Målning och sprayfärg til cykel

Här hittar du sprayfärg för cykel och cykellack för att måla och polera din cykel med. Vi är nordisk distributör av det kända varumärket Spray.Bike som har blivit otroligt populärt.
 

Vi har ett stort urval av olika färger som du kan måla din cykel med. Det är endast fantasin som sätter gränserna. Förutom många olika färger har vi också klarlack med matt eller blank finish samt olika nyanser av glitter. Alla färger kommer på sprayburk. Dessutom säljer vi också lack, vax och grundfärg.

 

Alla produkter
Filtrera efter
Populärast
Gå till sidan
Produkter per sida:
 • 30
 • 60
 • 90

FAQ

1
Vilken färg används för en cykel?
Vi säljer märket Spray.Bike som är ett bra och populärt märke som verkligen lämpar sig för att måla eller lacka en cykel.
2
Kan man spraymåla en cykel?

Målning eller lackering av cykelramar

Om cykeln behöver en uppfräschning eller om du är trött på färgen på din nuvarande cykel kan lösningen för dig vara att måla om ramen på din cykel. Du kan måla den i alla möjliga färger och till och med göra den extra snygg med lite glitter ovanpå.

Att lacka cykelramen är också ett bra tillfälle att piffa till cykeln lite. Förutom sprayfärg för cyklar har vi även omslag och primers för metall.
 

Hur målar jag min cykel? 

När du går igång med ett gör-det-själv-projekt är det alltid en bra idé att ha fullständig förståelse för processen innan du börjar.
 

Här är de olika stegen:
 

 • Separera cykeln så mycket som möjligt.
   
 • Gör cykeln helt ren och se till att all smuts och fett tvättas bort. Cykeln ska vara helt torr efteråt.
   
 • De delar som inte skalas av cykeln och som inte ska målas täcks med tejp.
   
 • Slipa ramen med sandpapper så att du filar ner den befintliga färgen. Genom att slipa ner tidigare färg fäster den nya färgen bättre.
   
 • Spraymåla din cykel. Sprayfärgen ska appliceras i ett så tunt lager som möjligt så att du förhindrar att färgen rinner. Ge den upp till 4-5 lager eller tills du är nöjd med utseendet.
   
 • Efter målning kan man fundera på om cykelramen även ska ha ett lager lack. Lacken måste appliceras med samma procedur som färgen.
   
 • När cykeln är målad och torr tas tejpen bort och cykeln sätts ihop igen.
   

Kom ihåg att det är viktigt att du är noggrann i din rengöring och förberedelser innan du spraymålar eller lackar cykeln. Om det är några småsaker som inte lossnat innan kan det ses och kännas på lacken eller färgen efteråt. Därför är förberedelser den viktigaste punkten när din cykel ska målas eller lackas.
 

Du kan även dekorera din cykel med andra dekorationer som blomsterkransar eller klistermärken.