Broms- och växelkablar till cykel

Här hittar du kablar, vajrar och tillbehör till både växlar och bromsar på din cykel. Vi har populära produkter från kända tillverkare som Jagwire och Shimano.

Kablar och vajrar är en väsentlig del av din cykel. De slits över tiden och behöver därför antingen bytas ut eller underhållas. En ny växelkabel ger bättre växling och en ny bromskabel ger bättre bromsförmåga.

Både bromskablar och växelkablar finns i olika färger. På så sätt kan du också matcha kabelfärgerna med din cykel.

Alla produkter
Filtrera efter
Populärast
Gå till sidan
Produkter per sida:
  • 30
  • 60
  • 90

FAQ

1
Vad är skillnaden på bromskablar och växelkablar till cykel?
Bromskablar är tjockare än växelkablar. Detta beror just på att bromsvajern också är tjockare än växelvajern. Därför måste dessa två komponenter också vara kompatibla och passa ihop.
2
Vilka är de bästa broms- och växelkablarna till cykel?

Nya broms- och växelkablar till din cykel

Bromsvajerset cykel - Jagwire Elite Bromsvajerset Race Guld
Om du upplever att din bromsförmåga är sämre än vanligt kan det bero på att dina bromskablar är slitna. Å andra sidan, om du har problem med att växla, kan det vara dina växelvajrar som behöver bytas ut. Här är det viktigt att vara uppmärksam på om kablerna är interna eller externa. Om kabeln går genom ramen är den intern. Interna kablar är svårare att byta ut än externa, men det finns verktyg som kan hjälpa dig med projektet.

Observera att det finns skillnad i tjocklek mellan bromskabel och växelkabel. Bromskabeln är tjockare än växelkabeln, vilket kräver en tjockare ytterkabel.

För att undvika trasiga ändar på kabeln bör du använda en ändhylsa. Det förebygger att kabeln blir skadad. För att göra en bra klippning av både vajern och kabeln är det en bra idé att använda en kabelsax. Om du använder en vanlig avbitartång kan vajrarna lätt fransa upp och kabeln kan bli platt. Du kan hitta en kabelsax i vår kategori för specialverktyg för cyklar.

När du arbetar med kablar och vajrar finns det också en del tillbehör. Det inkluderar kabelhållare, kabelskydd, kabelklämmor, kabelmuff, kabelförspännare och justerskruvar.

Om du behöver hjälp med något, vare sig det är nya kablar, bromskablar, montering eller något annat, kontakta gärna vår kundtjänst.