Shimano

Shimano är en av världens största tillverkare av cykeldelar. Företaget grundades år 1921 av Shozaburo Shimano och började sin resa med produktion av cykelhjul. Företaget har djupa rötter som ett familjeföretag och ändrade sitt namn till Shimano Inc. först år 1951. I över 100 år har de legat i framkant när det kommer till att tillverka och utveckla hållbara, innovativa cykelprodukter. Shimano är kända för sin ständiga strävan efter att leverera de bästa cykelkomponenterna på marknaden. De är pionjärer inom teknologier så som indexed shifting, vilket gjorde det möjligt för cyklister att växla med precision och lätthet.

Detta japanska företag är inte bara specialiserat på cykeldelar, de tillverkar också ett stort utbud av sportutrustning, inklusive fiskeutrustning, cykelutrustning och snowboardtillbehör.

Shimano har uppnått globalt erkännande för sina mångsidiga komponentgrupper till alla typer av cyklar. I det stora sortimentet hittar du komponenter till allt från standardcyklar med inre växlar till racercyklar och mountainbikes med utvändiga växlar.

Men Shimano begränsar sig inte bara till cykeldelar. De erbjuder även cykelskor, kläder och tillbehör som är designade för att förbättra komfort och prestanda för cyklister på alla nivåer.

Hos oss på Bikable hittar du ett enormt sortiment av produkter från Shimano, självklart till lågt pris. Oavsett vilken Shimano produkt du söker kan du med stor sannorlikhet hitta den hos oss. Du kan alltid använda våra smidiga filter för att sortera fram den produkt du söker.

Läs mer
Bästsäljare
Alla produkter
Filtrera efter
Populärast
Go to page
Produkter per sida:
 • 30
 • 60
 • 90

FAQ

1
Vad är bra med Shimano växelgrupper?
Shimano växelgrupper är kända för sin pålitlighet, precision och hållbarhet, vilket gör dem populära bland cyklister. Shimano erbjuder också ett brett utbud av växelgrupper som passar olika typer av cyklar och körstilar.
2
Vad är Shimano Nexus?

Välj rätt Shimano komponentgrupp för dina behov


Shimano erbjuder komponentgrupper, drivlinor och reservdelar för alla typer av cyklar. Flera av deras växelgrupper har blivit ikoniska inom cykelvärlden. När du ska köpa en ny cykel eller vill uppgradera den du har så är komponentgruppen en mycket viktig del av cykeln. En komponentgrupp består oftast av cykelns drivlina, bromssystem och broms/växelreglage. Shimano har ett stort urval av komponentgrupper till racer, gravel och mountainbikes. Förutom komponentgrupper till sportcyklar har Shimano även ett elcykelsystem vid namn Shimano Steps samt det mycket populära växelsystemet Shimano Nexus för invändiga växlar.


Shimano Di2 – elektronisk komponentgrupp

År 2009 lanserade Shimano sitt elektroniska växelsystem Di2. Di2 står för "Digital Integrated Intelligence" och är ett avancerat elektroniskt växelsystem som ersätter mekaniska växlar med elektroniska komponenter. Växlingarna blir snabbare, exaktare och smidigare samtidigt som de kräver mindre ansträngning för cyklisten. Du hittar Di2 bland Shimanos toppmodeller för mountainbike och racercykel.

Du hittar vårt sortiment av Di2 komponenter här!
 

Shimano komponentgrupper till mountainbike

Shimanos erbjuder en mängd olika komponentgrupper till mountainbike för alla cyklister – från nybörjare till proffs. Här ser du de olika komponentgrupperna från den billigare Shimano Tourney som mest riktar sig till nybörjaren till XTR som är proffsens val.
 

 • Shimano Tourney: Denna grupp är känd för sin pålitliga prestanda till ett överkomligt pris. Det gör den till ett populärt val för nybörjare och vardagscyklister.

  Se vårt sortiment av Shimano Tourney komponenter här!

   

 • Shimano Altus: Denna grupp är för den ambitiöse cykelentusiasten som vill ha en prisvärd komponentgrupp. Den erbjuder smidig och pålitlig växling, vilket gör den till ett utmärkt val för fritidscyklister.

  Se vårt sortiment av Shimano Altus komponenter här!

   

 • Shimano Acera M3000: Populärt val för lättare stigcykling. Återfinns på flera större barncyklar. Med detta 9-växlade system får du en del komponenter i bra material så som rostfritt stål. Det finns två modeller av vevparti, antingen ett tredelat 40/30/22 tänder eller ett tvådelat med 36/22 tänder. Kassetten ger en bredare utväxling med 11-36 tänder.

  Se vårt sortiment av Shimano Acera komponenter här!

   

 • Shimano Alivo M3100: En bra instegsgrupp om du vill ut och erövra stigarna på mountainbike. Alivo är också ett 9-växlat system kompatibelt med ett tredelat eller dubbelt vevparti.

