Cykelförvaring

Ett cykelöverdrag – även kallat cykelgarage eller cykelcover – är riktigt smart om du vill skydda din cykel från väder, damm och smuts när cykeln inte används.
 

Cykelöverdrag tillverkas i flera olika typer av material så som nylon, polyester och PVC. Vissa cykelskydd är också 100 % vattentäta, vattenavvisande eller ventilerande. Det finns även cykelskydd i olika storlekar och former för att passa olika typer av cyklar, inklusive till exempel mountainbikes, racercyklar, lastcyklar, tandemcyklar samt om du behöver ett cykelgarage som rymmer mer än en cykel.
 

Hos oss kan du köpa flera olika typer av överdrag till din cykel från populära märken som DS Covers.

Alla produkter
Filtrera efter
Populärast
Gå till sidan
Produkter per sida:
 • 30
 • 60
 • 90

FAQ

1
Varför ska jag köpa ett cykelöverdrag?
Ett cykelöverdrag skyddar din cykel från alla slags väderförhållanden och minskar därmed behovet av underhåll och förlänger samtidigt livslängden på din cykel.
2
Vilken cykelöverdrag ska jag välja?
3
Finns det vattentäta cykelöverdrag?

Vilka är fördelarna med ett cykelöverdrag?

Cykelöverdrag kan vara en praktisk lösning för dig som vill skydda din cykel från väder och vind och förlänga cykelns livslängd. Dessutom är cykelöverdraget ett bra alternativ till att förvara cykeln i ett skjul.
 

Här är fördelarna med att ha ett cykelöverdrag till din cykel:

 

 • Skydd mot väderförhållanden: Ett skydd till din cykel skyddar din cykel från regn, snö och sol, vilket annars kan skada ytan och de mekaniska delarna av din cykel med tiden.
 • Mindre damm och smuts: Cykelöverdraget minskar mängden damm och smuts som annars samlas på cykeln. På så vis minskar behovet av rengöring.
   

 • Högre säkerhet: Din cykel kan också skyddas mot stöld och skadegörelse med hjälp av ett skydd.
   

 • Bra för ekonomin: Ett cykelöverdrag förlänger livslängden på din cykel om du alltid förvarar din cykel utomhus. Det är en billig lösning för att skydda din cykel från väder och vind jämfört med andra förvaringsmöjligheter, eller att behöva köpa en ny cykel i längden. Det kan därför lätt löna sig att investera i ett cykelöverdrag på sikt
   

 

Hur stort ska ditt cykelöverdrag vara?

När du väljer ett skydd till din cykel behöver du några mått på din cykel. Det handlar om längden, höjden och bredden på din cykel. Bredden mäts oftast vid styret, eftersom det är den bredaste delen av de flesta cyklar. Utifrån dessa mått kan du välja rätt storlek på cykelöverdrag som passar din cykel eller cyklar.
 

Om du är tveksam på vilket cykelgarage som passar din cykel så hjälper vår kundtjänst dig gärna att hitta rätt cykelgarage.


Bra att veta om cykelöverdrag

 • Vissa cykelöverdrag kommer med en öppning i sidan där det är möjligt för dig att låsa din cykel till något när kåpan också är helt påsatt.
   

 • Om din cykel står parkerad på en blåsig plats, kom ihåg att fästa cykelskyddet extra väl på cykeln. Vissa överdrag kan snöras i botten för just detta ändamål.
   

 • Det är väldigt få cykelöverdrag som är avsedda att fästas på cykelstället bak på bilen.

 

Om du hellre vill förvara din cykel inomhus och det inte finns plats i ditt garage, finns det olika andra alternativ för det. Det kan till exempel vara ett cykelstativ eller en cykelhängare.
 

Se vårt utbud av cykelstativ och cykelhängare här!