Oakley

Oakley är känt av många för sina avancerade sport- och solglasögon. De flesta av deras glasögon fungerar perfekt som cykelglasögon och många är rentav designade för cyklister genom att vara anpassade för att kunna bäras med hjälm.

Oakley är en banbrytande gigant inom sportutrustning och tillbehör och har en solid plats i cykelvärlden. Historien om Oakley började redan 1975 i Kalifornien, där grundaren Jim Jannard startade företaget i sin garageverkstad med en ambition om att skapa produkter som utmanade status quo.

Det tog fart på riktigt när Oakley revolutionerade marknaden för sportglasögon på 1980-talet med sin första produkt, "The Oakley Eyeshades". Dessa glasögon var inte bara snygga utan också funktionella och satte en ny standard för sportspecifika glasögon. Sedan dess har Oakley fortsatt att vara en pionjär inom teknisk innovation och design.

Oakley är känt för sin användning av avancerad teknik i utvecklingen av sina produkter. Deras cykelglasögon är ikoniska inom cykelsporten. Med linser som anpassar sig till olika ljusförhållanden ger Oakleys glasögon cyklister klarhet och skydd i skiftande väderförhållanden och terräng. Förutom glasögon tillverkar Oakley även cykelhjälmar och kläder med fokus på både funktionalitet och stil.

En av de mest anmärkningsvärda egenskaperna hos Oakley är deras ständiga fokus på innovation. Från High Definition Optics (HDO) till PRIZM-linsteknologin har Oakley konsekvent pushat gränserna för vad som är möjligt inom sportutrustning. Deras ständiga strävan efter att förbättra prestanda och komfort har cementerat deras status som ett ledande varumärke inom cykling och andra utomhusaktiviteter.

Läs mer
Bästsäljare
Alla produkter
Filtrera efter
Populärast
Gå till sidan
Produkter per sida:
  • 30
  • 60
  • 90

FAQ

1
Varför är Oakleys cykelglasögon så populära?
Förutom sin innovativa design och avancerade teknik är Oakley cykelglasögon populära för sin hållbarhet, stil och förmåga att skydda dina ögon från skadliga UV-strålar.
2
Vad är skillnaden mellan Prizm Trail-linsen och Oakleys fotokromiska cykelglasögon?
3
Vad kännetecknar Oakleys polariserande cykelglasögon?

Cykelglasögon från Oakley

Oakley är inte bara ett varumärke, det är en livsstil för många entusiaster och professionella atleter inom många olika sporter. Oakleys satsning på kvalitet, innovation och stil gör dem till en viktig aktör i cykelvärlden och ett varumärke som cyklister litar på för högsta prestanda och skydd.

Det finns flera olika typer av cykelglasögon och solglasögon från Oakley. Nedan förklarar vi några av de olika typerna av avancerade cykelglasögon som finns tillgängliga:

 

Prizm Trail lins från Oakley

Prizm Trail-linsen från Oakley passar särskilt bra om du cyklar mountainbike i skogen eftersom den har en avancerad optisk teknik som är särskilt utformad för mountainbike och andra aktiviteter i skog och terräng. Den unika linsen är utformad för att förbättra sikten i varierande ljusförhållanden och terräng. Genom att justera färger och kontraster framhäver den detaljer på stigar, gör skogsmarken mer synlig och gör att du snabbt kan anpassa dig till skiftande ljusförhållanden. Denna specifika lins från Oakley är utformad för att ge exakt och optimal visuell klarhet, vilket ger en bättre upplevelse för mountainbikecyklister och andra friluftsentusiaster i liknande miljöer.

 

Fotokromiska cykelglasögon från Oakley

Fotokromiska cykelglasögon från Oakley är avancerade sportglasögon som är designade för att anpassa sig till växlande ljusförhållanden när du cyklar. Glasögonen är utrustade med fotokroma linser som automatiskt anpassar sig till ljusintensiteten, blir mörkare i solljus och ljusare i svagt ljus eller skugga. Det ger dig optimal sikt och skydd utan att de behöver byta glasögon under turen. Denna teknik gör dessa cykelglasögon till ett populärt val bland cyklister som söker pålitligt skydd och klar sikt under alla förhållanden.

 

Polariserade cykelglasögon från Oakley

Polariserade cykelglasögon är glasögon utrustade med polariserade linser som minskar bländning och filtrerar skadliga UV-strålar, vilket ger bättre sikt och skydd när du cyklar. Oakleys glasögon har generellt lätta bågar och halkfria näskuddar som gör att de sitter på plats under aktivitet. Designen fokuserar på att minimera distorsion och förbättra kontrasten, vilket är viktigt för att cyklister ska kunna se klart och säkert på vägen. Med en mängd olika linsfärger och former kan Oakleys polariserade cykelglasögon anpassas till olika ljusförhållanden och cyklistens preferenser.

 

Cykelhjälmar från Oakley

Oakley är också en välkänd tillverkare av cykelhjälmar som kombinerar avancerad teknik med snygg design. Oakleys cykelhjälmar har ofta innovativa funktioner som aerodynamisk design, ventilationssystem och avancerad vaddering som inte bara ger skydd utan också ökar komforten för användaren. Med sitt fokus på både säkerhet och estetik har Oakley etablerat sig som en populär producent bland cykelentusiaster på alla nivåer.

Se vårt urval av Oakley cykelhjälmar här!