Cykelhållare för bil

Bikable.se har vi ett stort utbud av cykelhållare till bilen som passar perfekt som transportutrustning när du ska ta med en eller flera cyklar på en kort eller lång resa. Du kan därför enkelt hitta en cykelhållare som passar dina behov och din bil. Oavsett om du har en dragkrok eller inte på din bil så har vi många bra cykelhållare som passar de flesta bilar. Vi har klassiska cykelhållare som fästs på dragkroken bak på bilen. Utöver det har vi även cykelställ som till exempel sätts på taket på takräcket, i bagageutrymmet eller varianter som är monterade med sugkoppar. Det finns något för alla cyklister.

I vårt sortiment av cykelställ till bilen har vi bra, populära märken så som Thule, Buzzrack och Atera.

Alla produkter
Filtrera efter
Populärast
Gå till sidan
Produkter per sida:
 • 30
 • 60
 • 90

FAQ

1
Kan man få en cykelhållare till bilen utan dragkrok?
Ja, det finns flera möjligheter att köpa en cykelhållare till bilen utan dragkrok. Det finns även cykelhållare som fästs på baksidan av bilen, på takräcket eller med sugkoppar.
2
Vilken cykelhållare används för elcyklar?
3
Kan cykelhållare fällas ihop?
4
Kan man få en cykelhållare med tippfunktion/vippfunktion?
5
Kan man få en cykelhållare för kolfibercyklar?

 

Cykelhållare till bilen

Oavsett om du ska på cykelsemester, cykeltur, till ett fritidshus eller bara behöver transportera din cykel är ett transportställ för cykeln oumbärligt. En cykelhållare till bilen gör det enkelt för dig att ta med din cykel till platser du vill upptäcka men kanske inte kan nå på cykel. Cykelhållaren gör det också enkelt för dig att transportera din cykel utan att behöva ha den i bagageutrymmet. Detta kan vara särskilt fördelaktigt om cykeln är en mountainbike som har varit på en kul, lerig tur i skogen. Ett cykelhållare för bilen är därför den perfekta lösningen när du ska flytta din racercykel, mountainbike, citybike, elcykel och andra cyklar från A till B eller till platser där det bara är lite roligare att cykla.

Behöver du transportera 2 cyklar, 3 cyklar eller 4 cyklar? Det är inga problem. Du kan få cykelhållare med plats för en cykel, 2 cyklar, 3 cyklar och 4 cyklar samtidigt. Så det finns nästan ingen ursäkt att inte ta med sig cyklarna på resan.

De flesta hållaren är universella, vilket innebär att de kan bära alla typer av cyklar. Oavsett om du cyklar på racercykel, MTB eller citybike så finns det ett cykelhållare som passar din cykel.

Om du skulle föredra att cykelhållaret tar minimalt med plats när det inte används är det inga problem med en hopfällbart cykelhållare. Faktum är att de flesta cykelhållare går att fälla ihop så att de är lätta att hantera, även när de inte används eller monteras på bilen.

 

 

Olika typer av cykelhållare för bilar

När du ska köpa ett cykelhållare till din bil finns det flera olika typer av cykelhållare att välja mellan. Valet av cykelhållare beror också på om du har en dragkrok eller inte.
 

Här är de olika typerna av cykelhållare:
 

 • Cykelhållare för bogsering
   

 • Cykelhållare för taket på takräcke
   

 • Cykelhållare för bakluckan
   

 • Cykelhållare med sugkopp
   

 • Cykelhållare för elcyklar
   

 • Cykelhållare för cyklar med långt axelavstånd
   


Vilket cykelhållare som är det perfekta för dig kan vara svårt att bedöma. Därför hittar du en förklaring av de olika hållarna nedan:

 


Cykelhållare till bilens dragkrok

Har du en bil med dragkrok har du möjlighet att montera cykelhållaren på bilens dragkrok. Detta är den mest klassiska och typiska formen av cykelhållare. Den är lätt att montera och samtidigt också lätt att lasta i bilen. På så vis är den mycket praktisk. Dessutom är det också den cykelhållare som är bäst för bränsleekonomin.

