Cykelvagnar

Här hittar du vårt utbud av cykelvagnar och andra tillbehör som kan vara bra för just dina behov och användningsområden av cykelvagnen.

Cykelvagnar har många olika användningsområden. Vanligtvis används en cykelvagn för att transportera barn då det måste vara enkelt i vardagen att ha barnen på cykeln. Dessutom kan en cykelvagn även användas för transport av större föremål eller inköp som kan vara svårt att balansera på cykeln. Ska du ut på en längre cykeltur kan en stor cykelvagn också vara en bra investering för bikepacking. Det har även blivit populärt med en cykelvagn för hundar eller andra husdjur.
 

Vi säljer några av de bästa cykelvagnar från starka varumärken som Croozer och Burley. Dessutom har vi även cykelvagnar från Topeak som är mer inriktade för bikepacking. Winther är också en storfavorit som också producerar cykelvagnar.

Alla produkter
Filtrera efter
Populärast
Gå till sidan
Produkter per sida:
 • 30
 • 60
 • 90

FAQ

1
Ska cykelvagnar ha fjädring?
Det finns många olika typer av cykelvagnar. Alla har inte avstängning. Om cykelvagnen ska bära tung last, ska användas för bikepackning eller ska köras i kuperad terräng kan man med fördel köpa en cykelvagn med fjädring.
2
Hur många barn kan vara i en cykelvagn?
3
Är cykelvagnar vattentäta?
4
Hur monterar man en cykelvagn på cykleln?
5
Kan man få en cykelvagn för husdjur?

Cykelvagnar

När du ska välja en bra och funktionell cykelvagn är det i alla fall viktigt att du väljer en cykelvagn som passar just dig och dina specifika behov. Vi har många olika modeller av cykelvagnar.Cykelvagn - Thule Chariot Cross 2 Cykelvagn Majolica Blå

Oavsett om du behöver köpa en släpvagn till din cykel eller en stor cykelvagn för att transportera extra bagage så har vi säkert en bra cykelvagn för dig i vårt sortiment.

Cykelvagnen kan vara ett bra alternativ till att ta bilen. Om du inte har bil men behöver frakta hem större föremål från affären slipper du också kollektivtrafiken med en cykelvagn. På så vis kan cykelvagnen fungera på samma sätt som bagageutrymmet gör för bilen samtidigt som du utövar en aktiv livsstil. Behöver du ett stort bagageutrymme kan du välja någon av de större modellerna med stora hjul.

 

Varför är en cykelvagn en bra idé?

Det finns många bra cykelvagnar i olika modeller med flera praktiska syften och smarta funktioner. Oavsett om du behöver en för den dagliga transporten av barn eller eventuellt bagage är det ett smart och otroligt enkelt sätt att ta sig från A till B och ett bra alternativ till att ta bilen.

Här är de vanligaste användningsområdena för cykelvagnar:
 

 • Transport av ett barn till två barn.
   

 • Transport av hund eller annat husdjur.
   

 • Bikepacking för längre cykelturer.
   

 • Transport av dagligvaror.
   

 • Jogga eller gå. Vissa cykelvagnar kan göras om till både en sittvagn och en babyjogger.

   

Egentligen är möjligheterna oändliga. Den enda gränsen för hur du kan använda trailern är din fantasi. Man kan verkligen transportera mycket saker i en cykelvagn. Det är också smart att kunna använda den till löpning också där man enkelt kan springa med en hand på styret där vissa cykelvagnar även kommer med justerbart styre eller justerbara handtag.


Cykelvagnar för barnen

En cykelvagn för barn är ett utmärkt sätt att transportera barnen på. Det är smart många sätt. Det ger också en flexibilitet som du inte får med den annars populära lådcykeln. Du kan skjutsa dina barn till exempelvis förskola eller skola i en cykelvagn, ta bort cykelvagnen från cykeln när du lämnat barnen, låsa fast den i närheten och sedan bara cykla vidare på cykeln UTAN att ha en cykelvagn på släp. På så vis kan någon annan också plocka upp barnen med en annan cykel. Den här cykeln behöver bara vara utrustad med samma typ av fäste. Den kan därför användas till mer än bara en cykel.

