Prisfest – över 3000 erbjudanden. Spara upp till 50% här.

Köp en cykelpump som passar till din cykel

Här hittar du cykelpumpar i en mängd olika storlekar för alla typer av cykeldäck. Oavsett om du letar efter en kolsyrepump, en hand- eller fotpump eller en pump för gaffel/dämpare, så hittar du det här hos oss.

I de olika kategorierna nedan kan du enkelt hitta den cykelpump som passar bäst för dig och dina behov. Vi säljer pumpar från många populära tillverkare, och du kan hitta märken som Birzman, SKS, Topeak, Lezyne och många fler.

Läs mer

FAQ

1
Vilken cykelpump är bäst?
Vilken cykelpump som är bäst beror på dina behov. Du bör därför tänka över dina behov. Förutom att cykelpumpen självklart måste vara kompatibel med ventilen, kan du också tänka på var och när du kommer att använda din cykelpump. En bra cykelpump matchar dina behov.
2
Vad är skillnaden mellan en fotpump och en handpump?
3
Vad är fördelarna med att ha en pump för gaffel/dämpare?
4
Kan jag använda en kolsyrepump på alla typer av ventiler?
5
Vad är en cykelpump med manometer?

En cykelpump är ett måste för cyklister

En cykelpump är en väsentlig del av din utrustning - oavsett vilken typ av cykel du kör och hur långt du cyklar. Cykelpumpar finns i många olika modeller, och det är viktigt att du väljer en (eller flera) som passar dina behov och din cykel. På den här sidan ger vi dig en kort översikt över de olika typerna, men du kan läsa mer om dem i deras respektive kategorier.

Det finns cykelpumpar som bara passar till racercyklar och cykelpumpar som bara passar till mountainbikes. Detta beror på slangen och däckets kapacitet. Racercyklar kräver vanligtvis högre däcktryck än mountainbikes.

Fotpump för cyklar - Topeak Joeblow Sport III

Cykelpumpen ska passa till ventilen

Innan du börjar titta på de olika cykelpumparna är det viktigt att du har koll på de tre vanligaste ventiltyperna. Vissa pumpar passar till en specifik ventiltyp, medan andra kan anpassas för flera olika typer.

 

De olika ventiltyperna

 • Racerventilen (även känd som fransk, RV, Sclaverand-ventil och Renn-ventil) har en diameter på 6,5 mm och klarar upp till 15 bar beroende på kvaliteten. Ventilen måste öppnas manuellt.
   

 • Dunlop (även känd som vanlig ventil, DV eller tysk ventil) är den mest kända ventilen och den finns bland annat på barn- och stadscyklar. Denna ventil är något bredare än racerventilen.
   

 • Autoventilen (även känd som MTB-ventil) finns ofta på MTB-cyklar och BMX. Denna ventiltyp finns även på bilar (därav namnet) och kan klara ett maximalt tryck på 6 bar.

 

När du har hittat rätt ventil kan du börja titta på olika cykelpumpar. Inom de olika kategorierna kan du sortera bland vårt urval av pumpar. På så sätt hittar du den cykelpump som passar din ventil. Du börjar genom att klicka på en kategori och sedan kan markera de egenskaper du önskar med filterfunktionen.

 

De olika cykelpumparna


Som vi skrivit tidigare, så finns det fyra olika pumpar i vårt sortiment:
 

 • CO2-pumpar
   

 • Fotpumpar
   

 • Handpumpar
   

 • Pumpar för gaffel/dämpare
   


Nedan ger vi en kort beskrivning av varje typ av pump:


 

Kolsyrepump

En kolsyrepump är en otroligt effektiv pump som består av ett pumphuvud och en kolsyrepatron. Patronerna finns i olika storlekar och skruvas på pumpen. Denna typ av cykelpump fungerar genom att du, efter att ha monterat patronen på pumphuvudet, fäster den på ventilen och "öppnar" för luften. Detta är absolut det snabbaste sättet att fylla upp luften i däcket på.
 

Kolsyrepump för cykel - Birzman Roar Co2 pump grå

Fotpump

Fotpumpen (även känd som golv­pump) är en av de mest vanliga cykelpumparna. Pumpen utmärker sig genom att den ger ett mycket kraftfullt pumpande, vilket gör att det inte tar så lång tid att fylla upp däcket med luft. Om fotpumpen dessutom har ett manometer kan du samtidigt se det aktuella trycket i däcket.
 

Den största nackdelen är att den är stationär och därför inte lämpar sig att ta med ut på cykelturen.

 

Handpump

De flesta känner till den klassiska handpumpen, som nu finns i otaliga varianter. Handpumpen kan generellt sett utföra samma uppgifter som en fotpump, men den har en mindre luftkammare, vilket innebär att det tar längre tid att pumpa upp däcket. Handpumpen finns också i en liten version, en minipump, som är lätt att ta med sig på cykelturen, till exempel i sadelväskan.
 

Läs mer om handpumpar och minipumpar här.
 

Handpump för cykel - Lezyne Pressure Drive M Svart
 

Pump för gaffel/stötdämpare

Om du kör mountainbike kan det vara en god idé att skaffa en pump för framgaffel och stötdämpare. Många är inte medvetna om hur viktigt det är att ha rätt lufttryck i framgaffeln och stötdämparen, men det är faktiskt mycket viktigt för att du ska få den bästa cykelupplevelsen.

Läs mer om den här typen av cykelpump här!

 

Vilken cykelpump ska jag välja?

När du väljer en cykelpump bör du överväga dina behov. Förutom att självklart se till att cykelpumpen passar ventilen, kan det vara fördelaktigt att tänka på var och när du kommer att använda din cykelpump.

En fotpump är ett måste i de flesta hem. Denna pump är effektiv och kan snabbt pumpa upp dina däck. Luftkammaren är stor, så du behöver inte pumpa så länge innan du har tillräckligt med luft i slangen. Dessutom har den en klar fördel eftersom den är mycket enkel att använda och har en stabil bas där du kan stå när du pumpar. Om den har en inbyggd manometer kan du dessutom se till att du uppnår rätt däcktryck genom att pumpa upp däcket till det rekommenderade lufttrycket för din typ av däck och cykel.

Du kan också med fördel skaffa en handpump. Handpumpen fungerar på samma sätt som en golv­pump, men den har en mindre luftkammare. En fördel med handpumpen är att den tar betydligt mindre plats. Den är enkel att ha med sig och tar inte så mycket plats när du ska förvara den i ditt garage eller någon annanstans. Dessutom finns handpumpen i en miniversion som du kan montera på cykeln.

Kolsyrepumpar är smidiga om du behöver pumpa upp däcket snabbt. De används ofta i cykeltävlingar eftersom de snabbt fyller däcket med luft. Kolsyrepumpens patroner finns i flera olika storlekar, så du kan hitta den som passar bäst för dina däck.

 

Fyra tips för att välja cykelpump

 • Välj en pump (eller flera) som passar dina behov.
   

 • Pumpen ska vara kompatibel med ventilen på din cykel.
   

 • Överväg att välja en pump med manometer så att du alltid kan säkerställa rätt däcktryck på din cykel.
   

 • Ta väl hand om din cykelpump – då kan den pumpa upp många däck!