Prisfest – över 3000 erbjudanden. Spara upp till 50% här.

Cykellampa

På denna sida hittar du vårt breda sortiment av cykellampor från mängder av olika märken. Hos oss hittar du cykellampor i många olika modeller och prisklasser. Det gör det enkelt för dig att hitta en cykellampa som passar bäst för dina behov. Hos oss hittar du billiga cykellampor, både för standardcyklar, MTB och landsvägscykling. Du kan köpa enskilda lampor eller köpa ett komplett lamp-set med både fram- och baklampa.

Vi säljer cykellampor från populära märken som Magicshine, Abus, Smart, Reelight, Force och många andra. Vi har ett stort sortiment med många olika lampor, oavsett om du letar efter en billig cykellampa, kraftfulla batteridrivna cykellampor eller en dynamolampa – vi har lampor för alla cyklar och behov. Använd våra smidiga filterfunktioner för att visa de produkter du är intresserad av.

 

Alla produkter
Filtrera efter
Populärast
Gå till sidan
Produkter per sida:
 • 30
 • 60
 • 90

FAQ

1
Vilka cykellampa är bäst?
Det beror på dina behov. Det finns flera olika alternativ och valmöjligheter att överväga. Till exempel måste du bestämma dig för om lamporna endast ska göra dig synlig i trafiken eller om strålkastaren också ska lysa så mycket att du kan se ännu bättre var du kör.
2
Vad är en bra cykellampa för MTB?
3
Kan man ha en cykellampa till hjälmen?
4
Kan man få en cykellampa med USB-laddning?

Så säger lagen om cykelbelysning

Enligt svensk lag måste du ha belysning och reflexer på cykeln när du cyklar i mörker.
 

 • Framlampan ska ha vitt eller gult ljus och kunna ses på ett avstånd av 300 meter. Lampan ska ha tillräckligt hög ljusstyrka för att du ska kunna framföra cykeln tryggt och säkert på vägen. Tänk på att lampan måste kunna bländas av snabbt om du riskerar att blända en mötande trafikant.
   

 • Baklampan ska visa rött ljus och ska kunna ses tydligt på ett avstånd av 300 meter. Lampan får ha blinkande ljus om blinkfrekvensen är minst 200 blinkningar/minut.
   

 • Reflexer ska vara monterade med en vit reflex fram, röd reflex bak och orangegul eller vit reflex på sidan (t.ex. på hjulen).

   

Hitta rätt cykellampa för dig

Om det är dimma eller snö ute ska du ha belysning på cykeln så att du syns i trafiken för andra trafikanter. Det är inte bara i de mörka timmarna som belysningen är viktig utan också i dåligt väder. Innan du köper din nya cykellampa är det viktigt att du funderar lite över de olika produkterna. Det är viktigt att cykellampan uppfyller dina personliga behov. Ska lampan kunna lysa upp vägen framför dig, eller är det tillräckligt bra att lamporna "bara" ser till att du syns i trafiken och uppfyller lagkraven? Kör du på platser, t.ex. mörka landsvägar, där du behöver extra stark belysning? Eller letar du bara efter ett par billiga cykellampor som uppfyller lagkraven och är godkända? Dessa frågor är bra att ställa till dig själv innan du köper ny cykelbelysning.
 

Cykellampa - Abus mini star lampset
 

Montering av cykellampa

Oavsett vilken modell du gillar bäst så har vi ett brett sortiment av både LED-lampor samt magnet- och dynamodrivna cykellampor. Vi har ett brett utbud av prisvärda, godkända cykellampor av god kvalitet så du kan kännda dig trygg i att hitta lampor i alla prisklasser.

Vissa av våra modeller monteras permanent på cykeln medan andra enkelt kan tas av och på vid behov. Fundera på om det är lämpligast för dig att ha dina lampor fastmonterade på cykeln hela tiden, eller om du vill kunna ta av dem och använda dem på en annan cykel också. Fördelen med att ha lamporna monterade på cykeln hela tiden är att du inte behöver komma ihåg att ta med dem och därför inte heller riskera att glömma dem. Sorgligt men sant så kan cykellampor också bli stulna. Om du upplever att det finns en risk för att få dina cykellampor stulna kan du med fördel välja en lampa som du enkelt kan ta av när du parkerar cykeln.

Förutom bra cykellampor är det också viktigt att ha reflexer på din cykel. Vi har även ett stort urval av reflexer på Bikable.se
 

Cykellampor set - Magicshine lampset med Ray 800 lumen framlampa och Seemee 50 baklampa
 

Cykellampor med batteri, magnet eller USB-laddning

Olika modeller använder olika metoder för att ge ström till lampan. Här är några av de vanligaste typerna av strömkälla till en cykellampa.
 

