är ofta mer effektiva än vanliga borstar eller trasor eftersom de är designade speciellt för ändamålet.
   

 • Skydda cykeln: Specialdesignade cykeltrengöringsborstar är gjorda av material som är skonsamt mot cykelramen och dess delar. För ömtåliga ytor är det bra att använda en mjuk tvättborste med mjuka borst så att den inte repar eller skadar ytan.
   

 • Spara tid: Specialgjorda rengöringsborstar för cyklar kan göra städningen snabbare och effektivare, så att du spenderar mindre tid på att rengöra din cykel och har mer tid att köra på den.
   

 • Ergonomisk design: Cykelrengöringsborstar är ofta designade med ergonomi i åtanke, vilket gör det lättare för dig att använda borsten för att rengöra din cykel utan att anstränga händer eller handleder. De flesta kommer med ett bra grepp, vilket gör rengöringen roligare och enklare.


I slutändan kan användningen av specialgjorda cykeltvättborstar göra rengöringen av din cykel mer effektiv och skonsammare. Rengöring av din cykel är också viktigt för underhållet. En ren cykel håller längre och går bättre än en smutsig cykel.
 

Annan bra utrustning för cykelrengöring

Förutom borstar för att rengöra din cykel kan det vara fördelaktigt att ha ett mekställ när du ska rengöra din cykel, eller bara när du ska fixa något på cykeln rent allmänt.

Se vårt urval av mekställ här!

När du rengör cykeln ska du självklart även använda rengöringsmedel för cykeln. Här är det också viktigt att du använder något som cykeln och de olika cykeldelarna tål.

Se vårt urval av produkter för rengöring här!

Och slutligen kommer underhållet av cykeln efteråt.

Se även vårt utbud av olja och fett för underhåll här!