  Se vårt sortiment av Shimano Alivo komponenter här!

   

 • Shimano Cues: Detta är Shimanos senaste tillskott bland komponentgrupper. Cues är en mångsidig grupp som primärt fokuserar på att erbjuda prisvärd mångsidighet till mountainbikes, e-MTBs och moderna el-hybrider. Drivlinan har primärt vevpartier med ett framdrev vilket ger smidiga växlingar.

  Se vårt sortiment av Shimano Cues komponenter här!

   

 • Shimano Deore: Denna komponentgrupp är ett populärt val för den entusiastiske mountainbikecyklisten som vill ha en pålitlig komponentgrupp som klarar tuffa tag. Den återfinns också på många hybrid och trekkingcyklar. Inom Deore serien finns två stora kategorier – Deore XT och LX. XT är designade för mountainbike och LX passar främst för trekkingcyklar.

  Se vårt sortiment av Shimano Deore komponenter här!

   

 • Shimano SLX: Denna komponentgrupp riktar sig till den erfarne MTB cyklisten som vill ha mycket för pengarna. SLX tillhör mellansegmentet bland Shimanos komponentgrupper till MTB. Man har tagit många av de goda egenskaperna från storasyskonen Deore XT och XTR, bland annat en 12-växlad kassett med 10-45 eller 10-51 tänder. Skillnaden från Deore XT och XTR är endast aningen högre vikt och marginellt lägre växlingskvalitet.

  Se vårt sortiment av Shimano SLX komponenter här!

   

 • Shimano Deore XT: Denna komponentgrupp riktar sig till den erfarne mountainbikecyklisten som vill ha en högpresterande arbetshäst till komponentgrupp med pålitliga växlingar och förstklassigt bromssystem. M8100 serien finns i 11-växlad utgåva med Shimanos Linkglide samt en 12-växlad version utrustad med Shimano Hyperglide+ för sömlösa växlingar. I Deore XT familjen hittar du också Deore XT Di2 e-MTB gruppen för elcyklar med Shimanos elektroniska växelsystem Di2.

  Se vårt sortiment av Shimano Deore XT komponenter här!

   

 • Shimano XTR: XTR är Shimanos finaste komponentgrupp för mountainbike. Den är ett populärt val bland proffs och kräsna cyklister som kräver det bästa av det bästa från sin komponentgrupp. Den förstklassiga designen innehåller lättviktsmaterial så som kolfiber och titan kombinerat med förstklassiga legeringar. M9100-serien erbjuder fyra olika drivlinor att välja mellan vilket ger stor möjlighet att anpassa växlingsutförandet utifrån just dina behov. M0950-serien kommer med Shimanos elektroniska växelsystem Di2.

  Se vårt sortiment av Shimano XTR komponenter här!

   

  Shimano komponentgrupper för downhill mountainbike

  Shimano har utvecklat två komponentgrupper specifikt anpassade för att klara av de tuffa tag cykeln påfrestas för när du kastar dig ner för berget och kör downhill mountainbike. Instegsmodellen heter Shimano Zee och kommer med en 1x10 drivlina. För den erfarne downhill MTB cyklisten är toppmodellen Shimano Saint ett bra val som levererar när det verkligen gäller.

   

Shimano komponentgrupper till racercyklar

Shimano har ett brett sortiment av komponentgrupper med både mekaniska och elektroniska växelsystem för alla typer av cyklister. Nedan ser du de olika grupperna, från den billigaste instegsmodellen till proffsgruppen Dura-Ace:
 

 • Shimano Claris R2000: Shimanos prisvärda instegsmodell som återfinns på många racercyklar i den lägre prisklassen. Trots det billigare priset lånar Claris många egenskaper från sina dyrare syskon. Det mekaniska växelsystemet har 8-växlar kombinerat med antingen två eller tre framdrev på vevpartiet. Bromssystemet är fälgbromsar av racermodell.

  Se vårt sortiment av Shimano Claris komponenter här!

   

 • Shimano Sora R3000: Ett steg upp bland instegsmodellerna. Detta mekaniska växelsystem kommer med 9-växlar kombinerat med antingen två eller tre framdrev på vevpartiet. Även detta bromssystem har fälgbromsar av racermodell.

  Se vårt sortiment av Shimano Sora komponenter här!

   

 • Shimano Tiagra 4700: Sist ut bland instegsmodellerna men med många av storebror 105s goda egenskaper. Detta mekaniska 10 växlade system är utrustat med antingen fälgbroms eller hydrauliska skivbromsar.

  Se vårt sortiment av Shimano Tiagra komponenter här!

