Pannlampa

En pannlampa är en smart och praktisk utrustning för många, speciellt vid utomhusaktiviteter som cykling, vandring, trädgårdsarbete och camping. Det finns oändligt med situationer där en pannlampa kan vara till stor hjälp. Det finns många olika märken och modeller att välja mellan men några av de bästa produkterna på marknaden kommer från märket Magicshine, som du självklart hittar hos oss.

Alla pannlampor i vårt sortiment är av hög kvalitet, oavsett prisnivå.

Alla produkter
Filtrera efter
Populärast
Gå till sidan
Produkter per sida:
  • 30
  • 60
  • 90

FAQ

1
Vilken pannlampa ska jag välja?
Vilken pannlampa som är rätt för dig beror helt på dina behov. Det finns pannlampor i många olika modeller, färger och prisklasser. Det finns till exempel pannlampor i mindre storlekar som passar för hemmabruk, camping, vandring och liknande aktiviteter. Sedan finns det pannlampor som är bra för löpning och aktiviteter med större fysisk ansträngning. Det finns också lampor för mountainbikecyklister som monteras på hjälmen.
2
Hur många lumen bör en bra pannlampa ha?
3
Finns det pannlampor med USB-laddning?
4
Varför är det smart att ha en pannlampa?

Köp den bästa pannlampan

Pannlampor ett praktiskt redskap som kan användas både för utomhusaktiviteter och hemmabruk. Med rätt pannlampa kan du känna dig säkrare i mörkret, vilket underlättar när du exempelvis cyklar.

Innan du köper en pannlampa bör du fundera över när du ska använda den, så att pannlampan passar dina behov och ändamål. Om pannlampan till exempel ska användas på en mountainbike i skogen på kvällen, är det viktigt att du tar hänsyn till det. Då är det bra om pannlampan kan fästas på cykelhjälmen och att ljusstyrkan är hög. Om pannlampan däremot ska användas för sysslor inomhus och i trädgården behöver inte ljusstyrkan och monteringsalternativet vara så avancerade.

 

Praktiskt med pannlampa

Pannlampa - Sigma Headled II pannlampa 180 lmEn stor fördel med pannlampor är att du har händerna fria, till exempel när du cyklar eller är arbetar hemma. Du behöver inte jonglera med en ficklampa - du kan helt enkelt sätta lampan på huvudet och låta den lysa åt dig. Och du kan använda den för nästan alla ändamål. De mindre och mer kompakta pannlamporna är otroligt populära eftersom de inte känns tunga att ha på huvudet. Vissa pannlampor kan även justeras för att ge ett bredare eller smalare ljus, så ljuset kan anpassas till olika situationer - och exakt det du behöver den till.

 

Pannlampa till löpningen

Pannlampor är praktiska när du ska ut och springa där du saknar belysning från gatlyktor. Det är inte roligt att springa i mörker, så det är perfekt att kunna ha en ljuskälla med sig.

En pannlampa är bra att ha under en löprunda eftersom den ger dig möjlighet att tydligt se vart du springer, även i dåligt ljus eller mörker. Det hjälper dig att ha bättre koll på din omgivning och undvika att snubbla eller springa vilse. Pannlampor ökar också din säkerhet eftersom andra trafikanter lättare kan upptäcka dig.

 

Uppladdningsbar pannlampa

Allt fler pannlampor kommer nu med uppladdningsbara batterier. Det är en väldigt enkel och hållbar lösning, eftersom du inte behöver köpa nya batterier. Det gör det också mycket bekvämare för dig eftersom du enkelt kan ladda din lampa med en USB-laddare. På så sätt är du säker på att din pannlampa alltid fungerar, så länge du ser till att ladda pannlampan regelbundet.

En sån pannlampa har ett inbyggt uppladdningsbart batteri som ger dig ström under många timmar.

 

Pannlampa med starkt ljus

Pannlampa - Magicshine MOH-35 Pannlampa 1000 LumenDet finns pannlampor som har extra starkt ljus. Dessa pannlampor är ofta tyngre än andra och därför levereras de ofta med en extra rem som går över huvudet för att ge en bättre passform på huvudet.

Ljusstyrkan på pannlampor kan variera mycket och vilken styrka du behöver beror på vad du kommer att använda lampan till. Om du ska använda pannlampan i mörkret, till exempel under cykelturer eller löpning i skogen eller områden där det är mörkare än i bebyggelse, behöver du en lampa med kraftigare ljusstyrka.

En vanlig LED-pannlampa som du använder för sysslor hemma, i garaget eller liknande kan ha cirka 60 till 300 lumen, vilket då är tillräckligt. Men om du ska cykla eller springa i skogen är det bättre att ha en pannlampa med en ljusstyrka på 1000 lumen eller mer. Ju fler lumen, desto kraftigare ljusstyrka - och ju större räckvidd har du.

 

Pannlampor för hjälm

https://images.bikable.se/Magicshine_MOH-55_Pro_Hjelmlygte_400_1605191175_01.jpgDet finns pannlampor som du kan fästa på din cykelhjälm. Denna typ kallas också för hjälmlampa. Hjälmlampan är speciellt populär bland MTB-cyklister som älskar att cykla i skogen. När du har en lampa på hjälmen ser du bättre när du cyklar i en mörk skog eller om du cyklar långa turer där du riskerar att vara ute efter att det blivit mörkt. Det smarta med att ha en lampa på hjälmen är att den lyser upp skogen eller vägen åt det håll du vänder dig. Men du behöver ändå använda en vanlig cykellykta . Fördelen med att ha en pannlampa på hjälmen samtidigt, är att du får en mycket bättre sikt. Ju fler lumen pannlampan har, desto större räckvidd får du på belysningen och sikten.

Om du letar efter en lampa till hjälmen kan du titta under vår kategori med cykellampor, där vi har lampor som kommer med fästen till cykelhjälmar. Via filtret på sidan kan du under "montering" välja "hjälm" och då kommer det upp flera alternativ för dig som vill köpa en pannlampa som du kan fästa på hjälmen. Du kan filtrera din sökning ännu mer genom att markera hur många lumen hjälmlampan ska ha. Du kommer garanterat att hitta en lampa som passar dig och dina behov.