Ringklocka för cykel

Hos oss på Bikable.se har vi både billiga och coola ringklockor. Vi har ett stort utbud med många olika färger och modeller från välkända, populära varumärken så som Knog och Force. Vi har klassiska ringklockor, roliga ringklockor för barn och ringklockor i ny, modern design. Vi har ringklockor till alla typer av styren, t.ex.  för racercyklar, mountainbikes, skotrar och barncyklar. Våra ringklockor finns i olika material såsom mässing, koppar, stål och aluminium. Hos oss kan du alltid hitta en ny klocka som passar bra till just din cykel eller barncykel.

 

Alla produkter
Filtrera efter
Populärast
Go to page
Produkter per sida:
  • 30
  • 60
  • 90

FAQ

1
Vilken ringklocka är bäst?
Om du behöver en ringklocka som uppfyller lagkravet att klockan ska ha ett tydligt ljud så finns det många att välja på. Det finns också ringklockor som har snygg design. En del är också elektroniska. Se det stora utbudet på bikable.se.
2
Finns det roliga ringklockor för barn?

Ringklockor för alla cyklar och cyklister

En ringklocka måste användas för att få andras uppmärksamhet när du cyklar upp bakifrån och planerar att köra om. Klockan ska gärna, förutom att vara bra för detta ändamål och vara av hög kvalitet, också ha lite attityd  i form av ett motiv eller en snygg design.
 

Du kan styla och sätta din personliga prägel på både cyklar, elcyklar och skotrar med en ringklocka. För barn och dig som har barnasinnet kvar finns bland annat roliga klockor som ser ut som djur eller en ringklocka i form av ett horn. En rolig och cool ringklocka monterad på ditt barns cykel kan verkligen ge mycket glädje.
 

Ringklockorna från Knog har blivit mycket populära med sin smala och annorlunda design som också finns i alla möjliga färger och metaller. Det finns också elektroniska ringklockor som avger ljudet av en traditionell ringklocka med el.
 

Din nya ringklocka kan fästas på styret på flera olika sätt. Vissa ringklockor kan fästas med gummiringar, vilket gör det enkelt att montera och ta bort ringklockan. På de flesta cyklar är ringklockan monterad med skruvar på styret. På så vis sitter din ringklocka fast riktigt bra på ditt styre. 

Krav på ringklockor 

En ringklocka är en av de viktigaste tillbehören till din cykel. Det krävs till och med enligt lag att ha en ringklocka monterad på din cykel. Den måste sitta på styret så att det är lätt för dig att använda den. Samtidigt ska klockan ha en tydlig ton som lätt kan höras av andra så att du kan uppmärksamma medtrafikanter om att du är i närheten på vägen. 
 

Det är viktigt att tänka på att de roliga alternativen av ringklockor som roliga bävrar eller båthorn faktiskt inte fyller den lagstadgade ringklockans funktion. Det betyder att om du har en tuta eller tuta på din cykel måste du även ha en klassisk ringklocka på cykeln. Andra trafikanter ska kunna höra och känna igen det vanliga varningsljudet från en ringklocka.