Shimano

Shimano är en av världens största tillverkare av cykeldelar. I över 100 år har de legat i bräschen när det kommer till att utveckla hållbara och innovativa lösningar för cykeldelar. Shimano är kända för sin ständiga strävan efter att leverera de bästa cykelkomponenterna på marknaden. De är pionjärer inom teknologier som indexed shifting, vilket gjorde det möjligt för cyklister att växla med precision och lätthet.

Detta japanska företag är inte bara specialiserat på cykeldelar; de tillverkar också ett stort utbud av sportutrustning, inklusive fiskeutrustning, cykelutrustning och snowboardtillbehör. Shimano grundades 1921 och började sin resa med produktion av cykelhjul. Företaget har djupa rötter som ett familjeföretag och ändrade sitt namn till Shimano Inc. först år 1951.

Shimano har erhållit globalt erkännande för sina mångsidiga växel- och bromsserier och för ett stort utbud av cyklar, allt från citybikes med inre växlar till racercyklar och mountainbikes med utvändiga växlar.

Men Shimano begränsar sig inte bara till cykeldelar. De erbjuder även cykelskor, kläder och tillbehör som är designade för att förbättra komforten och prestandan för cyklister på alla nivåer.

Read more
Best sellers
All products
Filter by
Most popular
Go to page
Products per page:
  • 30
  • 60
  • 90

FAQ

1
Vad är bra med Shimano växelgrupper?
Shimano växelgrupper är kända för sin pålitlighet, precision och hållbarhet, vilket gör dem populära bland cyklister. Shimano erbjuder också ett brett utbud av växelgrupper som passar olika typer av cyklar och körstilar.
2
Vad är Shimano Nexus?

Shimanos växelgrupper


Shimano erbjuder växelsystem och reservdelar för alla typer av cyklar och flera av deras växelgrupper har blivit ikoniska inom cykelvärlden. Exempel inkluderar Shimano XTR, som är den främsta MTB-växelserien och Dura Ace, som är en välkänd serie för landsvägscyklar. Dessutom har Shimano också introducerat elektroniska växelsystem som Shimano Di2 för utvändiga växlar och ett komplett elcykelsystem känt som Shimano Steps.

Det antagligen mest kända Shimano-växelsystemet för inre växlar heter Shimano Nexus. Det återfinns på cyklar över hela världen. Dessutom finns det andra riktigt bra växelgrupper, som Shimano Deore XT, Shimano Ultegra, Shimano 105, Shimano SLX, Shimano Tiagra, Shimano Deore, Shimano Sora och Shimano Acera. Dessa växelgrupper kännetecknas av sin extremt hållbara konstruktion, låga vikt och precision i växlingarna.


 

Cykelutrustning från Shimano

Shimano tillverkar även ett stort utbud av andra cykelkomponenter inklusive cykelskor, pedalklossar, bromsar, vevpartier, kassetter, bakväxlar, hjul, pedaler, bromsvätska, verktyg, bleed kit och mycket mer. Deras produkter är kända för att leverera enastående prestanda och tillförlitlighet under alla förhållanden. Hos Bikable säljer vi många av dessa reservdelar från Shimano.