Cykelupphängning och stativer

Stativer och cykelupphängare är en smart och enkel lösning för att förvara cykeln så att du både kan spara plats och hänga upp cykeln dekorativt på väggen. 

Det finns många olika lösningar när du behöver ett cykelstativ för förvaring av din cykel. Cykelställ finns som horisontella och vertikala modeller, stående på golvet eller takställ. Oavsett om cykeln ska monteras horisontellt i garaget eller hängas horisontellt i en lägenhet så har vi säkert en lösning som matchar dina förvaringsbehov.

Cykelupphängare och stativer har blivit mycket populära som cykelförvaring. Därför har vi även upphängningar från många olika märken, som Clug, Tons och Topeak.

Alla produkter
Filtrera efter
Populärast
Gå till sidan
Produkter per sida:
 • 30
 • 60
 • 90

FAQ

1
Vad är cykelupphängning för pedaler?
Cykelupphängning för pedaler är en horisontell upphängning där cykeln hänger i pedalerna från väggen.
2
Vilka typer av cykelförvaring finns det?
3
Vad är syftet med cykelupphängning?

Cykelupphängning och stativer för din cykel

För många är en cykel idag mycket mer än bara ett transportmedel. Speciellt om du är en cykelentusiast och din cykel är både din hobby och den träningsform du gillar bäst. Det är viktigt för dig att ta väl hand om din cykel och för detta ändamål finns det flera lösningar inom cykelupphängning och stativer.
 

Här är en lista över de mest använda alternativen:
 

 • Vertikal cykelupphängning. 
   
 • Horisontell cykelupphängning. 
   
 • Cykelstativ på golvet.
   
 • Cykelstativ i taket.
   

Dessa olika alternativ för förvaring av din cykel beskrivs nedan:
 

Vertikal cykelupphängningCykelupphängning och stativer för din cykel

Dessa praktiska upphängare finns i många olika modeller. En vertikal cykelupphängning som hänger längs väggen har fördelen att de inte tar så mycket plats på väggen. Därför är en vertikal vägghängare en mycket bra lösning om du behöver hänga upp flera cyklar. Det är den perfekta cykelförvaringen för till exempel friggeboden eller ditt garage eftersom du sparar golvyta genom att hänga upp cykeln på väggen. Samtidigt undviker du också att någon sätter sig på din cykel och eventuellt välter den och repar den.

 

Horisontell cykelupphängning

Cykelupphängning och stativer för din cykelEtt cykelupphängning kan vara något du väljer som en praktisk lösning för att spara utrymme. Med ett väggfäste till cykeln kan du hänga upp cykeln som dekoration på väggen. Med en horisontellt cykelupphängning tar inte cykeln särskilt mycket plats, men å andra sidan tar den lite mer väggyta än när cykeln förvaras vertikalt.

Bland de liggande cykelupphängarna finns det många olika typer t.ex. pedalställ, ramställ och cykelupphängare som går att flytta. Cykelupphängare för pedaler ger en riktigt cool look där cykeln hänger snett och nästan ramlar ut i rummet. Åtminstone är det så det kan se ut, som om cykeln blir rummets naturliga skulptur eller samlingspunkt.
 

Cykelstativ på golvetCykelupphängning och stativer för din cykel

Förutom att kunna hänga cykeln på väggen kan du även skaffa ett cykelstativ eller cykelställ. Det är särskilt bra för cyklar som inte har stöd. För att hålla koll på cyklarna och för att kunna parkera cyklarna stabilt, används dessa ställ. Det finns modeller  där  stativet greppar om cykelns bakram men även modeller där bakhjulet körs in i stativet. Med den här typen av cykelförvaring ser du till att cyklarna inte ramlar omkull om någon skulle gå in i dem. De står stabilare och säkrare på detta sätt. Det finns även hållare för tillbehör, till exempel för hjälmar mm.Cykelupphängning i taket

Cykelupphängning och stativer för din cykelCykelupphängning i taket är vanligtvis ett system där cykeln hålls uppe med hjälp av krokar eller linor som monteras i taket. Krokarna kan skruvas direkt i taket. Fjädringen gör att du sparar plats på golvet. Dessa fästen är även smarta om du behöver fixa något på din cykel.
Bra förvaring för din cykel

För många är det väldigt praktiskt att kunna hänga cykeln på väggen så att den inte tar golvyta, är till besvär vid städning eller att man riskerar att välta den.

Med en takupphängning kan du känna dig säkrare eftersom du vet exakt var din cykel är och inte behöver lämna den ute i väder och vind. Fler och fler väljer att förvara sin cykel inomhus då de verkligen vill ta väl hand om den och inte utsätta cykeln för regn och kyla. Speciellt om det är en dyr cykel väljer många att förvara den inne så att cykeln också lever längre och slipper få repor och andra skador.
 

Vilket cykelupphängning passar min cykel?

När du väljer förvaring till din cykel måste du tänka på vad som kommer att fungera bäst för dig i din vardag. Väljer du lösningen med den vertikala cykelupphängningen är det viktigt att du väljer ett väggställ som passar cykelns däckstorlek och cykelns vikt.
 

Fin cykelförvaring för väggen

Många vill hänga sin cykel på väggen, till exempel i vardagsrummet eller sovrummet. Därför kan du även få snyggt designade cykelupphängare  så att din coola racercykel kan hängas snyggt på väggen. Det gäller såklart även MTB, retro och andra cyklar som är snygga på väggen och i rummet.
 

Få hjälp med att köpa cykelupphängning 

Hos Bikable.se har du alltid möjlighet att få råd och vägledning om cyklar, tillbehör och naturligtvis även gällande cykelförvaring och cykelstativer. Om du är tveksam på vilket alternativ som passar dig och dina behov bäst så är vår kundtjänst redo att guida och hjälpa dig.