Cykellampa med batteri

En batteridriven lampa kan vara ett bra val då lamporna kommer att avge ett konstant ljus, även om du står stilla. Det gör också att du inte behöver generera energin själv som du behöver när du använder en magnet eller dynamodriven lampa. Du måste dock vara medveten om att behöva byta batterier då och då. Det finns också kraftfulla lampor så som Magicshines Monteer-serie som är utrustade med kraftiga, uppladdningsbara batterier. Dessa batterier monteras förslagsvis på ramen eller placeras i en ficka om lampan används som pann- eller hjälmlampa.

 

Magnet och dynamodriven cykellampa

Du kan också välja en lampa som får ström från magneter. Här genererar du själv energin som gör så att lamporna tänds. Det innebär dock också att så fort du inte genererar energi mer, slutar lamporna att lysa. De mest avancerade dynamo- och magnetlamporna håller dock ström i några minuter efter att du har stannat. Fördelen med den här typen av lampor är att du inte behöver komma ihåg att tända och släcka lamporna, eller byta batterier.
 

Cykellampa med USB-laddning

Många lampor finns nu tillgängliga med USB-laddning vilket gör batterierna överflödiga. Lampan är därför uppladdningsbar och kan enkelt laddas i ett eluttag med adapter eller i datorn. 

LED cykellampor - Smart Micro 7 USB LED Lyktset
 

Cykellampor för MTB

Några av de kraftfullaste cykellamporna du kan få är särskilt lämpade för mountainbike. När det är mörkt ute på stigarna behöver du lampor med hög ljusstyrka så du kan upptäcka hinder på stigen i god tid. Flera av dessa lampor kan nästan liknas vid en kraftfull strålkastare som lyser upp vägen ordentligt. Det kan vara häftigt att ge sig ut på en sval, mörk höstkväll på din mountainbike och glida fram på de mörka stigarna med en kraftfull framlampa på styret. Du kan också kombinera din framlampa med en hjälmlampa för att få extra bra fokus i ditt direkta blickfång.

Hjälmlampa - Magicshine MOH-55 Pro Hjälmlampa 4000 Lumen

Ljusstyrka mäts i lumen

För att informera om hur mycket ljus en cykellampa avger används termen lumen. Lumen betyder helt enkelt hur mycket ljus som kommer ut ur lampan – det vill säga styrkan på själva ljuset. Det finns cykellampor med bland annat 400, 1000 och 1500 lumen. En del modeller ger upp till hela 12000 lumen. De cykellamporna som vi vanligtvis är bekanta med har avsevärt mindre lumen och därmed lägre ljusstyrka. De är mer lämpade för att synas i trafiken snarare än att lysa upp vägen tydligt för cyklisten.

 

Baklampa med inbyggd radar

När du cyklar på landsväg kan det vara otäckt när en bil kommer allt för nära i hög hastighet. Om du är en seriös landsvägscyklist som gärna investerar i utrustning kan du med fördel investera i en baklampa med inbyggd radar. Radarlamporna ansluts till din cykeldator och varnar dig när en bil närmar sig bakifrån i hög fart. Garmin har tagit teknoligin ett steg längre och utvecklat en modell med radar och inbyggd kamera som upptar en eventuell olycka.

Radar cykellampa - Garmin Radar Bakljus Med Kamera Varia RCT716
 

Vad är en StVZO godkänd cykellampa?

Dagens moderna LED cykellampor ger ofta bättre sikt och möjligheter för dig att justera ljusstyrkan. Dock kan det starkare ljuset också blända medtrafikanter. Om du vill vara säker på att din nya cykellampa inte bländar mötande trafik kan du välja en lampa som är StVZO-godkänd. StVZO är en tysk standard som säkerställer att lampan inte bländar mötande trafik. Den fungerar som ett halvljus på en bil och styr ljuset mot vägbanan istället för att lysa rakt in i ögonen på mötande medtrafikanter.
 

StVXO godkänd cykellampa - Magicshine ZX StVZO Framlampa
 

Få hjälp med att välja cykellampa

Behöver du hjälp med att hitta rätt cykellampor? Då kan du kontakta vår kundtjänst. Vi finns alltid redo att hjälpa dig med råd och vägledning  om allt från cyklar och verktyg till cykelhjälmar och lampor. Tillsammans hittar vi de cykellampor som passar bäst till din cykel och dina behov.