Sadelöverdrag

Här hittar du olika sadelöverdrag för din cykelsadel. Det finns flera olika typer av sadelöverdrag. Vissa överdrag används för att hålla sadeln torr och finns därför som vattentäta skydd till din cykelsadel. Andra kommer med stoppning eller gel för att göra cykelturen mer bekväm. Dessa sadelöverdrag finns i olika bredd, längd och storlekar så det finns ett för alla typer av cyklar, oavsett om du behöver sadelöverdrag för din racer, MTB eller stadscykel.
 

Letar du efter ett nytt sadelöverdrag har vi flera populära varumärken att välja mellan. Till exempel Bike Attitude och XLC.

Alla produkter
Filtrera efter
Populärast
Gå till sidan
Produkter per sida:
 • 30
 • 60
 • 90

FAQ

1
Kan jag köpa sadelöverdrag som är vattentäta?
Ja, det kan du absolut göra. Det finns olika typer av sadelöverdrag eller skydd för sadlar som är helt vattentäta och som ser till att hålla regn och vatten borta från din sadel.
2
Kan jag använda ett sadelöverdrag på olika typer av cyklar?

Fördelar med ett sadelöverdrag till din cykel

 

 • Vattentäta sadelöverdrag: När du har ett överdrag till din sadel som är regn och vattentätt behöver du aldrig oroa dig för att bli blöt om baken när du ska ge dig av på cykeln.
   

 • Bättre sittkomfort: När du ska ge dig ut på en längre cykeltur är det viktigt med bekvämlighet. Därför kan det vara bra att investera i ett sadelöverdrag med inlägg om du vill ha komfort för baken när du ger dig ut på längre cykelturer.
   

 • Enkelt att byta: Det smarta med ett sadelöverdrag är att du enkelt kan byta det. Om du till exempel har flera cyklar som du vill kunna använda överdraget till, så går det smidigt att göra det.
   

 • Flera funktioner: Vissa sadelöverdrag finns även som vändbara överdrag. Då kan det finnas olika mönster på varje sida av överdraget.
   

 • Längre livslängd: Din sadel skyddas automatiskt mot väder och vind när du har ett överdrag på den. På så sätt håller sadeln längre och bleknar eller skadas inte.
   

  Som ett alternativ till sadelöverdrag med gel eller stoppning kan du också lösa problemet med ömhet i baken genom att köpa cykelshorts med vaddering. Om det låter intressant för dig kan du se vårt stora utbud av cykelshorts här!