Thule cykelställ för dragkrog och 3 cyklarBuzzrack Wing för 4 cyklar på dragkrok

 

Cykelhållare för taket på bilens takräcke

Med många olika och smarta lösningar finns det nu flera olika alternativ för att montera en cykelhållare för bilar utan dragkrok. Med universalremmar och spänning kan du fästa em dragfri cykelhållare på nästan vilken bil som helst.

Om du har en bil utan dragkrok eller inte kan använda din dragkrok, t.ex. om en husvagn behöva sitta på den så kan ett cykelställ som kan fästas på bilens tak på takräcket vara en bra lösning.

 

Cykelhållare för 1 cykel på takräcke

 

Cykelhållare för bilens baklucka

Ett annat bra alternativ till det klassiska cykelhållaren på dragkroken är ett cykelhållare som monteras på bilens baklucka.

Cykelhållare Buzzrack till bilens bakluckaBuzzrack pilot cykelställ för baklucka

 

Cykelhållare med sugkopp för bilen

Ett annat bra alternativ som cykelhållare för en bil utan dragkrok kan vara en lösning med sugkoppar. Den här typen av cykelhållare kan användas på flera sätt. Sugkopparna kan både fästas på taket, och de kan även fästas bak på bilen. Sugkopparna är perfekta om du inte har möjlighet att ha takbyglar på bilens tak som krävs för andra typer av cykelställ.

 

 

Cykelhållare för elcyklar

Elcyklar väger och tar i allmänhet mer plats än vanliga cyklar. Därför är det viktigt att du ser till att köpa ett cykelställ som passar för elcyklar. Det kan till exempel vara ett stativ som passar för 3 vanliga cyklar. Istället för att lasta tre cyklar kan du lasta 2 elcyklar på hållaren.

 

 

Cykelhållare för cyklar med långt axelavstånd

Cykelhållare Atrea till cykel med långt axelavståndOm du har en cykel med lång hjulbas, till exempel en MTB med en slack(vinklad) framgaffel, måste du vara medveten om att inte alla cykelhållare passar din cykel.

Oavsett vilket cykelhållare du köper, kom alltid ihåg att säkra din cykel innan du åker. Att sätta ihop cykeln innan man kör är väldigt viktigt. Du kan t.ex. se vårt utbud av bagagetillbehör och tillbehör till transport och ställ

 

 

Nummerskylt och ljusskena för cykelhållare på bilar

När du har ett cykelhållare på bilens dragkrok är det svårt för andra att se din registreringsskylt. Det är därför också ett lagkrav att du ska bära en tredje registreringsskylt om cykelhållaren eller själva cykeln blockerar sikten till den fasta registreringsskylten. Denna extra nummerskylt placeras därför på själva cykelhållaren.

En tredje registreringsskylt går att beställa på Transportstyrelsen hemsida. Har du inte den extra registreringsskylten på kan du få böter för det.

Skulle det vara så att cykelhållaren inte bara täcker registreringsskylten utan även en eller några av baklyktorna på bilen är det även nödvändigt att skaffa en lyktskena.

 

 

Cykelhållare för bil och bränsleförbrukning

FDM i Danmark har sommaren 2022 genomfört ett test och undersökt hur mycket bränsleförbrukningen påverkas av att transportera cyklar på de olika cykelhållarna. Det är intressant information som kan tas i beaktande när man ska köpa en cykelhållare till bilen.

Det visar sig att vid 100 km/h tillkommer en ökad bränsleförbrukning på 22,8 % vid körning med cykelhållare inklusive cyklar på bakluckan. Om cyklarna placeras på taket tillkommer en ökad bränsleförbrukning på 24,6 %. Om cyklarna istället ställs på en cykelhållare som sitter på dragkroken så är bränsleförbrukningen endast 3,5 %. Och ju fortare du kör över 100 km/h, desto mer ökar procenttalen.

 

 

Få hjälp med att köpa det bästa cykelhållaren till din bil

Behöver du hjälp med att hitta rätt cykelhållare till din bil? Då kan du kontakta vår kompetenta och trevliga kundtjänst. Vi är alltid redo att hjälpa dig med råd och vägledning om allt från cyklar och verktyg till cykelhjälmar och cykelhållare. Tillsammans kan vi hitta det cykelställ som passar bäst för dig, din bil och dina behov.