Kolsyrepumpar och kolsyrepatroner

På Bikable.se hittar du ett stort utbud av kolsyrepumpar och patroner. Vi säljer kolsyrepatroner och pumpar i olika storlekar från många olika märken. Du kan bland annat hitta produkter från tillverkare som Birzman, Lezyne, Topeak och många andra.

Du hittar billiga kolsyrepatroner hos oss och med vår prismatch är du säker på att få det lägsta priset på marknaden, oavsett vilken kolsyrepatron och kolsyrepump du väljer.

All products
Filter by
Most popular
Go to page
Products per page:
  • 30
  • 60
  • 90

FAQ

1
Hur fungerar en kolsyrepump?
En kolsyrepump är en liten och enkel pump som snabbt kan fylla luft i cykelslangen. Den består av ett pumphuvud som kopplas ihop med en kolsyrepatron. När patronen skruvas på pumphuvudet öppnas luftflödet till slangen.
2
Kan kolsyrepatroner fyllas på?
3
Vad ska jag veta innan jag köper en kolsyrepump?

Ett stort utbud av kolsyrepatroner och kolsyrepumpar

Innan du skaffar dig en kolsyrepump är det bra att du funderar över ditt behov för den här typen av pump. Det är också viktigt att säkerställa att pumpens huvud passar ihop med ventilen på ditt cykeldäck.

På den här sidan kan du läsa mer om kolsyrepumpar, deras funktion och design. Vi går igenom fördelar och nackdelar med att använda just den här typen av cykelpump. Det finns också många multiverktyg till kolsyrepumpar. Det gör det enkelt för dig att samla alla saker i sadelväskan. De flesta sadelväskor kan rymma både ditt multiverktyg, pumphuvud och kolsyrepatroner.

Du kan hitta alla våra sadelväskor här!


 

Kolsyrepumpar

Kolsyrepumpen är en relativt liten och enkel pump som snabbt kan fylla luft i din slang. Själva pumpen har en enkel design bestående av en pump som du monterar tillsammans med en Co2 patron.Topeak Hybrid Rocket RX Kolsyrepump

Själva pumpen finns i olika modeller, så det är viktigt att se till att pumphuvudet passar ventilen på ditt cykeldäck. Dessutom bör du vara uppmärksam på de olika gängor som sitter på patronerna och pumparna. Om du köper patroner utan gänga är det viktigt att de passar på pumphuvudet och vice versa.

Patroner till kolsyrepumparna kommer i olika storlekar beroende på vilken typ av slang du behöver fylla. Hos Bikable kan du hitta patroner på 12, 16 och 25 gram. Ju större patroner du köper, desto större slang kan fyllas (ju fler gram, desto mer luft). De riktigt stora patronerna är främst avsedda för stora MTB-däck

Var medveten om att patronerna endast kan användas en gång och kan inte fyllas på igen.

Du kan hitta alla patroner här!


 

Innan du köper en kolsyrepump

Det är viktigt att du säkerställer att cykelpumpen passar till ventilen på din cykel. Om du är osäker på de olika typerna av ventiler, kan du kontakta vår kundservice som gärna hjälper dig.

En annan sak att fundera på innan du investerar i en kolsyrepump är ditt behov av snabb lufttillförsel. En kolsyrepump fungerar genom att du skruvar patronen på pumphuvudet och öppnar luftflödet till slangen. Påfyllningen går mycket snabbt - det är definitivt det snabbaste sättet att fylla luft i en slang.


 

Fördelar och nackdelar med en kolsyrepump

Som vi tidigare nämt är den tydliga fördelen med att använda en kolsyrepump att pumpen är extremt snabb på att fylla luft i din slang. Kolsyrepumpen kan uppnå ett högt däcktryck på mycket kort tid, vilket kan vara fördelaktigt i en del situationer.

En annan fördel med att använda den här typen av cykelpump är att du inte så lätt riskerar att bryta ventilen under påfyllning, eftersom du kan hålla pumpen stilla. En kolsyrepump är också extremt kompakt, så du enkelt kan ta med den.

Pumphuvudet måste ha kontakt med ventilen för att undvika att luften strömmar ut istället för in i slangen. Dessutom bör du överväga den molekylära sammansättningen av vanlig luft och kolsyra: vissa kan uppleva att deras cyklar behöver pumpas oftare när de använder kolsyra.


 

Hitta kolsyrepumpar hos Bikable

Om du är osäker på hur du ska använda en kolsyrepump är du välkommen att kontakta vår kundtjänst. Vi är här för att ge råd och vägledning om kolsyrepumpar och andra typer av cykelpumpar. Vi hjälper dig gärna med att hitta rätt cykelpump.