Långa cykelbyxor

På Bikable har vi ett stort utbud av långa cykelbyxor i olika prisklasser. Det finns långa cykelbyxor för alla smaker och behov. Vi säljer cykelbyxor med och utan inlägg, samt med och utan hängslen. Det är väldigt individuellt vilken typ av långa cykelbyxor du känner dig mest bekväm i och av den orsaken finns det ett brett urval här på sidan.

Vi har produkter från en lång rad välkända och populära varumärken som Assos, Craft, Endura och Force. Vi har alltså cykelbyxor av hög kvalitet för både herr och dam.

Alla produkter
Filtrera efter
Populärast
Gå till sidan
Produkter per sida:
  • 30
  • 60
  • 90

FAQ

1
Vilket material är bäst för långa cykelbyxor?
Långa cykelbyxor är ofta tillverkade i material som lycra, elastan eller andra stretchiga material som ger rörelsefrihet samtidigt som de transporterar bort svett. Leta efter byxor med ventilerande paneler för bättre ventilation.
2
Är det nödvändigt att investera i dyra långa cykelbyxor?
3
Är långa cykelbyxor med eller utan hängslen bäst?
4
Är det nödvändigt med inlägg i långa cykelbyxor?

Varför långa cykelbyxor?

Fördelen med långa cykelbyxor är att de skyddar dig mot väder och vind när du är ute och cyklar. Det beror på att cykelbyxorna går ner över benen och ger dig extra skydd mot kyliga väderförhållanden och fungerar som en barriär mot vind och vatten, vilket är viktigt för att hålla en behaglig kroppstemperatur när du cyklar. Det finns alltså cykelbyxor för alla årstider. Om du ska cykla i minusgrader är det en bra idé att köpa vintercykelbyxor i termotyg.

Långbyxor passar även till mountainbike eftersom de skyddar dig mot grenar och annat i skogen. Därför finns det också några mycket lätta och tunna sommarbyxor i andningsbart material i sortimentet, så att de fortfarande ger god ventilation.

 

Vilken cykelbyxa är den bästa cykelbyxan?Långa cykelbyxor - Assos Mille GT Winter C2 Bibtights

Vilken cykelbyxa som är den bästa och rätta cykelbyxan för dig är väldigt individuellt, baserat på dina behov och personliga preferenser för bland annat passform. Om det är första gången du köper långa cykelbyxor till cykelturen kan det vara lite svårt att bestämma sig för vilken modell du ska köpa. Du kan börja med de cykelshorts du redan har, om du har några. Vissa föredrar ett visst märke och det kan vara din utgångspunkt när du ska köpa mer cykelkläder.

 

Långa cykelbyxor - med eller utan hängslen

När du uppgraderar från korta cykelbyxor till långa cykelbyxor måste du bestämma dig för om du vill ha ett par cykelbyxor med eller utan hängslen. Många föredrar cykelbyxor med hängslen eftersom de ser till att byxorna sitter på plats när man cyklar. Hängslena förhindrar att byxorna glider ner, vilket kan vara ett irriterande störningsmoment, särskilt på längre cykelturer. Dessutom ger hängslen en jämnare fördelning av trycket runt magen och höfterna, vilket kan minska risken för obehag och irritation. Däremot föredrar vissa cyklister byxor utan hängslen för att slippa det extra lagret tyg över bröstet, som kan kännas instängt eller obekvämt.

Det viktigaste är att du köper bekväma cykelbyxor som du klarar av att ha på dig under hela cykelturen när du sitter i sadeln i många timmar. Valet mellan byxor med eller utan hängslen beror alltså på individuella preferenser och komfortnivå. Som med alla sportkläder är det viktigt att köpa rätt storlek.

 

Är det bra att ha inlägg i långa cykelbyxor?

Vid valet av cykelbyxor med eller utan inlägg är det viktigt att ta hänsyn till den planerade cykelturen och dina egna personliga preferenser. Inlägg, som är en kudde som är inbyggd i cykelbyxan, ger extra stoppning och stöd för rumpan när du cyklar. Att cykla utan inlägg kan vara tufft om man cyklar långa sträckor och har många timmar i sadeln.

En bra kudde i form av ett inlägg kan hjälpa till att minska obehag och förebygga skador. Särskilt på långa cykelturer kan det bli obehagligt eller till och med smärtsamt i sätesområdet om du inte har något inlägg.

Vissa föredrar dock att använda byxor utan inlägg av olika skäl, bland annat för att få större kontroll över inläggets tjocklek och placering genom att använda separata vadderingar eller shorts.

Det finns också möjlighet att köpa ett par cykelbyxor eller tights utan inlägg för att sedan ha ett par cykelshorts med inlägg under, om du redan har sådana. Då kan inlägget från cykelshortsen ge det stöd som behövs.

Oavsett vilket val du gör är det viktigt att välja cykelbyxor som sitter bra och ger tillräckligt stöd för att du ska kunna cykla bekvämt.

 

Andra användbara cykeltillbehör för din cykeltur

När du ger dig ut på ett cykeläventyr är det viktigt att ha rätt utrustning så att du får en härlig tur där du inte behöver oroa dig för eller hindras på grund av obehag från värme eller kyla. Det är därför det är en god idé att investera i följande saker:
 

Hjälp med att välja långa cykelbyxor

Om du är osäker på vilka cykelbyxor du ska köpa är du mer än välkommen att kontakta oss. Vår kundtjänst hjälper dig mer än gärna med att hitta de bästa cykelbyxorna för dig. Du kan kontakta oss via e-post, telefon eller chatt här på sidan.