Wattmätare

Här på sidan hittar du wattmätare (även kallad effektmätare) som du kan använda för att mäta effekten av dina tramptag på cykelturen. Vi har wattmätare som monteras på vevpartiet, pedalbaserade wattmätare och "spiders" för montering på pedalarmen.
 

Wattmätare kan användas för alla typer av cyklar, oavsett om det är för racer, MTB eller citybike. Vi säljer wattmätare från populära och erkända varumärken som Garmin, Favero och SRAM.

Alla produkter
Filtrera efter
Populärast
Gå till sidan
Produkter per sida:
 • 30
 • 60
 • 90

FAQ

1
Vad är en wattmätare för cyklar?
En wattmätare för cyklar är en enhet som används för att mäta den effekt du producerar när du cyklar.
2
Vilka typer av wattmätare finns det för cyklar?
3
Vad är fördelen med att använda en wattmätare istället för en pulsmätare eller hastighetsmätare?
4
Hur kan en wattmätare hjälpa till att förbättra din prestation på cykeln?

Wattmätare som mätenhet för cykling

Watt är den mätenhet som används för att mäta den kraft du genererar när du cyklar. Det smarta med att mäta watt istället för exempelvis puls är att det är helt objektivt eftersom det mäter den faktiska kraften, medan puls kan variera beroende på din form under dagen, vädret och många andra omständigheter. Watt är precis vad det är, vilket gör det möjligt att jämföra dina wattmätningar med andra cyklisters mätningar. Du kan alltså mäta ett resultat som verkligen kan användas, om du har fokus på förbättring och att se hur du preseterar. Därför är en wattmätare ett bra verktyg för dig som är intresserad av data. Dessutom är det en punkt du inte når med andra tillbehör som pulsmätare, hastighetsmätare och kadensmätare. En wattmätare kommer vara perfekt i kombination med dessa andra tillbehör och ger dig all den data du behöver för att se var du kan förbättra dig.
 

Under de senaste åren har wattmätare blivit en allt vanligare pryl som fler och fler cyklister använder. En wattmätare är en investering för dig som vill ha så mycket data som möjligt när du cyklar.
 

Olika typer av wattmätare

Det finns flera olika typer av wattmätare för cyklar. De mest populära wattmätarna är pedal wattmätare och wattmätare som är inbyggda direkt i cykelns vevarm. Dessutom finns det också spider-wattmätare som är en wattmätare som monteras på pedalarmen.
 

Det finns tre olika typer av wattmätare:
 

 • Pedalbaserad wattmätare
   

 • Vevpartibaserad wattmätare
   

 • Spider-wattmätare
   

Det är lite utav en smaksak om du föredrar pedalbaserad, vevpartibaserad eller spider-wattmätare. Pedalbaserade är lättare att montera än vevpartibaserade, men vevpartibaserade kräver ibland ett annan vevlager. Pedalbaserade kan monteras på alla cyklar. Dock är pedalbaserade wattmätare mer utsatta för slag och stötar. Spider-wattmätare är också populära eftersom de är lätta att installera och kan användas med flera olika märken.
 

En wattmätare ansluts till en cykeldator där du kontinuerligt kan se din prestation under cykelturen. Se vårt utbud av cykeldatorer här!
 

Tveka inte att kontakta oss om du vill mäta dina watt men är osäker på vilket alternativ som passar dig bäst. Priset ligger i den högre änden för dessa prylar, men på samma sätt som en hometrainer är det en investering som ger värde under den tid du har den.