Cykelväskor

Numera finns det många olika varianter av cykelväskor, tillgängliga mängder av olika storlekar. Med en cykelväska har du möjlighet att packa dina saker bättre på cykeln då du kan fördela vikten mellan flera väskor på cykeln och därmed utnyttja cykelns fulla potential. Det innebär att du slipper balansera shoppingpåsar på styret eller på cykelns pakethållare. Kanske behöver du extra förvaringsutrymme för shopping på din cykel, plats för extra kläder eller bara en liten cykelpump? Oavsett behov så finns det säkert en cykelväska för ditt specifika ändamål.

Bikable.se har vi ett stort urval av olika cykelväskor. På den här sidan finner du cykelväskor från en mängd tillverkare. Vi säljer cykelväskor från populära märken, bland annat AGU, Ortlieb och Basil. De flesta väskor idag kommer i en smart design med praktiska funktioner, så det finns inga ursäkter för att inte investera i en praktisk, funktionell cykelväska. Vi garanterar att det kommer att göra din cykeltur mycket enklare. 

Vi har alltid mängder av cykelväskor på lager. När du handlar hos oss har du alltid 365 dagars öppet köp. Det betyder att du tryggt kan klicka hem din nya cykelväska och returnera den om du önskar.

Alla produkter
Filtrera efter
Populärast
Gå till sidan
Produkter per sida:
 • 30
 • 60
 • 90

FAQ

1
Vad är skillnaden mellan cykelväskor och cykelryggsäckar?
Den primära skillnaden är att cykelväskor är monterade på din cykel medan cykelryggsäcken är något som du bär på ryggen. Vissa cykelväskor kan dock tas av cykeln och bäras med. Vissa cykelryggsäckar kan monteras och transporteras på själva cykeln istället för att bäras på ryggen.
2
Vilka cykelväskor är bra för bikepackning?
3
Hur monterar man cykelväskor?

Olika typer av cykelväskor

Oavsett vad du har för behov när det kommer till förvaring och transport av saker på din cykel så finns det många olika modeller, storlekar och lösningar som kan vara rätt för dig. Du kan hitta cykelväskor som är perfekta för vardagen och som kan transportera allt från dina inköpta matvaror till studieböcker eller dator. Behöver du däremot inte så mycket utrymme kan du även hitta mindre väskor som kan bära små saker, t.ex. ett vikdäck, en slang eller en liten cykelpump. Det kan också vara så att du ska ut på en längre tur på din cykel,  kanske till och med på cykelsemester och behöver lite smart packning till din cykel med hjälp av praktiska cykelväskor.

Det har blivit populärt att ha cykelväskor på pakethållaren och cykelväskor för montering på och mellan cykelramen. Vilka cykelväskor du väljer att köpa beror helt på hur du föredrar att ha ditt bagage på cykeln. Cykelväskor ger dig fördelen att du kan transportera packning på cykeln utan att behöva bära det på ryggen i en ryggsäck.

Det finns som sagt flera typer av cykelväskor. Här har vi valt ut och gjort en lista över de populäraste cykelväskorna:
 

 • Cykelväska för pakethållare
   
 • Styrväska
   
 • Sadelväska och sadelstolpsväska
   
 • Ramväska för cykelns nedre ramrör

  Cykelväska - Basil Tour XL Väskeset Vattentät
 • Topprörsväska
   

Nedan kommer varje typ av cykelväska att förklaras ytterligare så att du kan läsa om skillnaden mellan dem:
 

Cykelväska för pakethållare

Det finns olika varianter av cykelväskor till pakethållaren. Du kan montera en cykelväska direkt på pakethållaren. Du kan även montera cykelväskan på sidan vilket även kallas sidoväskor. Om du vill ha mer förvaringsutrymme kan du montera dubbla cykelväskor på pakethållaren. Dubbla cykelväskor är särskilt praktiskt för cykelsemestern då lastvikten fördelas jämnt över bakhjulet.
 

StyrväskaCykelväska - AGU Venture väska till styre - Blå

Denna typ av cykelväska finns i olika storlekar. Väskan är monterad på styret. Vissa styrväskor kan även monteras på alternativa platser på cykeln. Det finns många sätt att montera en styrväska, t.ex.  finns det styrväskor som monteras med en rem så att du kan ta med dig cykelväskan som en vanlig väska när du går från cykeln. 
 

