Pedalklossar

Här hittar du pedalklossar till dina cykelskor från många olika tillverkare, t.ex. Shimano, Look och Exustar som är mycket populära inom cykelsport. Det finns flera olika klicksystem så det är viktigt att du köper pedalklossar som passar just dina cykelskor. Vi har pedalklossar som kan användas av alla cyklister, oavsett om du cyklar racer, MTB eller gravel.
 

Du hittar enkelt rätt pedalklossar för dig genom att använda vår filterfunktion här på sidan.

Alla produkter
Filtrera efter
Populärast
Gå till sidan
Produkter per sida:
  • 30
  • 60
  • 90

FAQ

1
När ska man använda pedalklossar på cykelskor?
Pedalklossarna kan användas av cyklister som kör landsvägscykel, mountainbike och gravel.
2
Vilka klicksystem finns det för pedalklossar på cykelskor?
3
Vilka fördelar finns det med att använda ett klicksystem vid cykling?
4
Vilka monteringssystem finns det för pedalklossar på cykelskor?

Klicksystem för pedalklossar på cykelskor

De tre mest populära klicksystemen för pedalklossar är SPD-SL (racercykling), Look Keo (racercykling) och SPD (MTB/gravel). Pedalklossarna är utformade för att ge dig maximal prestanda och komfort under dina cykelturer.
 

Att cykla med ett klicksystem har många fördelar. Det ger dig bättre grepp och ökad stabilitet samtidigt som det förbättrar kraftöverföringen när du trampar på pedalerna. Med pedalklossar kan du uppnå högre effektivitet när du cyklar och förbättra din teknik, vilket allt tillsammans kan leda till bättre resultat på dina cykelturer.

 

Pedalklossarna till dina cykelskor ska passa med dina pedaler

Det är viktigt att du väljer rätt pedalklossar som passar just de pedaler du har på din cykel. Samtidigt måste du också säkerställa att dina cykelskor är kompatibla med monteringssystemet.
 

Det finns i grund och botten två typer av monteringssystem:
 

  • 3-hålsinfästning (bildar en triangel)
     
  • 2-hålsinfästning (sitter bredvid varandra)
     

Välj rätt system baserat på dina specifika behov och preferenser.
 

Om du vill undersöka vilka cykelskor och pedaler som skulle kunna passa tillsammans med de pedalklossar du vill köpa hittar du dem här:
 

Här hittar du vårt stora utbud av cykelskor!
 

Här hittar du vårt stora utbud av pedaler!
 

Så missa inte chansen att förbättra din cykling med rätt pedalklossar till dina cykelskor. Utforska vårt utbud idag och upplev ultimat komfort och prestanda på dina cykelturer. Om du behöver hjälp att välja rätt klossar till dina cykelskor är du varmt välkommen att kontakta vår kundtjänst, vi hjälper gärna till.