Styrstam för cykel

Hos Bikable erbjuder vi ett stort urval av styrstammar för cyklar. Styrstammen är en viktig del av cykelns styre eftersom det förbinder styret med framgaffeln och ger dig möjlighet att justera positionen och din körställning på cykeln.

Vi har ett brett utbud av olika typer av styrstammar, inklusive justerbara och fasta styrlager samt olika längder och diametrar för olika typer av cyklar och körstilar så som mountainbike, racer och stadscyklar. Styrstammar finns också tillgängliga i olika material, till exempel aluminium och kolfiber.

Vårt sortiment inkluderar styrstammar från några av de mest erkända varumärkena och tillverkarna på marknaden som till exempel PRO, Zipp og BBB.

Läs mer

FAQ

1
Vilken styrstam ska jag välja till min cykel?
Det är individuellt vilken styrstam man bör ha till sin cykel. Styrstammar finns i många olika längder med 10 millimeters intervaller. Du bör välja en styrstam som passar i storlek för din cykels styre och framgaffel. Dessutom bör styrstammen ha en vinkel som passar dig. Dock kan de flesta styrstammar justeras när det gäller val av vinkel.
2
Vad är en justerbar styrstam?

Vad är en styrstam till cykeln?

En styrstam är en viktig del av cykelns styrsystem som förbinder cykelstyret med styraxeln på cykelns framgaffel. Styrstammen förenar styret med framgaffeln och ger dig möjlighet att styra cykeln exakt vilket ger en bekväm cykeltur.

Det finns många olika typer av styrstammar för cyklar och valet av styrstam beror på cykeltyp och dina preferenser. En styrstam kan variera i längd, lutning, diameter och material. Till exempel är en styrstam för mountainbike vanligtvis kortare än en styrstam på en racercykel eftersom det ger cyklisten mer kontroll över terrängen.

Med en styrstam kan cykeln anpassas exakt efter dig och på så vis optimera hur du sitter på cykeln. Det kan ge bättre aerodynamik och minska smärta som annars kan uppstå i axlar och nacke. Du kan anpassa avståndet och vinkeln så att du får en position på cykeln som är mer bekväm och hållbar för din kropp i längden.

Styrstammar i kolfiber är populära styrstamsmodeller på grund av deras låga vikt och höga styrka vilket gör dem perfekta för racercyklar.


 

Justerbar styrstam till cykeln

En justerbar styrstam ger dig möjlighet att justera höjden och vinkeln på styret i förhållande till sadeln så den passar bättre för dina individuella behov och preferenser.

En styrstamsförlängare till cykelstyret är en typ av styrstam som ger dig möjlighet att förlänga räckvidden på ditt styre så att du kan sitta mer upprätt och avslappnat. En styrrörförhöjare är också en typ av styrstam. Denna typ kan höja styret och ge dig en mer upprätt körposition.


 

Val av styrstam till cykeln

Oavsett vilken typ av cykel eller körstil du föredrar är det viktigt att välja en styrstam som passar dina individuella behov och preferenser. Rätt styrstam kan betydligt förbättra din cykelupplevelse genom att ge dig både mer komfort och kontroll över cykeln.

Hos Bikable erbjuder vi alltid konkurrenskraftiga priser och professionell kundservice. Oavsett om du är en professionell cyklist eller en entusiastisk motionscyklist så hjälper vi dig gärna att hitta rätt styrstam för din cykel.