Prisfest – över 3000 erbjudanden. Spara upp till 50% här.

Bromsklossar till din cykel

Bikable.se har vi ett stort urval av reservdelar till din cykel. Här kan du hitta nya bromsklossar till din racer-, MTB- eller stadscykel. Vi har bromsklossar från bland annat dessa populära märken: Shimano, SRAM, Jagwire, Force, SwissStop med flera.

Vi har delat in kategorin bromsklossar i tre underkategorier, beroende på om det är bromsklossar för fälgbromsar, skrivbromsar eller för v-bromsar (MTB).

Läs mer

FAQ

1
Hur ofta ska du köpa nya bromsklossar till din cykel?
När bromsarna på din cykel inte längre ger optimal effekt är det dags att undersöka om det är dags att köpa nya bromsklossar. Det kan också vara så att de helt enkelt behöver en grundlig rengöring.
2
Vilka olika bromsklossar finns det?

Bromsklossar för fälgbromsar och skivbromsar

Om din racercykel eller mountainbike bromsar dåligt kan det vara dags att byta ut dina bromsklossar mot nya.

Många racercyklar har fortfarande de traditionella fälgbromsarna där vajern från bromsspaken drar ihop bromsen och bromsklossarna sänker farten genom att knipa åt mot fälgen. Med tiden har det blivit mer och mer populärt att använda skivbromsar till racercyklar. Då bromsar du direkt på skivan istället för på fälgen. Detta gör din inbromsning på cykeln mer effektiv. Bromsprestandan är därför bättre med skivbromsar. Var uppmärksam på att bromsverkan blir väldigt direkt med skivbromsar och det är lättare att göra en tvärnit. Bromslängden med fälgbromsar skiljer sig från skivbromar men är ändå väldigt bra. Det finns fördelar och nackdelar med båda typerna av bromsklossar.

Bromsklossar RacerBromsklossar till skivbroms

Hur man hittar rätt bromsklossar

När du ska köpa dina nya bromsklossar kan du använda vår filtreringsfunktion för att välja vilken typ av bromsklossar du vill ha. För fälgbromsar kan man till exempel välja mellan "löst gummi" och "med bromshus/bromsbackar". Med skivbromsar kan du välja vilken typ av beläggning du vill ha. Oavsett om det ska vara organiska Resin bromsklossar eller snarare Sintered bromsklossar som är gjorda av metall/kol.

 

När ska jag byta bromsklossar?

Det kan vara svårt att veta när eller hur ofta du ska byta dina slitna bromsklossar. Det beror på hur mycket du cyklar och vilken körstil du har när du cyklar. Det är dock alltid viktigt att byta ut bromsklossarna om cykeln bromsar dåligt eftersom de bidrar till att säkerställa din säkerhet i trafiken. Om bromsklossarna är för slitna resulterar det i betydligt sämre bromsprestanda. Det kan innebära att du inte kan bromsa ordentligt om det en dag är nödvändigt att bromsa hårt.

Du får därför bättre bromseffekt om beläggen håller hög kvalitet och är fräscha. Förutom att byta ut bromsklossar kan det även vara en bra investering att köpa helt nya bromsar om effekten ska bli på topp. Du kan se vårt utbud av bromsar här!

 

Underhåll av bromsklossar

Rengöring till bromsarFör att du ska få ut så mycket som möjligt av dina bromsklossar är det såklart viktigt att både belägg och bromsytor är rena och fria från fett och smuts. Bromsrengörare är perfekt för detta! Du kan också köpa ett brett utbud av olika produkter som är bra för rengöring och underhåll av bromsklossar. Du hittar den här!

Om du är osäker på vilken bromsklossar som är rätt bromsklossar för din cykel är det bara att kontakta oss. Vår kundtjänst är alltid redo att hjälpa dig!