Multiverktyg - även kallat miniverktyg

Det praktiska med att köpa ett multiverktyg är att du har många verktyg samlade i en enhet som enkelt kan bäras med på cykeln. Genom att kombinera den med en extra slang och några lagningslappar i sadelväskan är du nästan säker på att snabbt kunna ta dig vidare på cykelturen om problem skulle uppstå.

Fundera på vilka situationer som kan uppstå under cykelturen och välj multiverktyget utifrån dina behov. Verktyget finns i olika storlekar och kan utföra olika uppgifter. Vi säljer kända varumärken inom multiverktyg för din cykel så som Crankbrothers, Topeak, Birzman, Unior och Park Tool.

Alla produkter
Filtrera efter
Populärast
Gå till sidan
Produkter per sida:
 • 30
 • 60
 • 90

FAQ

1
Vad är ett multiverktyg eller miniverktyg?
Ett multiverktyg är ett kompakt verktyg som innehåller praktiskt taget alla verktyg du behöver för cykelreparationer, även när du är på resande fot.
2
Vilka funktioner har ett multiverktyg för cykel?

Fördelar med multiverktyg för din cykel

Ett multiverktyg eller miniverktyg kan vara ett oerhört användbart verktyg att ha med sig när du cyklar. Multiverktyg är perfekta för mindre justeringar och reparationer, som att justera sadelhöjden, dra åt styrstammen, styret eller justera sadeln fram och tillbaka samt dra åt olika insexskruvar på cykeln.
 

Park Tool Multiverktyg till cykel

Fyra fördelar med att ha ett multiverktyg med dig på cykelturen:
 

 • Reparationer kan enkelt göras på cykelturen. Det kan till exempel vara mindre reparationer på cykeln, som att dra åt skruvar, justera växlar och bromsar eller räta ut en sned fälg.
   

 • Vikten är låg på ett multiverktyg eftersom de är designade för att vara lätta och kompakta så att de enkelt kan tas med på cykelturen och förvaras i en cykelväska eller ficka.
   

 • All-in-one: Multiverktyg innehåller flera olika verktyg i ett vilket gör att du inte behöver bära runt på flera olika verktyg.
   

 • Tidsbesparande: Genom att ha ett multiverktyg med dig kan du snabbt göra mindre reparationer eller justeringar på din cykel vilket kan spara tid och besvär om du är ute på en lång cykeltur.
   


Multiverktyg i sadelväskan

Många har multiverktyget i sadelväskan, andra i bakfickan. Överväg dock att placera multiverktyget i sadelväskan eftersom det kan bli väldigt obekvämt med ett multiverktyg på ryggen vid en potentiell krasch. Tillsammans med multiverktyget i sadelväskan kan det vara en bra idé att ha slangar, däckjärn, co2-patroner och lagningslappar.

Det fina med multiverktyget är att det är lätt att ta med och om något händer med cykeln kan du fixa mycket med detta smidiga verktyg utan att hela åkturen förstörs. Om du en gång har dragit hem din cykel för att du inte hade rätt verktyg med dig kommer du älska att ha multiverktyget med dig på framtida resor.