Assos

Assos är en schweizisk tillverkare av cykelkläder som har funnits sedan 1976. Assos är kända för sin oöverträffade förmåga att leverera cykelkläder och cykelbyxor av högsta kvalitet. Deras filosofi att uppnå teknologisk överlägsenhet och enbart använda de finaste materialen utgör kärnan i deras varumärkesidentitet.

Assos grundare, Tony Maier-Moussa, utvecklade den första aerodynamiska kolfibercykeln, som han testade i en vindtunnel. Där insåg han att en aerodynamisk cykel inte var tillräcklig utan cyklistens kläder hade också en stor inverkan på testresultaten. Han började undersöka fördelarna med lycra och efter det har Assos blivit en av de ledande tillverkarna av cykelkläder.

Assos har tillverkat kläder för flera cyklister i Tour de France, och vissa cyklister får till och med sina kläder specialtillverkade. Kläderna sys för hand på verkstaden i Schweiz, där sömmerskorna själva mäter, klipper, syr och trycker på kläderna. På detta sätt anpassas kläderna till cyklisten, och det säkerställer att cyklisten får ut det mesta av klädernas funktioner.

Assos utvecklar egna textilmaterial i samarbete med sina leverantörer för att kunna erbjuda kunderna cykelkläder av hög och innovativ kvalitet. Assos lanserar därför först sina kläder på marknaden när de är helt säkra på att produkten och kvaliteten uppfyller deras höga standard.

Läs mer
Bästsäljare
Alla produkter
Filtrera efter
Populärast
Gå till sidan
Produkter per sida:
  • 30
  • 60
  • 90

FAQ

1
Varför är cykelbyxor från Assos bra?
Assos cykelbyxor är kända för sina avancerade material och ergonomiska passform. De inkluderar ofta en anatomiskt inbyggd vaddering som ger dig bra komfort under långa cykelturer. Dessutom använder Assos avancerade teknologier som AEPD (Advanced Ergonomic Pattern Design) för att säkerställa den bästa möjliga passformen för dig som cyklist.
2
Hur underhåller jag cykelkläder från Assos?

Assos cykelkläder och cykelbyxor


Välutvecklade teknologier och de bästa materialen är prioritet för Assos. De ägnar mycket tid åt att utveckla och testa sina tyger. Varje detalj granskas noggrant och deras produkter genomgår noggranna tester innan produktionen påbörjas.

Cykelbyxor med hängslen är en ikonisk produkt från Assos. Deras sortiment inkluderar också ett stort utbud av andra cykelkläder, inklusive långbyxor, jackor, tröjor, cykeljackor, shorts och mycket mer. Alla typer av cykelkläder finns tillgängliga för både herrar och damer. Dessutom tillverkar de även byxfett som används för att bibehålla optimal komfort vid användning. Oavsett vilken typ av cykelkläder du letar efter kan du lita på att Assos levererar det med enastående kvalitet och uppmärksamhet på detaljer.

Här är länkar till några av Assos många produkter i vårt breda sortiment: