Cykelshorts utan hängslen

I denna kategori hittar du alla typer av cykelshorts utan hängslen för herr och dam. Vi har ett stort utbud av bland annat racershorts, innershorts och lösare shorts – alla utan hängslen. Vill du se vårt sortiment av cykelshorts med hängslen så hittar du dem här!

Innershorts och lösare shorts används vanligtvis för mountainbike. För extra komfort har vissa cykelshorts inbyggd vaddering för att säkerställa en trevlig cykeltur med hög komfort.

Vi säljer några av de bästa cykelshortsen från populära märken så som Craft, Assos, Endura och Rogelli. Titta igenom vårt utbud och hitta ett par snygga cykelshorts till cykelturen!

Alla produkter
Filtrera efter
Populärast
Gå till sidan
Produkter per sida:
 • 30
 • 60
 • 90

FAQ

1
Vilka cykelshorts ska du välja?
Välj cykelshorts vars passform passar din kroppstyp och den typ av cykelträning du utför.
2
Varför är cykelshorts en bra idé?

Vad är ett par cykelshorts utan hängslen?

Svart/gula cykelshorts utan hängslen från ForceCykelshorts utan hängslen är en typ av cykelshorts som inte har axelband eller hängslen för att hålla shortsen på plats. Istället har de ett elastiskt resårband eller liknande som håller shortsen på plats runt midjan. Dessa shorts är ofta mer flexibla och bekväma än bib-shorts (cykelshorts med hängslen) då det inte finns något som trycker på axlarna.
 

Cykelshorts för mountainbike och racer

Förutom att det finns många cykelshorts i olika märken och material så finns de även många olika modeller så att de passar olika typer av cykling. Därför säljer vi cykelshorts för både landsvägscykling och mountainbike.

Många mountainbikecyklister föredrar att åka med lösa shorts med åtsittande innershorts under, med eller utan vaddering. Vadderingen hjälper till att skydda mot obehag från hårda stötar och gupp. Beroende på väder samt under de lite kallare månaderna kan du även ha underkläder eller långa tights under de lösa shortsen.

 

Hur väljer man ett par bra cykelshorts?

Att välja rätt cykelshorts är avgörande för din övergripande komfort på cykelturen och din prestation i sadeln.

 

Här är några saker att tänka på när du väljer cykelshorts:
 

 • Material: Välj cykelshorts av svettavvisande och andningsbart material som t ex. polyester eller nylon. Dessa material hjälper till att hålla dig torr och sval när du cyklar.
   

 • Vaddering: Vaddering ger en bekvämare cykelbyxa som också skyddar dig från obehag när du cyklar över gupp och ojämn terräng. Välj ett par cykelbyxor med tillräckligt mycket vaddering, men undvik också överdriven vaddering då det kan begränsa din rörelsefrihet. Sittdynan kan vara avgörande för din cykelträning och hela upplevelsen på turen då du ska sitta många timmar i sadeln.
   

 • Passform: Cykelshorts ska sitta nära kroppen för att minimera friktion och irritation. Storlek och passform är viktigt. Välj shorts som passar din kroppstyp och har resår i midjan eller eventuellt justerbara remmar så att byxorna inte glider ner eller upp. Tänk också på att cykelbyxor är gjorda för både män och kvinnor, eftersom det är skillnad på vilken passform som passar kvinnor och män.
   

 • Märke: Välj shorts av bra kvalitet från välkända märken med en historik av att producera högkvalitativa cykelkläder. Undvik att köpa shorts från okända märken eftersom de kan vara av låg kvalitet och kanske inte ger det nödvändiga skyddet och optimal komfort.

 

Man med undershorts för cyklingCykelshorts med inbyggd vaddering

Välj en vaddering som inte är för tjock och skrymmande. Inlägget ska passa kroppen bra, vara luftigt och smidigt och i ett material med lätt stretch. Inlägget är gjord av ett tunt material som formar sig efter din kropp. Viss vaddering är gjorda i flera paneler (eller delar), vilket gör vadderingen ergonomisk och ventilerande. Vadderingen ska helst byggas utifrån benens läge, så att den ger bästa möjliga skydd. Det blir ofta skillnad på kuddar för dam och herr.

Om du tillbringar lång tid i sadeln kan det vara en fördel att använda vaddering som har en kraftig och zonindelad skumdyna som jämnt fördelar trycket. Du kan även hitta cykelshorts där ett gellager har satts i för ökad komfort.