Med en cykelvagn för barn är det även möjligt för barnet eller barnen att sitta bekvämt och torrt i alla väder. Du kan köpa ett regnskydd till din cykelvagnar så att barnen kan sitta torrt även om det regnar och snöar. Detta är inte möjligt på samma sätt när barnet sitter i en cykelstol. En cykelvagn ger också möjligheten att ha med två barn då den har mycket utrymme och det finns modeller med två sittplatser.


De flesta cykelvagnar har även extra bagageutrymme bakom stolarna för barnen vilket gör det enkelt att bära med sig barnens bagage och eventuella varor.


Hur mycket extra utrymme och hur mycket komfort det finns beror på vilken typ av cykelvagn du väljer. Du väljer själv hur hög komforten ska vara och om det till exempel ska finnas en vadderad sits för ditt barn i cykelvagnen. Dessutom ska cykelvagnar också passa för barnets vikt.


 

Cykelvagnar för husdjur

En cykelvagn kan också användas för att transportera husdjur så som hundar och katter. En cykelvagn för husdjur är utrustad med en fast bas. Överdraget är oftast gjort med någon form av flugnät så att ditt husdjur alltid får frisk luft och därför inte blir för varmt. Detta är också ett säkrare alternativ till styrets främre korgar som inte alltid är avsedda för husdjur.

 

Cykelvagnar för bikepacking

Ska du ut på cykelsemester eller är typen som cyklar mycket kommer en cykelvagn att vara ett bra val. Behöver du en cykelvagn till din cykel på din cykelsemester kan du få modeller som är platta och därför har mindre vindmotstånd. För inköp och transport av varor kommer en cykelvagn med en fyrkantig låda bak att vara ett självklart val för din cykel eftersom det gör att du får extra förvaringsutrymme i en rymlig vagn.
Cykelvagn - Cavo Transportvagn 20" Hjul SvartCykelvagn - Topeak Trailer Journey Alu med väska

 

 

Beslag för montering av cykelvagnar

Innan du köper din nya cykelvagn är det viktigt att du kontrollerar om den givna cykelvagnen kan monteras på din egen cykel. Det finns olika fästen för cykelvagnar. Typiskt innebär det att du måste ha ett kopplingsfäste eller en adapter monterad på din cykel. När man väl har den är det lätt att koppla samman cykelvagnen och själva cykeln.


 

Cykelvagnar och säkerhet

Barns säkerhet måste alltid komma först. Även om det i cykelvagnar går att spänna fast barnet eller barnen är det fortfarande viktigt för passagerarna att bära hjälm. Även om man mest vill ha en relativt lugn tur när man har mindre barn bak i cykelvagnen vill man ibland också cykla lite snabbare. Därför är det fortfarande viktigt att små barn bär cykelhjälm då det lätt kan uppstå en situation med snabb inbromsning. Du kan också lätt riskera att cykelvagnen slirar om det är halt eller du kör snett över en kant.

Vi har ett stort utbud av bra cykelhjälmar för barn. Du kan se dem här!

Dessutom är det viktigt att fundera på om cykelvagnen ska ha fjädring eller vara en mer robust modell. Om man till exempel ska köra i kuperad terräng kan det vara skönt med bra fjädring.

Reflexer är också en riktigt bra idé så att hela vagnen syns ute i trafiken. De flesta cykelvagnar kommer med gula reflexer. Annars går det även att köpa fler reflexer till vagnen. Se vårt urval här!

Ljus är också viktigt att ha på cykelvagnen. Du har framljuset på cykeln men på cykelvagnen ska du komma ihåg att ha ett rött bakljus bak på vagnen. Det finns flera varianter som kan användas för detta ändamål. Se vårt stora utbud av bakljus här!


 

Få hjälp med att välja en funktionell cykelvagn

Hos oss på bikable.se har du alltid möjlighet att få råd och vägledning gällande köp av ny cykel, köp av cykeltillbehör – och självklart även vid köp av en cykelvagn.

Om du till exempel är osäker på vilken cykelvagn som passar dig och dina behov bäst kan du alltid kontakta vår kundtjänst som gärna hjälper dig.