   

 • Shimano 105 R7100: Om du är en seriös cykelentusiast och vill ha en högpresterande komponentgrupp är Shimano 105 R7100 ett prisvärt val. Med denna komponentgrupp får du hög prestanda och hållbarhet för pengarna. Systemet är mekaniskt och har 12-växlar med ett brett register från 11-34 eller 11-36 tänder på kassetten kombinerat med ett 50/34 eller 52/36 tandat vevparti. Kassetten är utrustad med Shimanos HYPERGLIDE vilket ger smidigare växlingar. Bromssystemet är utrustat med hydraulisk skivbroms.

  Se vårt sortiment av Shimano 105 komponenter här!

   

 • Shimano 105 Di2 R7150: I juni 2022 lanserade Shimano den efterlängtade elektroniska komponentgruppen Shimano 105 Di2 R7150. Di2 utgåvan har samma 12-växlade utförande som den mekaniska versionen och väger ca 2 992 gram.

  Se vårt sortiment av Shimano 105 Di2 komponenter här!

   

 • Shimano Ultegra Di2 R8100: Denna komponentgrupp är lillebror till proffsgruppen Dura-Ace. Det 12-växlade elektroniska systemet erbjuder samma trådlösa, sömlösa växlingar samt bromssystem som sin storebror Dura-Ace. Enda skillnaden är att Ultegra väger aningen mer än storebror Dura-Ace. I gengäld är prislappen lägre samtidigt som komponentgruppen levererar allt de flesta cyklister kan önska.

  Se vårt sortiment av Shimano Ultegra komponenter här!

   

 • Shimano Dura-Ace Di2 R9200: Denna snabba, elektroniska 12-växlade komponentgrupp är Shimanos toppmodell till racercyklar. Många proffscyklister tillförlitar sig på denna komponentgrupp som kombinerar förtklassig design med lättviktsmaterial så som kolfiber och titan. Det gör Dura-Ace lättare än lillebror Ultegra. Framdreven är också större med 54-40 tänder, vilket passar proffscylisternas högre hastigheter. Växlingarna är snabba och följsamma tack vare Shimanos banbrytande teknologi HYPERGLIDE+. Bromssystemet är av högsta kvalitet med ett set hydrauliska skivbromsar som ger kraftfull bromsverkan, oavsett förhållanden.

  Se vårt sortiment av Shimano Dura-Ace komponenter här!

   

Shimanos komponentgrupp för gravelcyklar

Graveltrenden har vuxit explosionartat de senaste åren och är helt klart här för att stanna. Shimano har tagit fasta på detta och utvecklat komponentgruppen Shimano GRX specifikt för gravelcyklar.

Gravelcykling är mycket omväxlande, därför har Shimano utvecklat GRX för att kunna möta alla typer av gravelcyklisters behov – från snabba väg och stigturer till bikepacking äventyr i omväxlande terräng.

Unika egenskaper hos GRX är bland annat specialutvecklade broms/växelhandtag som är bättre lämpade för ojämn terräng än racermodeller. Drivlinan kommer antingen i 1x12 eller 2x12 utförande vilket ger goda möjligheter att anpassa utväxlingen efter dina behov.

Se vårt sortiment av Shimano GRX komponenter här!
 

 

Pedaler och cykelskor

Om du vill få ut mesta möjliga kraft ur varje tramptag när du cyklar är det en god idé att investera i ett par bra cykelskor med matchande pedaler. I Shimanos stora sortiment av cykelskor hittar du både racerskor samt mountainbike och spinningskor av högsta kvalitet. Shimanos skor kännetecknas av noga utvalda material, god passform och hög komfort. Flera modeller är utrustade med kolfibersula vilket ger hög styvhet och optimal kraftöverföring till pedalerna.

Pedalklossarnas placering varierar. Vissa av deras skor har klossen långt fram vilket ökar cyklistens kadens. Vissa av deras cykelskor har klossen längre bak vilket hjälper cyklisten att få mer kraft när de trampar. Många modeller har också vridspännen för noggrann justering av passformen.

Shimano erbjuder också ett brett utbud av pedaler. Shimanos pedaler är designade för både racercyklar och mountainbikes. Pedalerna är utvecklade i hållbara och robusta material som aluminium och krom. Matcha gärna dina Shimanoskor med ett par Shimanopedlaler för optimal fart och prestanda.

 

Cykelutrustning från Shimano

Shimano tillverkar även ett stort utbud av andra cykelkomponenter inklusive pedalklossar, bromsar, vevpartier, kassetter, bakväxlar, hjul, pedaler, bromsvätska, verktyg, bleed kit och mycket mer. Deras produkter är kända för att leverera enastående prestanda och tillförlitlighet under alla förhållanden. Hos Bikable säljer vi många av dessa reservdelar från Shimano.

 

Få hjälp att välja rätt Shimano produkter

Om du behöver hjälp med att hitta rätt delar från Shimano till dig och din cykel är du varmt välkommen att kontakta vår kundservice. Våra cykelexperter guidar dig med glädje till rätt val.