Mekställ cykel

Här hittar du mekställ som gör det enkelt för dig att utföra reparationer på din cykel hemma. Ett stabilt mekställ är viktigt att ha i hemmaverkstan eftersom det ger dig möjlighet att arbeta på cykeln i en bekväm höjd och arbetsposition.

Vi erbjuder ett brett utbud av mekställ med tillbehör från några av de mest populära varumärkena på marknaden, inklusive Park Tool, Feedback Sports och Topeak.

Alla produkter
Filtrera efter
Populärast
Gå till sidan
Produkter per sida:
  • 30
  • 60
  • 90

FAQ

1
Vilka är fördelarna med att använda ett mekställ för underhåll av cykeln?
Ett mekställ håller cykeln i en fast position vilket gör det enklare att arbeta med cykeln. Du sparar tid och kan göra noggranna justeringar och byten av komponenter. Många modeller kan också fällas ihop och tas med.
2
Passar mekställ för alla cyklar?
3
Vilket mekställ bör jag välja?

Fördelar med att använda ett mekställ till cykeln

Har du någonsin försökt att reparera din cykel utan ett mekställ eller upphängningskrokar från taket så känner du igen frustrationen när cykeln välter eftersom den inte står stadigt. Kanske har du vänt cykeln upp och ner bara för en reparation och sedan upptäckt att din sadel, växelreglage och handtag blivit repade. Det är irriterande och kan enkelt undvikas med ett bra mekställ.
Rött mekställ - Feedback sport Sprint Mekställ
En av fördelarna med att använda ett mekställ för reparation och tvätt är att hjulen, styret och andra delar kan rotera fritt. Cykeln monteras enkelt i stället och gör det lättare för dig att göra noggranna justeringar och byten. Det är en tidsbesparande och praktisk lösning som kan göra din service av cykeln mycket enklare. Många använder också en billig ställning för rengöring och cykeltvätt eftersom det gör det enklare att komma åt alla delar av cykeln.

Mekställ har flera fördelar. De håller cykeln stabilt på plats i en position där du enkelt kan arbeta med den. Dessutom är många av modellerna lätta att fälla ihop och är därför enkla att förvara när de inte används. De kan också tas med på resor och cykeltävlingar. De flesta mekställ kan greppa både omkring ramen och sadelstolpen vilket gör att de kan hålla alla typer och storlekar av cyklar. Stativet ger också möjlighet att arbeta utomhus och om du ska rengöra cykeln utomhus.

 

 

Välj rätt mekställ till cykeln

När du väljer ett mekställ är det viktigt att se till att det kan bära den cykel du vill placera i det. Vissa cyklar, till exempel elcyklar, kan vara ganska tunga. Alla mekställ är utformade för att bära så hög vikt. Vi har ett brett utbud av mekställ som är robusta och klarar även de tyngsta cyklarna så du kan vara säker på att din cykel är sitter fast ordentligt när du meckar eller tvättar den.

Du kan antingen hänga upp din cykel i ett mekställ eller använda upphängningskrokar i taket. Med upphängingskrokar från taket kan du hissa cykeln upp och ned. En annan fördel är att du inte har några ben eller fötter från en ställning ståendes på golvet som tar upp plats samtidigt som du kan riskera att snubbla över den. Upphängningskrokarna är mycket användbara för nästan alla typer av cyklar. Ofta kan de kroka tag i sadeln och styret så cykeln hänger i en bra position från taket. Kom ihåg att taket måste kunna bära cykelns vikt, plus den kraft du använder när du spänner eller lossar komponenter på cykeln.


Svart mekställ för cykel från Force

Andra produkter du kan behöva till mekstället

Förutom mekställ har vi också ett brett utbud av verktyg för cykelreparation och underhåll. I denna kategori hittar du alla cykelverktyg du behöver för att hålla din cykel i toppskick.

Om du behöver ett stativ eller upphängninganordning för smart och enkel förvaring av din cykel hemma har vi också ett stort sortiment av cykelställ och upphängningsanordningar i vårt sortiment.