Flaskhållare för cykel

Här hittar du en flaskhållare till din cykel samt olika tillbehör till falskhållaren. Med en flaskhållare (även kallad flaskställ) på din cykel är vattenflaskan fylld med vatten eller sportdryck alltid lättillgänglig och nära till hands.
 

Vi erbjuder ett brett utbud av flaskhållare i olika modeller, färger, storlekar och material som passar alla typer av cyklar och önskemål. Oavsett om du är en professionell cyklist eller en vardagscyklist har vi en flaskhållare som passar dig och din cykel.
 

Hos oss hittar du flera populära märken så som Elite, TacxSupacaz och Topeak. Vi har flaskhållare i aluminium, plast och kolfiber samt tillbehör till dem. Kolla runt och hitta den perfekta flaskhållaren för din cykeltur.

Läs mer

FAQ

1
Vilken flaskhållare passar till min cykel?
Vissa flaskhållare är specifikt designade för särskilda cykelramar. Kontrollera monteringshålen för cykelhållare på din cykelram. De flesta cyklar har monteringshål på ramen, men det kan finnas variationer i placering och storlek.
2
Kan jag montera flera flaskhållare på min cykel?

Fördelar med en flaskhållare till cykeln

Att ha en flaskhållare monterad på cykeln har flera fördelar.
 

Här är en lista över några av fördelarna med att ha en flaskhållare:
 

 • Flaskan sitter säkert: En flaskhållare ser till att flaskan sitter stadigt och säkert på cykeln även på ojämna underlag. Det är särskilt viktigt på en mountainbike där terrängen kan vara utmanande.
   
 • Enkel åtkomst: Flaskhållaren med vattenflaska i kan monteras på din cykels ram. Det gör det enkelt och bekvämt för dig att komma åt vattnet medan du cyklar. Du behöver inte stanna eller ta båda händerna från styret för att få tag i flaskan. Du kan enkelt nå din flaska med en hand.
   
 • Undvik besvär: När din vattenflaska är placerad på ramen är den inte i vägen när du trampar. Den är också bra placerad om du behöver ha annan utrustning på cykeln som till exempel olika cykelväskor.
   
 • Kompatibilitet: De flesta flaskor och flaskhållare är kompatibla och passar ihop. Du kan i princip köpa olika typer av vattenflaskor och de kommer passa din flaskhållare. Det är dock alltid en bra idé att dubbelkolla för att säkerställa att flaskan och hållaren är kompatibla med varandra och att din hållare passar standardflaskor. Denna information anges i produktbeskrivningen.
   
 • Undvik uttorkning: När du svettas är det viktigt att dricka mycket vätska. När du alltid har tillgång till vätska blir det också lättare att undvika uttorkning under cykelturen. En flaskhållare på cykeln är en enkel lösning för att ha vattenflaskor med dig på din cykeltur.
   

Som ett alternativ till en vattenflaskan i flaskhållaren finns det också möjlighet att ha en ryggsäck med vätskeblåsa på ryggen. Detta är särskilt populärt och smart om du cyklar mountainbike.
 

Se vårt utbud av ryggsäckar och vätskeblåsor här!