Batteri och laddare till elcykel

Här hittar du ett urval av batterier, laddare till batterier och skydd till elcyklar. Oavsett om du behöver ett nytt batteri eller vill uppgradera din cykel med ett bättre batteri, är det här du bör söka.

Det är praktiskt att ha en extra laddare till din cykel så att du kan ha en hemma och en med dig när du är på väg. Dessutom har du också möjlighet att öka kapaciteten på ditt batteri så att du kan köra längre på en enda laddning.

Kom ihåg att se till att både batteriet och laddaren är kompatibla med den cykeln de ska användas till. Det betyder att spänningen, kontakten och monteringsgränssnittet måste matcha.

Vi erbjuder flera olika batterier och laddare från ett stort utbud av kända märken, inklusive E-Fly, Promovec och Shimano.

Alla produkter
Filtrera efter
Populärast
Gå till sidan
Produkter per sida:
 • 30
 • 60
 • 90

FAQ

1
Vilket batteri är bäst för elcykeln?
Det bästa batteriet för elcykeln beror mycket på dina personliga behov och preferenser. De vanligaste typerna av batterier för elcyklar är: litium jon (Li-ion) och litium-polymer (LiPo). Li-ion-batterier är populära på grund av deras balans mellan vikt, kapacitet och livslängd. LiPo-batterier kan vara lättare och ha högre kapacitet. Dock kräver de vanligtvis mer underhåll. Välj ett batteri med tillräcklig kapacitet för dina körbehov och se till att underhålla det korrekt.
2
Hur länge håller ett batteri till elcykel?
3
Hur stort ska batteriet på en elcykel vara?
4
Vad kostar ett nytt elcykelbatteri?

Batteri till elcykel och batteriets livslängd

Elcyklar har revolutionerat sättet hur vi pendlar, utforskar och njuter av vår omgivning på. En elcykel ger dig möjlighet att enkelt cykla genom staden eller utforska naturen med minimal ansträngning. Men för att elcykeln ska fungera optimalt och vara den perfekta följeslagaren är en pålitlig batteri avgörande.

Här är några punkter om varför batteriet är en viktig del av din elcykel:
 

 • Räckvidd och prestanda: Batteriet är den viktigaste delen på din elcykel. Det avgör hur långt du kan köra på en enda laddning och hur mycket hjälp du får från motorn. Ett kvalitetsbatteri kommer att ge dig längre räckvidd och bättre prestanda, vilket innebär att din nästa cykeltur blir både längre och mer bekväm.
   

 • Tillförlitlighet: Ett bra batteri är pålitligt och kommer inte att svika dig mitt under cykelturen. Detta är särskilt viktigt om du använder din elcykel för daglig pendling eller längre turer när du verkligen behöver ström till den extra motorn som elcykeln har.
   

 • Hållbarhet: Batteriets livslängd beror på kvaliteten. Ett batteri av hög kvalitet kommer att hålla längre och spara dig från utbyteskostnader i det långa loppet. Batterierna för elcyklar klarar av många laddningar om du samtidigt är noga med att underhålla dem på rätt sätt.
  Batteri till elcykel - Promovec Downtube 2 10.4 Ah 36V

 

Välj rätt batteri till din elcykel


Här har vi skapat en lista över vad du bör tänka på när du ska bestämma vilket batteri du ska välja till din elcykel:
 

 • Kapacitet: Kapacitet mäts i wattimmar (Wh). Ju högre kapacitet, desto längre räckvidd har du på elcykeln. Du bör därför överväga hur långt du vanligtvis kommer att cykla på din elcykel. Sedan kan du välja ett batteri som har tillräcklig kapacitet för att möta dina behov.
   

 • Spänning: Cykelbatterier kan ha en spänning på 24V, 36V, 48V eller 52V. Ju högre spänning batteriet har, desto bättre prestanda och acceleration har batteriet. Detta påverkar dock också priset och vikten på batteriet.
   

 • Montering: Du kan montera batteriet på olika ställen på cykeln. Det kan vara i ramen, bak eller fram. Fundera på var du föredrar att ha batteriet och se till att det passar till den typ av elcykel du har.
   

 • Batterityp: Det finns generellt två typer av cykelbatterier: litium jon och litium polymer. Litium jon-batterier är den vanligare typen och är överlag bättre när det gäller hållbarhet och låg vikt.
   

 • Laddningstid: Tiden du behöver för att ladda batteriet kan variera ganska mycket. Vissa batterier kan laddas mycket snabbt på några timmar, medan andra kan ta längre tid. Du bör därför också överväga dina dagliga rutiner och vilka laddningsmöjligheter du har tillgängliga.
   

Batteri till elcykel - Promovec Batteri 36V 6,6 Ah

Hur du laddar och underhåller din elcykelbatteri


Många vill förmodligen ha lång livslängd på sitt cykelbatteri och att batteriet klarar av många laddningar. Här är några tips som du kan använda för alla batterier som förlänger livslängden på ditt batteri:
 

 • Laddning: Det är generellt bra att regelbundet ladda batteriet. Elcykelns batteri bör helst inte vara urladdat under en längre tid. Du bör ladda batteriet även om du inte använder din elcykel under en längre period - bara för att underhålla batteriet.
   

 • Förvaring: Batteriet fungerar bäst när det förvaras vid måttliga temperaturer. Undvik därför helst att förvara din elcykel på platser där temperaturen kan bli extremt hög eller låg.
   

 • Överladdning och urladdning: De flesta moderna cykelbatterier har skyddskretsar, men det är fortfarande en bra idé att undvika överladdning eller att helt tömma batteriet på ström.
   

 • Rengöring: Se till att batteriets kontakter hålls rena och fria från smuts och korrosion. Detta kommer att säkerställa en god anslutning och förlänga batteriets livslängd.
   

 • Service: Om du märker nedsatt prestanda eller andra problem, är det en bra idé att få ett proffs att undersöka batteriet. Ibland kan det vara nödvändigt att byta ut battericeller eller göra andra reparationer på batteriet.
  Elcykelladdare - Akku Vision Snabb laddare till PowerPacks 36V 6A