Cykeldäck

På denna sida finner du vårt stora utbud av cykeldäck. Vi säljer många olika typer av däck till bland annat MTB, BMX, citybike, racercykel, barncyklar med mera.

Vi erbjuder ett stort, brett sortiment av cykeldäck till din cykel från olika tillverkare. På hemsidan kan du bland annat hitta däck från Schwalbe, Kenda, Continental, Maxxis, Vittoria, Deestone, XLC och många fler. Oavsett om du gillar att köra i lera och ojämn terräng eller i staden på asfalt så är chansen stor att du hittar däcket du behöver hos oss. Vårt utbud sträcker sig även över olika mönster, gummityper, storlekar och mycket mer. Det finns alltså goda möjligheter att hitta cykeldäck som passar din cykel och dina behov. De flesta däck finns i ett brett sortiment med olika fördelar. Det kan vara punkteringsskydd, vikt, mönster eller något helt annat.

Read more

FAQ

1
Vad är ett punteringsfritt däck?
Punkteringsfria däck har ett extra, invändigt lager på insidan av slitbanan som gör det svårare för småsten och liknande att tränga igenom och göra hål på slangen.
2
Vad är ett tubeless däck?
3
Vad är skillnaden mellan tråddäck och vikdäck?
4
Vilket cykeldäck passar till en citybike?

Innan du köper nya cykeldäck till din cykel

Innan du köper dina nya cykeldäck är det viktigt att du tänker på vilken typ av cykling du ska använda ditt däck till och vilka behov du har. Du kan nämligen förbättra hela din cykelupplevelse genom att välja rätt typ av däck.När du väljer nya däck till din cykel är det viktigt att du överväger om du kör mycket på asfalt, grusvägar eller i mer kuperad terräng. Beroende på vilken terräng du cyklar i kan du välja hjul med olika mönster och knoppar. Ju större och grövre knopparna är desto bättre grepp har cykeln. Knopparna har också betydelse för rullmotståndet och friktionen. Om du främst cyklar på asfalt kan det därför vara fördelaktigt att köpa cykeldäck med mindre och färre knoppar/mönster. På så vis minskar du friktionen mellan ytan och däcket, får ett bra grepp och kommer snabbt upp i fart.


Schwalbe Black Jack 26" MTB däckSchwalbe Cyclocrossdäck Vittoria Zaffiro Pro G2.O racerdäck

 

 

Så är cykeldäck uppbyggda

När man bygger ett cykeldäck görs det med hänsyn till en specifik cykels behov. Det spelar nämligen roll om däcket ska användas till en racercykel, mountainbike eller en citybike. Därför är det viktigt att du väljer ett däck som passar din cykel. Ett cykeldäck består av flera olika lager som bidrar till hög komfort, fart och minimerad risk för punktering. Vissa har ett extra tjockt gummi eller fiberinlägg som fungerar som extra skydd mot vassa föremål. Om du letar efter punkteringsfria cykeldäck finns det inget däck eller slang som är 100 procent fritt från punkteringar. Dock är däck med inlägg eller ökat punkteringsskydd en bra lösning för att minimera punkteringar. Om du vill ta nästa steg för att undvika punkteringar kan du överväga att använda tubeless däck. Det innebär i praktiken att du kör utan slang och använder tubeless sealant för att täta eventuella läckor.

Ett cykeldäck består alltid av en insida avsett för en cykelslang (om däcket inte är tubeless). Utöver det består däcket av en karkass vilket är själva stommen i däcket som bidrar till stabilitet och slitbana. Slitbanan är den del av däcket som kommer i kontakt med vägen och kan ha olika mönster eller knoppar. Slitbanan kan också vara slät om cykeln är avsedd för landsväg.
 

 

Typer av däck till din cykel

Det finns många olika cykeldäck eller däcktyper med olika fördelar och nackdelar. De två mest kända är kanttrådsdäck och vikdäck. Kanttrådsdäck är den vanligaste typen av däck när det gäller vanliga cyklar och citybikes. De har fått sitt namn efter ståltråden som sitter längs den inre kanten av däcket nära fälgen. Vikdäck är också en mycket känd däcktyp. Trådarna i ett vikdäck är tillverkade av syntetiska fibrer (ofta kevlar). Det gör att cykeldäcket är mer flexibelt än kanttrådsdäcket samtidigt som däckkanten är stark. Den flexibla strukturen gör att vikdäcket är lättare att montera av och på. Båda typerna av cykeldäck finns med olika slitmönster och rullmotstånd. Du kan också hitta andra typer som till exempel tubeless däck eller tubulära däck.
 

Continental GP5000S 700x28c racingdäckSchwalbe Marathon Racer citybikedäck

Välj rätt cykeldäck

På bikable.se kan du hitta ett stort utbud av cykeldäck för BMX, MTB, racercyklar, citybikes, barncyklar och mycket mer. Du kan läsa om de olika däcken på produktens sida. Vi erbjuder många olika storlekar med olika mönster, med och utan knoppar.
Om du behöver råd och vägledning angående ett cykeldäck finns vi alltid här för att hjälpa dig. Du kan kontakta vår kundtjänst, vi hjälper och vägleder dig till att hitta rätt däck.