Cykelryggsäck

bikable.se har vi ryggsäckar som passar perfekt för all typ av cykling. Oavsett om du är ute på en längre eller kortare tur med din cykel är det viktigt att du har en bra ryggsäck som passar dig och syftet med turen. Vi har ryggsäckar i flera olika storlekar – allt från 1 liter, 15 liter, 20 liter till 30 liter i volym. Om du söker en lätt och bra ryggsäck för cykelturer på MTB har vi det med. Dessutom kommer många cykelryggsäckar också med ett vätskesystem eller vätskebehållare. Därför kan en cykelryggsäck med fördel också användas som vandringsryggsäck och helt generellt som friluftsryggsäck. Om cykelturen kräver att ryggsäcken är vattentät finns sådana ryggsäckar också. Det är inte så avgörande om cykelryggsäcken är för damer eller herrar då det är viktigare att funktion och storlek passar den enskilda personens behov. Vi har också ryggsäckar med vätskesystem för barn.

Hos oss hittar du flera olika ledande varumärken, bland annat Camelbak, EVOC och USWE. Här på sidan hittar du många olika modeller av cykelryggsäckar så du kan helt klart hitta den som passar perfekt för dig och dina behov.

Alla produkter
Filtrera efter
Populärast
Go to page
Produkter per sida:
  • 30
  • 60
  • 90

FAQ

1
Vilken ryggsäck är bäst för cykling?
Oavsett om du ska ut på en längre eller kortare cykeltur så är det viktigt att ha en bra ryggsäck som passar dina behov och cykelturens ändamål. Vi har ryggsäckar i flera storlekar, allt från 1 liter, 15 liter, 20 liter till 30 liter i volym.
2
Kan jag få en cykelryggsäck med inbyggt vätskesystem?

Cykelryggsäck

När du ska transportera dina saker fram och tillbaka på en cykeltur finns det flera sätt att göra det på. Du kanske redan känner till, eller själv har en pakethållare eller en cykelkorg på din cykel. I vissa situationer kan du behöva mer förvaringsutrymme eller så kan det helt enkelt vara mer praktiskt att använda en bra och lätt ryggsäck.

Under cykelturen sitter ryggsäcken på ryggen. Här sitter väskan tätt intill kroppen. Genom att ha väskan placerad på ryggen kan du också få snabb och enkel åtkomst till vätska om du köper en ryggsäck med vätskesystem eller vätskebehållare. När ryggsäcken är placerad på ryggen kan den också vara mer aerodynamisk än om ryggsäcken placeras fram på cykeln. Dessutom är flera av ryggsäckarna utrustade med ventilerande mesh på ryggen. Ryggsäckens axelremmar bidrar också till bra ventilation.

Oavsett vad dina behov är finns det många olika modeller och storlekar att välja mellan. Du kan också hitta ryggsäckar som passar perfekt för vardagen och som kan rymma allt från dina inköpta dagligvaror till böcker eller datorn. Om du däremot inte behöver så mycket utrymme finns det mindre väskor som kan rymma mindre föremål, t.ex. ett vikdäck, en liten cykelpump, en slang och andra småsaker.

 

Mountainbike ryggsäck

I vårt sortiment av cykelryggsäckar har vi många ryggsäckar som passar bra som mountainbike ryggsäckar. Precis som med alla andra ryggsäckar du ska köpa måste du även här bedöma vad som är viktigt för dig i förhållande till vad cykelryggsäcken ska användas till och vilka funktioner du önskar. Det är viktigt att du kan anpassa ryggsäcken efter just dig så du bör vara uppmärksam på vilka justeringsmöjligheter ryggsäckens axelremmarna och eventuella midjebälte har. Dessutom finns det många mountainbike ryggsäckar med inbyggt vätskesystem eller där en vätskebehållare kan köpas till. Du bör också vara uppmärksam på ryggsäckens vikt om du letar efter en lätt cykelryggsäck för mountainbike.

 

Ryggsäck med vätskesystem eller vätskebehållare

Med ett vätskesystem i ryggsäcken har du på ett effektivt sätt enkel åtkomst till vätska när du behöver det. I flera modeller finns en inbyggd vätskebehållare med Hydroguard-teknologi. Denna teknologi hämmar uppbyggnaden av bakterier. Flera av vätskebehållarna har Crux on/off-ventil med Big Bite-drickventil. Crux on/off är ergonomiskt formad så att den är lätt att använda under turen. Crux on/off och Big Bite ser till att inget vatten går till spillo.

 

Vattentät eller vattenavvisande ryggsäck för cykling

Det finns många olika smarta sätt att transportera dina saker och en av dessa sätt är med ryggsäck. Denna lösning är superpraktisk eftersom flera av ryggsäckarna är vattentäta och har vattentäta dragkedjor. På så vis undviker du att dina saker blir våta. En vattentät cykelryggsäck är en riktigt bra investering. Var dock uppmärksam på om den ryggsäck du tittar på är vattentät eller vattenavvisande eftersom det är stor skillnad mellan en vattentät och en vattenavvisande ryggsäck. Flera av våra ryggsäckar har också reflexer, vilket är en fördel under de mörkare timmarna.

 

Cykelryggsäck eller cykelväska

Vi har också ett stort sortiment av cykelväskor om du vill ha din väska monterad på cykeln istället för att bära den på ryggen. Detta är särskilt smart när du ska ut på cykelsemester. Olika typer av väskor har alla sina smarta funktioner. Oavsett vilket behov du har så har vi på bikable.se ett brett utbud av cykelväskor.

Om du istället letar efter en sadelväska hittar du dem genom att klicka här. Här hittar du direkt till vårt stora urval av sadelväskor som finns i en mängd olika storlekar och modeller.

 

Få hjälp till val av cykelryggsäck

bikable.se har du alltid möjlighet att få råd och vägledning om cyklar, tillbehör och självklart också ryggsäckar. Om du till exempel är osäker på skillnaden mellan en vattentät cykelryggsäck och ett vattenavvisande alternativ så finns vår kundservice redo att hjälpa dig med att hitta rätt ryggsäck för dig.