Prisfest – över 3000 erbjudanden. Spara upp till 50% här.

Cykelkorgar

Bikable.se har många olika cykelkorgar för montering fram och bak på cykeln.Fram på cykeln kan cykelkorgen monteras på styret, framför styret, eller mellan styret och framgaffeln med stag. Längst bak på cykeln monteras cykelkorgen oftast på pakethållaren. Det finns även fastmonterade cykelkorgar och cykelkorgar med klicksystem.

Vi har ett stort utbud av cykelkorgar i många olika storlekar och material. Vi har bland annat cykelkorgar från populära märken så som Atran Velo, Basil, Force och Wald. Bikable har ett stort utbud av billiga cykelkorgar, korgar för mountainbikes, stadscyklar, elcyklar, barncyklar och cykelkorgar i olika modeller, mönster och material.

Alla produkter
Filtrera efter
Populärast
Gå till sidan
Produkter per sida:
  • 30
  • 60
  • 90

FAQ

1
Kan man få en cykelkorg med klicksystem?
Ja, det finns flera olika tillverkare som gör klicksystem för både cykelkorgar och cykelväskor. Detta gör bland annat Atran Velo, KLICKfix och Basil.
2
Kan man få en cykelkorg för att transportera hundar och katter?
3
Vilken cykelkorg passar min cykel?
4
Hur monteras en cykelkorg på styret?

Cykelkorg fram på cykeln

Det kan finnas många anledningar till att välja en cykelkorg som sitter framför ditt cykelstyre. Om du till exempel har en cykelstol monterad bak på din cykel är det smart att ha en cykelkorg fram på cykeln. Detta gör att du lättare kan transportera en ryggsäck eller paket eller andra saker fram på cykeln.Flätad främre cykelkorg Rymlig främre cykelkorg från WALD

Korgen till fronten kan monteras på flera olika sätt. Många gånger är den främre cykelkorgen försedd med stag som går ner till framgaffeln med ett fäste som vid hjulnavet. En cykelkorg som monteras på framsidan av cykeln är väldigt stabil och gör att korgen kan bära många kg. Det säkerställer också att det blir svårt att stjäla din korg eftersom den är fastskruvad.

Cykelkorgar som ska monteras på styret fixeras antingen med hängare som går ner över styret eller med ett klicksystem. På så vis kan cykelkorgen klickas av och på vilket gör att den till exempel kan tas med på skogs- och shoppingturer.

Främre cykelkorgar finns i mängder av storlekar – från mycket små korgar för barncyklar till stora korgar för cyklar med hjuldiameter på 26" och 28".

 

 

Cykelkorg för bakre pakethållare

Många föredrar att ha en korg monterad bak på cykeln. En av fördelarna med en cykelkorg på pakethållaren är att korgens vikt och dess innehåll inte påverkar cykelns styregenskaper. Dessutom finns det ofta bättre utrymme för en korg bak på cykeln.

Korgarna finns i både fastmonterade och löstagbara versioner. Här klickas även korgen enkelt på så att du enkelt kan ta med den för shopping med mera. Vi har ett stort utbud av billiga korgar för cyklister. Bakre cykelkorgar kan ofta bära många kilo. På varje cykelkorg du hittar på vår hemsida kan du se hur mycket vikt den kan bära under “specifikationer”.

En cykelkorg är ett bra alternativ till att ta bilen när du ska transportera saker eller ta med extra utrustning på cykelturen. Det finns många olika alternativ för hur det extra utrymmet i cykelkorgen kan hjälpa dig.


Basil bakre cykelkorgBasil bakre cykelkorg i nät med handtagAtran Velo cykelkorg med klicksystem

 

Billiga cykelkorgar i olika material och utföranden

Cykelkorgar finns i flera olika material och utföranden. Det finns cykelkorgar i stål, aluminium, flätade cykelkorgar samt korgar i tyg, ofta kombinerade med aluminium. Tygkorgen går ofta att vika ihop och tar därför inte mycket plats om du tar av den från cykeln och tar den med dig. Aluminiumkorgarna har ofta lite tjockare rördimensioner. Stålkorgar är generellt starka och billiga. Ett alternativ till cykelkorgar kan vara en plast eller trälåda. Här är lådan ofta monterad på pakethållaren. Det är också möjligt att montera en bagagelåda för förvaring av saker på din cykel.
 

 

Cykelkorg med klicksystem

Det har blivit populärt att ha en cykelkorg som går att klicka av cykeln och ta med sig. Det ger flexibilitet och på så vis kan du använda korgen till fler saker. Köper du en rymlig cykelkorg kan du till exempel ta med den in i butiken när du handlar.

Det finns flera olika tillverkare som gör klicksystem för cykelkorgar. Ett populärt märke är Atran Velo som gör populära produkter med klicksystem. Atran Velos korgar finns i alla möjliga modeller. Det är helt upp till dig vad du föredrar och behöver. Det finns även korgar för hundar och katter.

Dessutom tillverkar bland andra Fastrider och Basil cykelkorgar och cykelväskor till ett MIK-system, som du kan ha på pakethållaren. Systemet med MIK möjliggör bland annat att du enkelt kan växla mellan cykelkorg, väska och andra tillbehör.

Behöver du mer plats än vad en cykelkorg kan erbjuda kan du med fördel se vilka cykelväskor vi har med klicksystem.

 

Cykelkorg för hundAtran Velo cykelkorg med klicksystem s28 liter

 

 

 

 

 

Tillbehör för cykelkorgar

Om du behöver tillbehör till din cykelkorg, som t.ex ett överdrag, regnskydd eller en blomsterkrans hittar du även det på bikable.se


 

Välj rätt cykelkorg för dig

När du väljer din nya cykelkorg måste den passa rent fysiskt till din cykel och för dina behov. Till exempel kan du behöva olika modeller beroende på om du har skivbroms eller ej. Om du har svårt att hitta det bästa alternativet för din cykel står vår kundtjänst redo att hjälpa dig.