Däck till gravel bike och cyclocross

Hos Bikable har vi ett brett utbud av däck för cyklocross och gravel bike. Vi har noggrant valt ut kvalitetsdäck från en rad välkända tillverkare för att säkerställa att du får de bästa cykeldäcken till din cykel. Du hittar däck från tillverkare som Schwalbe, Continental, Pirelli, Panaracer, Goodyear och många fler.

Oavsett om du är mer intresserad av vikbara däck, clincher däck eller tubeless däck så hittar du det här. Vårt sortiment av cyclocross- och graveldäck är brett, så det finns goda möjligheter att hitta ett däck som matchar dina behov, självklart till lågt pris.

Alla produkter
Filtrera efter
Populärast
Go to page
Produkter per sida:
  • 30
  • 60
  • 90

FAQ

1
Vad kännetecknar gravel och cyclocross däck?
Gravel och cyclocross däck är designade för att kunna hantera varierande underlag så som grus, stigar, lera, gräs och asfalt. De ska ge dig pålitlig prestanda och mångsidighet i skiftande miljöer.
2
Vad är skillnaden mellan cyclocross- och gravelcykeldäck?

Gravel- och cyclocrossdäck hos Bikable

Cyklocross och gravel cykling ökar i popularitet bland svenska cyklister. Cyklocrosscykeln är en hybrid mellan mountainbike och landsvägscykel. Den klarar en mängd olika terränger, t.ex. gräs, skogsstigar, lera, grus och asfalt. Den mångsidighet som cykeln erbjuder ställer höga krav på att däcken ska kunna hantera de skiftande underlagen med tillförlitlighet och prestanda.

På samma sätt har gravel trenden exploderat i popularitet bland svenskarna. Denna typ av cykel är utformad för att klara utmanande grusvägar och tuff terräng, samtidigt som den också ska prestera på landsväg. Det kräver däck som kan anpassa sig efter olika underlag och förhållanden. Gravelcykelns mångsidighet och förmåga att hantera varierande terräng ställer liknande krav på däcken som cyklocrosscykeln.

Både cyclocross- och gravelcyklar kräver därför däck som kan prestera i varierande terräng. Däcket behöver balansera grepp, slitstyrka och rullmotstånd för att säkerställa en trygg upplevelse i sadeln, oavsett om du cyklar på grus, lera eller asfalt.

 

Höga krav för gravel- och cyclocrossdäck skapar kvalitet

Kraven på cyclocross och graveldäck är mycket höga. Däcken måste vara snabba på både hårt och mjukt underlag, samtidigt som de behöver vara lätta. Däcken måste kunna hantera lösa, våta och leriga underlag och samtidigt ha bra grepp på vägen. Därför hittar du ett stort sortiment av däck med olika bredder och mönster hos oss.
 

Cyklocross däck

Cyclocross däck är vanligtvis 31 mm eller 33 mm breda. Det finns däck med både fint mönster för torra och fasta underlag samt modeller med större knoppar för våta och leriga förhållanden, t.ex. när du cyklar på stigar. Däremellan kan du också hitta cykeldäck med något mindre knoppar som fungerar för blandade förhållanden.
 

Gravel däck

När det gäller gravel däck är det lite annorlunda. Däcken har vanligtvis en bredd mellan 38 mm och 45 mm, beroende på hur mycket utrymme som finns tillgängligt i ramen/framgaffeln på din cykel. Dessa däck ger bra grepp, hög komfort och mindre rullmotstånd på lösa underlag. Denna typ av däck har också olika slitbanemönster beroende på vilket underlag du planerar att cykla på. Därför kan du också hitta grusdäck som kan användas på hårda ytor och asfalt.

Graveldäck Pirelli Cinturato Mixed Gravel Däck 700x40C


Få råd och vägledning om gravel- och cyclocrossdäck

Att hitta rätt däck kan vara knepigt när det gäller cykelcross och gravel. Vilken bredd ska du satsa på? Hur mycket mönster ska däcken ha om du använder cykeln på hösten? Vilka förhållanden kräver de olika däcktyperna? Är det egentligen bäst att köpa tubeless däck, däck med slang eller något annat?

Hos Bikable gör vi allt vi kan för att svara på dina frågor. Gör som mängder av kunder och kontakta vår kundtjänst om du är osäker på vilka däck du ska välja. Vi ger dig råd och guidar dig till rätt val.