Köp en ny cykelkedja

Här hittar du vårt kompletta urval av alla typer av kedjor till din cykel. Oavsett om du letar efter en cykelkedja för invändiga växlar eller utvändiga växlar, kedjelås till cykelkedjan eller kanske en ny cykelkedja för BMX så kommer du kunna hitta den i kategorierna här. Vi har cykelkedjor för racer, gravel, MTB och BMX.

Vi har alla välkända märken i alla prisklasser från populära märken så som SRAM, Shimano, KMC, Campagnolo, Sunrace och Lynx.

Läs mer

FAQ

1
Vilken cykelkedja ska jag köpa?
När du ska köpa en ny cykelkedja behöver du veta om du har invändiga eller utvändiga växlar så att du köper rätt kedja som är kompatibel med just din cykel. Det finns även speciella cykelkedjor för BMX. Läs mer om skillnaden på hemsidan.
2
När ska du byta kedja på din cykel?

Stort utbud av olika cykelkedjor

Det är en stor fördel att köpa en bra och hållbar kedja till din cykel då kedjan då håller längre. Om din cykel står utanför eller används för pendling kan det till och med vara en bra idé att köpa en rostskyddad kedja för att undvika rost på kedjan.

De senaste åren har det blivit populärt att köpa en cykelkedja i den lite dyrare änden, till exempel cykelkedjor med ihåliga stift. Dessutom kan cykelkedjan även köpas i en färg som matchar cykelns färger, t.ex. i svart, silver, guld eller kanske oljefärgad.

 

När ska du byta cykelkedja

Du behöver en ny kedja om din kedja är utsliten, genomrostad eller kanske till och med har gått sönder helt. Vi har billiga cykelkedjor för alla typer av cyklar så du kan alltid köpa en ny när du behöver den. Är du osäker på om din kedja är sliten? Då kan du överväga att skaffa en kedjeslitagemätare som gör det enkelt för dig att bedöma om en kedja sjunger på sista versen.

 

Cykelkedjor för utvändiga eller invändiga växlar

Det första du måste ta reda på är om du använder invändiga eller utvändiga växlar då det är skillnad på vilken kedja du behöver använda. Det är skillnad på både design och tjocklek på de två typerna av växlar.

Om du har utvändiga växlar så räknar du hur många drev du har på din kassett. Detta är vad som vanligtvis kallas växlar. Då kan du enkelt välja rätt cykelkedja med vår filterfunktion. Du måste också ta reda på vilket växelsystem du har på din cykel. Systemen kan heta till exempel SRAM, Shimano, Campagnolo eller Sunrace.

Tveka inte på att höra av dig till vår kundservice oss om du är osäker på en eller flera saker när du letar efter en ny cykelkedja. Kontakta oss antingen via telefon, mejl eller chatt. Hittar du en av våra produkter till ett lägre pris i annan svensk e-handel så matchar vi gärna priset!