Olja eller vax till din cykelkedja

Här hittar du olja och vax för din kedja. Efter att du har rengjort din cykelkedja är det en bra idé att smörja in den med antingen olja eller vax. En smord kedja - oavsett om du väljer olja eller ett vaxbaserat smörjmedel - fungerar bättre och ger ifrån sig mindre ljud. Olja eller vax hjälper också till att förlänga livslängden på din kedja.

Vi säljer många bra kedjeoljor och vax från flera stora märken, inklusive Squirt Lube, X-Sauce, Muc-Off, Finish Line, Smoove och Silca.

Alla produkter
Filtrera efter
Populärast
Gå till sidan
Produkter per sida:
 • 30
 • 60
 • 90

FAQ

1
Vad är syftet med att använda kedjeolja eller kedjevax på min cykelkedja?
Både kedjeolja och kedjevax hjälper till att smörja och skydda cykelkedjan mot slitage och korrosion, eftersom vaxet och oljan minskar friktionen mellan kedjelänkarna och förlänger kedjans livslängd Samtidigt förbättrar de din cykels prestanda.
2
Hur ofta bör jag smörja min cykelkedja med kedjeolja eller kedjevax?

Olja och vax för underhåll av din cykelkedja

Squirt Lube - kedjesmörjmedel för cykel 120 mlNär det gäller underhåll av din cykelkedja har du flera alternativ, inklusive cykelkedjeolja, kedjevax, vaxbaserad smörjning, varmvax och andra smörjmedel. Dessa produkter spelar en avgörande roll för att hålla din cykelkedja i optimalt skick och minimera slitage.

Kedjevax har blivit mycket populärt, särskilt flytande vax som kräver lite tid att torka innan du tar ut cykeln på vägen. Dessa vax absorberar mindre smuts och skräp under torra väderförhållanden, vilket håller kedjan renare under en längre tid.

Oavsett om du väljer olja eller vaxbaserad smörjning är det avgörande att se till att kedjan är väl omhändertagen och ren. Det säkerställer en jämn cykeltur med mindre ljud. Innan smörjning är det viktigt att du noggrant rengör kedjan från gammal olja och från sand och smuts som kan fastna.

Efter smörjningen är det bra att se till att produkten får tid att tränga in i kedjelänkarna innan du använder cykeln. Detta kommer att säkerställa bästa effektivitet. Så oavsett om du använder kedjeolja eller kedjevax är regelbundet underhåll nyckeln till en optimal cykeltur.

 

Olika typer av kedjeolja för cykelkedjan


Finish Line Vått smörjmedel 60 mlDet finns flera varianter av kedjeolja som passar olika väderförhållanden och cykeltyper. Dessa inkluderar torr och våt olja samt allvädersolja:
 

 • Torrolja för kedjan är idealisk för sommaranvändning eftersom den bildar en torr film på kedjan som motverkar ansamling av smuts.
   

 • Våt kedjeolja är bäst för regniga förhållanden eftersom den inte spolas bort så lätt.
   

 • Allvädersolja är en kompromiss mellan de två och fungerar i olika väderförhållanden.
   

 

Skillnaden på kedjevax och kedjeolja

Kedjevax och kedjeolja är två olika produkter som båda används för smörjning av cykelkedjor. Båda produkterna har syftet att minska friktionen mellan kedjelänkarna, vilket förlänger kedjans livslängd och förbättrar cykelns prestanda.
 

Här är några skillnader mellan kedjevax och kedjeolja:
 

 • Sammansättning:
   

  Kedjevax: Kedjevax är en vaxliknande förening som appliceras på kedjan i fast form. När det appliceras smälter det vid kontakt med kedjan och tränger in i kedjelänkarna.
   

  Kedjeolja: Kedjeolja är en flytande smörjmedel som kan sprutas direkt på kedjan. Den är vanligtvis mer flytande och lättare att applicera jämnt.
   

 

 • Hållbarhet:
   

  Kedjevax: Kedjevax har en tendens att hålla längre på kedjan och dra till sig mindre smuts och damm. Det kan leda till en renare kedja och i slutändan mindre slitage.
   

  Kedjeolja: Kedjeolja tenderar att dra till sig mer smuts och damm eftersom den är flytande. Det kan kräva mer frekvent rengöring och smörjning.
   

 

 • Applicering:
   

  Kedjevax: Vanligtvis bör kedjevax appliceras på en ren och torr kedja. Det kräver lite mer tid för applicering och att låta det smälta in i kedjan.
   

  Kedjeolja: Kedjeolja kan appliceras på en ren eller lätt fuktig kedja. Det är snabbare att applicera eftersom den är i flytande form.
   

 

 • Vägförhållanden:
   

  Kedjevax: Kedjevax presterar bra i torrt väder och kan skydda kedjan mot damm och smuts.
   

  Kedjeolja: Kedjeolja är vanligtvis mer lämpad för våta eller fuktiga förhållanden eftersom den är mer vattenresistent.