Prisfest – över 3000 erbjudanden. Spara upp till 50% här.

Stängda kullager för din cykel

Förseglade lager är en av de viktigaste reservdelarna på cykeln. Även om kullager inte är en synlig del av din cykel märker du snabbt om de inte spelar som de ska eller har gått sönder. Det är dina kullager som får cykelns delar att rotera utan ansträngning runt hjulen och pedalerna.

Vi säljer kullager och förseglade lager från kända varumärken som Enduro bearings, Cema och Ceramicspeed. Vi har även keramiska lager som är populära då de håller bra och rullar mycket lättare än andra.

Alla produkter
Filtrera efter
Populärast
Gå till sidan
Produkter per sida:
  • 30
  • 60
  • 90

FAQ

1
Vad är förseglade kullager för cyklar?
Ett förseglat kullager är en rund rörlig metallskiva med små kulor inuti. Den används för att sänka friktionen så att metalldelar kan röra sig utan ansträngning. De finns på cyklar vid hjulen och pedalerna.

Förseglade kullager - vad är det?

Ett förseglat lager, eller kullager som det också kallas, är en rund rörlig metallskiva med små kulor inuti som används för att sänka friktionen så att metalldelar kan röra sig utan ansträngning. Om du till exempel upptäcker att dina pedaler inte glider runt utan svårighet kan det vara dina lager som behöver servas eller bytas ut.

Hitta ett nytt lager som passar din cykel

Men hur hittar man rätt lager? Om du har lite tur kommer det att finnas en siffra, eller siffror och bokstäver på sidan av ditt lager. Du kan ange dessa siffror direkt i vårt sökfält så är det stor chans att det kommer upp ett kullager som passar din cykel. Om lagret inte kommer upp kan du enkelt mäta dig till vad du behöver med ett skjutmått. Det är bara att mäta på kullagret som redan sitter på din cykel. Du behöver mäta innerdiametern, ytterdiametern och bredden.

När du behöver byta ett kullager behöver du en lagerdrivsats. När ett nytt lager ska installeras behöver du ett lagerpressarset.
 

Förseglade kullager i flera prisklasser

Det finns massor av tillverkare av kullager så du kan enkelt hitta ett förseglat lager i den prisklass eller kvalité du behöver. Vi säljer de bästa märkena på marknaden och ger dig gärna råd om hur du hittar rätt produkt för dig.

De dyrare kullagren har istället för stålkulor inuti, keramiska kulor. De är mer hållbara och kan hålla längre.