Cykelfett

Fett är bra för cykeln då det fungerar som smörjmedel för vissa av de rörliga delarna på cykeln så som kedja, pedaler och växlar. Smörjning hjälper till att minska friktionen och slitaget på cykeldelarna. Detta underhåll kan hjälpa till att förlänga cykelns livslängd och förbättra prestandan.

Vi säljer alla de bästa och mest populära produkterna inom cykelfett och cykeldelar. Vi har till exempel fett från märken som Park Tool, Morgan Blue, Finish Line och många fler. Vi erbjuder för närvarande över 80 olika fettprodukter så det finns definitivt något för dig.

All products
Filter by
Most popular
Go to page
Products per page:
  • 30
  • 60
  • 90

FAQ

1
Varför ska jag använda cykelfett för min cykel?
Cykelfett är bra att använda till cykelns olika delar, så att du slipper friktion och att cykeldelarna slits och går sönder. En väloljad och underhållen cykel både håller längre och går bättre.
2
Vilken typ av cykelfett ska jag använda för framgaffeln?

Vad är cykelfett? Och varför är det fett?

Det finns många varianter av cykelfett. Du kanske har hört ord som litiumfett, kalciumfett, aluminiumfett, kopparfett, PTFE-fett med mera. Vad exakt är skillnaden? Vad fettet heter beror på vad som tillsätts till fettet. Det beror på att fettet har olika egenskaper beroende på om kalcium, litium eller till exempel teflon (PTFE) har tillsatts. Den billigaste typen är kalciumfett. Vi rekommenderar att cykelfett är en vara som prioriteras då det är viktigt att kunna underhålla cykelns delar så att de inte slits och går sönder. Din cykel håller därför längre om den är väl smord.

Här får du lära dig mer om vad du ska titta efter när du väljer fett för underhåll av din cykel. Man kan använda fett på många ställen på cykeln. Det finns fetter som är speciellt utvecklade för de olika cykeldelarna så som fett för kullager, fett för pedaler och fett för rullbromsar. I vår filterkategori på denna sida kan du enkelt sortera produkterna efter var på cykeln du behöver använda fett. Då ser du bara de som kan användas för den specifika delen. Det är verkligen lätt!

Vi erbjuder prismatch på alla våra produkter, därför kan du alltid få det bästa priset på cykelfett hos oss. Hittar du ett bättre pris hos en annan svensk butik så anpassar vi vårt pris så att du får våra produkter till marknadens lägsta pris.

Är du osäker på vilket fett som är bäst för dig? Kontakta då vår duktiga kundtjänst som guidar dig till det bästa cykelfettet för dina behov.