Barncyklar

När det kommer till att köpa cyklar för barn kan det vara en djungel att hitta rätt. Oavsett om det är ditt barns första barncykel, en ny cykel för en 5 åring eller en mountainbike eller racercykel för ditt barn så är det viktigaste att cykeln passar perfekt. Barnet ska ha en bra upplevelse och därför måste barncykeln eller juniorcykeln du köper ha rätt storlek i förhållande till hur många tum hjulet är. Dessutom finns många av våra barncyklar även med stödhjul som ger extra hjälp och trygghet när barnet lär sig att cykla.

Vi har ett enormt utbud av billiga barncyklar för alla åldrar. De finns i flera olika färger så det finns något för alla barn. Det finns barncyklar med både invändiga växlar och utvändiga växlar. Det finns förstås en stor variation i antalet växlar på cyklarna.

Vi har flera olika populära märken inom barncyklar och juniorcyklar. Det är märken så som Volare, Frog Bikes, PUKY och Devron. Alla cyklar kan användas av både killar och tjejer.

Alla produkter
Filtrera efter
Populärast
Gå till sidan
Produkter per sida:
 • 30
 • 60
 • 90

FAQ

1
Vilken storlek på barncykel är lämplig för barn i åldrarna 3, 4 och 5 år?
Oavsett barnets ålder är det viktigt att du köper rätt storlek på cykeln till ditt barn, så att det blir en bra upplevelse. Se vår storleksguide för både ålder och längd på Bikable.se

Populära barncyklar

Vi har både pojk- och flickcyklar. Bland cyklar för de allra minsta finns det tjusiga cyklar med teman så som Batman, Spindelmannen, Frost och Mimmi Pigg där pojkar och flickor kan hitta en ny favoritcykel.

När du är 3 år, 4 år, 5 år och troligen i många år efter det är det också viktigt att cykeln ser cool och fin ut. Där kan vi erbjuda barncyklar i många vackra färger samt cyklar med figurer som Elsa från Frost, Mimmi Pigg, Greta Gris och Batman.
Volare barncykel 18"Frog 20" barncykel

Barncyklar med Elsa, Greta Gris eller Batman

Vi har de bästa märkena inom populära barncyklar. Ett märke som Volare har licens för många av de mest populära tecknade serierna vilket innebär att du kan köpa en original Batman cykel, en Greta Gris cykel eller en Frost (Elsa) barncykel. De passar barnen bra och är därför en av våra mycket populära produkter.
 

Greta gris barncykel

Vilken tum ska jag välja på en barncykel?

Det är viktigt att du köper rätt storlek på cykeln till ditt barn, så att cyklingen blir en bra upplevelse. Bara att sätta sig på cykeln kan vara en utmaning för vissa barn och då är det av högsta vikt att du köper cykeln i rätt ramstorlek, med rätt däckstorlek så att cykeln passar och inte är för stor.

 

Här är vår storleksguide där du kan se vilken storlek som passar ditt barn bäst utifrån längd och ålder:
 

 • 2,5 år till 4 år - 105 cm → 12 tum
   

 • 3,5 år till 5 år - 110-115 cm → 14 tum
   

 • 4 år till 6 år - 115cm → 16 tum
   

 • 5 år till 7 år - 120 cm → 18 tum
   

 • 6 år till 8 år - 125 cm → 20 tum

 

Barncykel med stödhjul

En cykel med stödhjul kan vara bra att börja med när barnet ska lära sig att cykla. De flesta av våra barncyklar kommer med stödhjul, antingen monterade eller så medföljer de i kartongen. Vill du köpa extra stödhjul till en annan cykel så hittar du stödhjul här. Du kan också hitta en stödstång när det är dags för barnet att prova cykeln utan stödhjul och ta de första tramptagen helt på egen hand.

 

Från springcykel till barncykel

Trybike Balanscykel / Springcykel 2 Hjul BlåDe flesta barn har cyklat runt på en springcykel innan de sätter sig på en vanlig cykel med pedaler. Springcykeln är smart då den hjälper barnet att lära sig att balansera på en cykel tills de är redo att använda en cykel med pedaler. Se vårt utbud av springcyklar r om du tycker att ditt barns cykel i första hand ska vara en springcykel.

 

Barncyklar och säkerhet

När barnet lär sig att cykla eller när barnet är redo att cykla i trafiken så är det mycket viktigt att tänka på säkerheten. Det är därför viktigt att ditt barn även använder cykelhjälm ifall en olycka sker. Vi har även ett stort utbud av bra cykelhjälmar för barn. Se urvalet här!

 

Få hjälp att köpa den bästa barncykeln

Behöver du hjälp med att hitta rätt barncykel till ditt barn? Då kan du kontakta vår kompetenta och trevliga kundtjänst. Vi finns alltid redo att hjälpa dig med råd och vägledning om allt från cyklar och verktyg till cykelhjälmar och barncyklar. Tillsammans kan vi hitta den barncykel som passar ditt barn bäst.