Ventilförlängare och ventiladapter

Hos oss hittar du bland annat ventilförlängare, ventiladapter, ventilgummi och ventilkäglor till din cykel. Det finns flera olika typer och det viktigaste är att du köper en som passar ventilen du har på din cykel.

Vi har ventilförlängare och ventiladaptrar från några av de välkända toppvarumärkena som Continental, Schwalbe, Birzman, Topeak och Zipp.

Alla produkter
Filtrera efter
Populärast
Go to page
Produkter per sida:
 • 30
 • 60
 • 90

FAQ

1
Vad är en ventilförlängare?
En ventilförlängare är ett verktyg som används för att förlänga ventilen på ett däck. Med en ventilförlängare blir det enklare att pumpa luft i däcket, särskilt när det är svårt att komma åt ventilen. Det används ofta på cyklar, motorcyklar och fordon där ventilen är placerad på en svåråtkomlig position.
2
Vad är en ventiladapter?

Värt att veta om ventilförlängare och ventiladaptere


Det finns tre huvudgrupper av ventiler till cykeldäck. När du väljer ventilförlängare och ventiladapter är det viktigt att du köper en som passar den typ av ventil som du har på din cykel, eftersom det påverkar passformen och funktionen. Här är en översikt över de tre vanligaste ventiltyperna:
 

 • Racer/prestaventil: Den mest populära ventiltypen är smalare än andra ventiler. Den används främst på racercyklar och mountainbikes. Den kräver en låsmekanism och är mindre benägen att få läckage.
   

 • Auto-ventil: Denna ventiltyp är bredare och mer robust, liknande de som finns på bilar. Den används ofta på stadscyklar och barncyklar. Kräver ingen låsmekanism.
   

 • Dunlop/vanlig ventil: Den här ventiltypen är mindre vanlig. Den är en kombination av de två andra ventiltyperna. Den har en mellanstor diameter och en liknande låsmekanism som prestaventilen.
  XLC Race/dunlop till auto ventiladapter svart/guld