Hörlurar

Bikable har vi hörlurar för cykling som även kan användas till nästan alla andra träningsformer och sporter. Vårt urval styrs dock av vad som är det mest optimala valet av hörlurar för cyklisten.

Vi har populära märken som Miiego, Shokz och Havit. Alla hörlurar i vårt utbud är trådlösa hörlurar som istället för sladdar använder en anslutning via bluetooth. Det finns hörlurar som sätts in i örat, så kallade in-ear hörlurar, och hörlurar som placeras på örat, så kallade on-ear hörlurar. De har alla sina egna fördelar så ta en titt på vårt sortiment för att hitta vilka som passar din smak.

Alla produkter
Filtrera efter
Populärast
Gå till sidan
Produkter per sida:
  • 30
  • 60
  • 90

FAQ

1
Vilka hörlurar är bäst för cykling?
Det finns många bra trådlösa hörlurar med bluetooth som passar för cykling. Om du vill vara säker på att kunna höra både musiken och trafiken runt omkring dig bör du överväga att välja Shokz hörlurar som är utvecklade med benledningsteknik.
2
Är det lagligt att köra med hörlurar i öronen?
3
Vad är hörlurar med bone conduct technology?

Hörlurar för cykling och träning

Många använder hörlurarna för sin träning oavsett om det är cykelträning, löpning eller andra träningsformer. Att ha musiken i öronen kan stärka motivationen samt hjälpa dig att hålla ett specifikt tempo och rytm under träningen. Samtidigt ska hörlurarna hålla när du är ute på turen i alla slags väder och ha bra ljud som ger dig god energi att prestera på topp. En bra spellista kan göra mycket för ett bra träningspass – både på cykeln, i gymmet och på löpturen. Alla hörlurar som är bra för cykling är typiskt sett också lämpliga för många andra former av sport och träning.

 

Hörlurarnas passform

När du ska välja nya hörlurar till din träning måste du vara uppmärksam på att välja ett par där du känner att passformen passar dig. Det finns både hörlurar som sätts i örat och hörlurar som sitter på örat. Dessutom finns det nu även hörlurar som skickar vibrationer genom kindbenet istället för att sitta antingen inuti eller på örat. Dessa beskrivs i nästa avsnitt nedan.

Det är fortfarande viktigt att välja den modell av hörlurarna som kommer att kännas mest bekväm för dig. Helst ska hörlurarna fungera perfekt, ha god passform och vara sköna att ha i öronen så de inte är något man tänker på när man tränar eller cyklar.
 

 


Ny teknik med Shokz hörlurar

Shokz hörlurar är revolutionerande då de använder en ny teknik som helt förändrar vår syn på hur hörlurar fungerar och ser ut. Shokz headset använder sig av benledningsteknik vilket gör att ljudet inte kommer in i öronen på traditionellt vis. Skillnaden är att öronen faktiskt är fria och ljudet kommer istället in genom vibrationer som skickas via hörlurarna som sitter på dina kindben på båda sidor om huvudet.

På så vis kan du med den här typen av hörlurar höra både ljud från din musik och ljud från din omgivning. Det är supersmart då man med vanliga hörlurar annars mycket väl kan ha utmaningar med att även höra trafik och buller från omgivningen när man kommer i full fart på sin cykel. Med Shokz hörlurar kan du fokusera på din rutt, höra din omgivning och samtidigt ha fantastisk ljudkvalitet för din musik.

 

Hörlurar, säkerhet och juridik

Det är inte olagligt att köra med hörlurar i öronen i trafiken. Du kan inte få böter för det heller. Du måste dock kunna uppmärksamma och visa hänsyn mot andra i trafiken. Vissa skulle tycka att det är en dålig idé att ha hörlurar på sig när man cyklar. Andra tycker att det är ok om man bara har en i ena örat. Vissa väljer också lösningen att köpa några som inte sluter helt i örat, så att lite bakgrundsljud ändå kan komma in också. Dessutom finns det även några som köper hörlurar med benledningsteknik så att du kan höra både trafiken och musiken. För din egen säkerhet rekommenderar vi att du hittar en lösning som säkerställer att du fortfarande är säker och kan visa full hänsyn i trafiken.

 

Få hjälp med att köpa de bästa hörlurarna

Behöver du hjälp med att hitta rätt hörlurar för dig? Då kan du kontakta vår kundtjänst. Vi finns alltid redo att hjälpa dig med råd och vägledning om allt från cyklar och verktyg till cykelhjälmar och hörlurar. Tillsammans kan vi hitta de hörlurar som passar dig och dina behov.