Sadelväska och sadelstolpsväska

Cykelväska - AGU Venture Sadel Väska Army GrönSadelväskan monteras direkt under sadeln. Samtidigt finns det också flera typer av cykelväskor som kan fästas på själva sadelstolpen. Dessa är väldigt lika varandra. Sadelväskorna du hittar på denna sida är främst avsedda för bikepacking då de är större än vanliga sadelväskor. Behöver du en mindre sadelväska finns det flera att välja på här. 


 Ramväska för nedre ramrör

En sadelväska för det nedre ramröret är vanligt för cyklister som bara behöver ta med sig det mest nödvändiga på cykelturen. Väskan fästs i cykelns ram på det nedre ramröret och/eller kronröret.
 

Topprörsväska

Om din nya cykelväska är en topprörsväska måste den fästas på cykelns ram och hjälper dig att ta med viktiga mindre saker på resan utan att behöva bära dem i en ryggsäck. Det finns också ett flertal topprörsväskor med ett övre förvaringsfack till mobiltelefon. Materialet är transparant vilket gör att du kan se mobilskärmen genom väskan.
Cykelväska - Basil Väska till Mobiltelefon samt Förvaringsfack

Montering av cykelväskor

En  sak du måste tänka på när du köper en cykelväska, förutom storleken, är var du vill ha väskan monterad. De olika modellerna och storlekarna kan monteras på olika ställen på cykeln efter behov och önskemål. Det är också viktigt att ta hänsyn till cykelns geometri så väskan faktiskt passar och kan monteras där du har tänkt att placera den.

I denna kategori kan du t.ex. hitta väskor som passar perfekt på styret, sadeln eller pakethållaren. Man behöver också ta hänsyn till hur mycket vikt man vill ha med sig på cykeln då det naturligtvis även finns viktbegränsningar för de olika cykelväskorna.
 

Vattentäta cykelväskor

Om du letar efter en vattentät cykelväska måste du vara uppmärksam på att kontrollera beskrivningen av själva produkten. Vissa cykelväskor är vattentäta medan andra inte är det. Är väskan inte vattentät kan den ha ett tillhörande regnskydd eller så kan det köpas separat. Det kan vara en bra idé att satsa på när du ska ut och cykla i det svenska vädret. Ortlieb tillverkar t. ex. snygga vattentäta cykelväskor. 
 

Cykelväska eller cykelryggsäck

Om du ofta tar din cykel när du ska shoppa eller ska ut på en långresa där du behöver plats för dina saker kan det vara svårt att välja mellan att ha en ryggsäck eller en väska med dig på cykeln. Om du till exempel är ute på en racercykel är det nog smartast att ha en mindre cykelväska där du kan ha med dig lagningslappar, slang och en cykelpump snarare än att ha en ryggsäck på ryggen. Den övergripande skillnaden mellan de flesta cykelväskor och cykelryggsäckar är att cykelväskor är monterade på cykeln och ger dig större rörelsefrihet. En cykelryggsäck är självklart ett gott alternativ som du bär med dig på ryggen om du inte har en cykelkorg eller en pakethållare där du kan placera ryggsäcken.

Det kan också vara smart att ha med sig en vanlig ryggsäck då det är en väska du kan ta med dig när du har ställt din cykel någonstans. Det ska dock sägas att många cykelväskor också går att ta med sig. Vissa finns till och med med ett smidigt klicksystem.Vissa cykelryggsäckar finns även med vätskeblåsa så att du kan suga upp vatten från en slang medan du cyklar. Funderar du på att köpa en cykelryggsäck istället för en cykelväska? Ta en närmare titt på vårt utbud av cykelryggsäckar. Cykelväskan är en smart lösning för att transportera dina tillhörigheter när du är på långresa eller bär mycket vikt. Cykelväskor är särskilt bra för bikepackning där du vanligtvis behöver extra utrymme i väskorna.

 

Få hjälp med att köpa cykelväska online

Behöver du hjälp med att hitta rätt cykelväska för dig? Då kan du kontakta vår kundtjänst. Vi finns alltid redo att hjälpa dig med råd och vägledning  om allt från cyklar och verktyg till cykelhjälmar och cykelväskor. Tillsammans kan vi hitta en cykelväska som passar din cykel och dina behov.