Cykelskärmar för racer, MTB, citybike och gravel

Cykelskärmar är nästan ett måste att ha på din cykel så att du undgår att regn, smuts och lera skvätter upp på dig medan du cyklar. Här hittar du vårt breda utbud av cykelskärmar. Vi har cykelskärmar för flera olika typer av cyklar då, bland annat till racercyklar, mountainbikes, stadscyklar och Gravel cyklar.

Förutom cykelskärmar till cyklar i vuxenstorlekar har vi även skärmar för mindre cyklar i 12", 16", 18" och 20" samt för juniorer i 24" och 26". Vi har både skärmset och enstaka skärmar med olika storlekar på både längd och bredd på skärmarna. En del går till och med att klicka på och av så att de enkelt kan tas bort dagar när vägarna är torra.

Vi säljer cykelskärmar från populära varumärken så som SKS, Ass Savers och Topeak.

Läs mer

FAQ

1
Vilka cykelskärmar är lämpliga för mountainbikes?
För mountainbikes ska skärmen helst vara något bredare än de för vanliga cyklar. Dessutom kan du även köpa cykelskärmar som bara täcker lite och därmed bara tar den värsta smutsen på cykelturen. Det finns även cykelskärmar som går att klicka på och av.
2
Vilken framskärm och bakskärm passar till en racercykel?

Fördelar med cykelskärmar

Här är några av fördelarna med att ha skärmar på din cykel:

Skärmar till cykel

 • Du slipper regn, smuts och lera som skvätter upp på dig under cykelturen.
   

 • Cykelskärm på bakhjulet ser till att du inte blir smutsig på ryggen.
   

 • Cykelskärm på framhjulet gör att du inte får smuts på framsidan av kroppen och i ansiktet.
   

 • Vissa cykelskärmar går att klicka på och av vilket gör att du kan cykla utan skärmar de dagar då vägarna är torra.
   

 • Du kan få cykelskärmar i många olika storlekar och behöver därför ingen stor cykelskärm om du inte gillar utseendet. Du kan också köpa en mindre skärm som bara täcker för den värsta leran. Detta är vad många mountainbikecyklister gör.
   

 • Du kommer att synas mer på vägarna eftersom vissa cykelskärmar även är utrustade med reflexer.
   

 • Du slipper mycket av det smuts som lägger sig i kedjan och på andra mekaniska delar av cykeln. På så vis minskar cykelskärmen även slitaget på cykeln och förlänger dess livslängd.

 

Montering av cykelskärmar

Cykelskärmar till MTBMonteringsalternativen varierar från cykel till cykel. På många cyklar finns det hål på framgaffeln och bakgaffeln så att du kan montera skärmar där. På andra cyklar är det mer praktiskt att montera bakskärmen på sadelstolpen och framskärmen upp under framgaffeln om det är en fjädrande framgaffel. Dessutom kan du även montera skärmarna på nästan alla sadlar eller under ramens nedrör.

Dessutom finns det cykelskärmar som passar bäst för olika typer av cyklar. Det är skillnad på vilken cykelskärm du behöver för racer, MTB, stadscykel och till Gravel. Både framskärmar och bakskärmar kan se olika ut, oavsett om de är för mountainbikes eller för racers eftersom deras hjul är olika. Vi har därför ett brett utbud för alla olika cykeltyper så att du enkelt kan hitta skärmar som passar din cykel och dina behov.