Cykelhandtag

När du cyklar är det viktigt att ha ett gott grepp om handtagen på din cykel. Vi har ett stort urval av cykelhandtag för alla typer av cyklar. Vi har olika handtag för racercyklar, mountainbikes, BMX-cyklar och barncyklar. Vi har även ergonomiska handtag för din cykel.

Vi säljer handtag från populära märken som ESI grips, Odi och OneUP.

All products
Filter by
Most popular
Go to page
Products per page:
 • 30
 • 60
 • 90

FAQ

1
Vilka cykelhandtag är bra för mountainbike?
För mountainbikecykling är det viktigt att du väljer cykelhandtag som har ett bra grepp och är gjorda av robust material. Greppet är viktigt i ojämn terräng. Ett fast material är viktigt eftersom krockar lätt kan inträffa vid körning i ojämn terräng.
2
Vad är ergonomiska cykelhandtag?
3
Vilka cykelhandtag ska du välja?

Cykelhandtag

Cykelstyret är en viktig del av din cykel. Du kanske inte tänker på det, men rätt cykelhandtag kan förbättra din komfort på cykeln, din kontroll över cykeln och därmed även din prestation på cykelturen. Samtidigt kan du undvika skador och obehag på längre cykelturer.

De flesta styren är gjorda för att passa cykelstyre som är 22,2 mm i diameter. Dettaa är standardmåttet på styren. Om styre och handtag avviker från dessa mått anges det.

 

Fyra goda skäl att välja rätt cykelhandtag

 • Ergonomiska cykelhandtagGrepp: Cykelhandtag ger dig ett bra grepp om styret, så att du lättare kan styra cykeln, vilket är särskilt viktigt när du kör i ojämn terräng eller i utmanande väderförhållanden.
   

 • Komfort: De flesta cykelhandtag är designade med fjädring och stötdämpning vilket minskar belastningen på dina händer och armar. Detta hjälper till att göra cykelturen bekvämare för dig.
   

 • Styrka: Cykelhandtag kan bidra till bättre kraftöverföring till cykelstyret vilket hjälper dig att förbättra din prestanda och hastighet på cykeln.
   

 • Ergonomi: Vissa cykelhandtag är designade med ergonomi i åtanke. Det gör att formen på handtaget anpassas efter formen på dina händer vilket ska ge en mer naturlig och bekväm position när du cyklar.

 

Rätt handtag för din typ av cykel

Som beskrivits ovan är det en fördel att köpa bra handtag till din cykel. Samtidigt är det också en god idé att fundera över vilken typ av handtag som passar för den typ av cykel som du kör. Dessutom beror valet av cykelhandtag också på din körstil och personliga preferenser.

Här är ett urval av några av de olika typerna av cyklar och vilka handtag som är bra för dessa typer av cyklar:

 

Cykelhandtag för MTB

Cykelhandtag till MTBDet är populärt med silikongrepp till mountainbikes. Dessutom kan du även köpa handtag som kan låsas på styret med låsklossar så att handtagen inte rör sig när du kör i utmanande terräng. Texturerade gummigrepp är också populära då de hjälper dig att ha ett bra grepp om handtaget och därmed på styret.

 

Cykelhandtag för citybike och elcyklar

Vi har ett stort utbud av handtagsset för citybikes och elcyklar. Material och design varierar och du måste välja utifrån vilket grepp du vill ha samt hur hållbara de behöver vara.
 

När du ska välja handtag till din stadscykel beror det mycket på dina personliga preferenser och vilket handtag som passar dig bäst. Det är populärt med ergonomiska grepp för citybikes eftersom dessa ger större komfort för händerna på cykelturen. De ger ett bra grepp vilket minskar belastningen på händerna på cykelturen. Dessutom låter ergonomiska handtag dig justera ditt grepp och ändra positionen för dina händer på styret under cykelturen.

Ergonomiska handtag för MTB, elcykel m.flVar medveten om att det på många citybikes och elcyklar kan vara skillnad mellan höger och vänster handtag. Många tillverkare gör även handtagssatser, där du får ett kort och ett långt handtag. På så vis finns det utrymme för att installera ett vridande växelreglage.


Cykelhandtag för racercykel

Det finns inga cykelhandtag för racercyklar då styret på racercykeln består av själva styret och styrbandet som du monterar på den.

 

Se vårt utbud av racerstyren här!

Se även vårt urval av styrband här!

 

Cykelhandtag för BMX

Handtag till BMX cykelNär du väljer handtag för BMX är de viktigt att överväga grepp och material.

Greppen ska ha en ytstruktur som ger dig ett bra, rejält grepp så att du fortfarande har ett bra grepp och ändå har full kontroll när du svettas. Vissa handtag finns med ribbor och mönster för just detta ändamål.

Materialet är också viktigt. Några populära material inkluderar gummi, silikon och skum. Gummi är ett populärt alternativ på grund av dess hållbarhet och greppstyrka. Silikon är också populärt då det kan ge ett bra grepp och är bekvämt att hålla i under en längre tid. Skum är också ett alternativ då skumhandtag ger bra stötdämpning och är mjuka att hålla i.