Lagningskit cykel

Här hittar du allt du behöver när du ska laga en punktering på cykeln. På denna sida hittar du bland annat lagningslappar, lagningsvätska, lim för lappning, slangskrapor, självhäftande lagningslappar, däcklappar, verktyg och lagningskit. Det finns också lappningsspray och reparationskit til tubeless.

Vi har många kända märken inom lagning av punktering på cykeln, bland annat de populära och kända lagningsprodukterna från TipTop. Du kan använda lagningsprodukter till alla typer av cyklar så som barncyklar, racercyklar, MTB och vanliga stadscyklar.

På denna sida finner du främst lagningsprodukter till cykelslangar. Om du kör med tubeless hittar du lagningsproukter för tubeless här.

All products
Filter by
Most popular
Go to page
Products per page:
 • 30
 • 60
 • 90

FAQ

1
Vad ska jag använda för produkter för att lappa min punkterade cykel?
När du ska laga en punktering på cykeln behöver du en cykelpump, däckjärn, däckskrapa, lagningslappar, lim och eventuellt en balja med vatten. Läs om hur du lagar slang och däck på denna sida.
2
Kan jag lappa ett cykeldäck?

Så lagar du din cykel med lagningslappar

Slangen kan ha knipts sönder av däcket eller så har ett vasst föremål gått igenom däcket och punkterat slangen. Det kan vara små stenar, glas eller något annat vasst som har trängt igenom däcket och slitit hål på slangen. Ofta kan punkteringen lagas med lagningsprodukter till cykel, alternativt behöver du byta till en ny cykelslang.
 

Följ dessa steg för att enkelt laga din cykel med lagningslappar:
 

 1. Avmontera däcket från cykelhjulet

  När du ska avmontera däcket är det enklast att använda ett däckjärn.
   

 2. Ta ut cykelslangen

  Ta ut cykelslangen genom att greppa tag i den där ventilen är monterad.
   

 3. Hitta hålet i cykelslangen

  Några gånger råder det inget tvivel om var hålet i slangen är. Du pumpar bara upp slangen med lite luft så kan du se och höra var luften sipprar ut. Andra gånger är det svårare att hitta hålet. Då kan du använda den klassiska metoden där du fyller en balja med vatten, pumpar upp slangen med luft och för slangen försiktigt genom vattnet. När hålet i slangen får kontakt med vattnet sipprar det ut bubblor vilket gör det enkelt för dig att se var hålet i slangen är. Ett annat smart sätt att hitta hålet är att använda ett litet verktyg som hjälper dit att hitta hålet. Det är en liten ask med små lätta kulor i som rullar runt i asken när den dras över hålet. Köp den här!
   

 4. Gör klart hålet för lagningLagningskit cykel

  Undersök först om det sitter en sten eller annat i hålet. Om det gör det tar du bort den från slangen. Det kan vara en god idé att rugga ytan på slangen där hålet sitter med en däckskrapa eller sandpapper för att få en ruggigare textur på slangen. Det gör så att lagningslappar kan fästa enklare på slangen.
   

 5. Fäst en lagningslapp över hålet

  Placera lim på och runt hålet. Montera därefter en lagningslapp på hålet så det täcker hålet och området runt hålet. När limmet har torkat efter ca 5-10 minuter tar du bort den tunna genomskinliga plasten som sitter ovanpå lagningslappen.
   

 6. Testa din lagning

  Pumpa upp slangen och kontrollera så att din lagning håller. Är allt OK kan du fortsätta och montera slangen på fälgen med däck och montera tillbaka hjulet på cykeln.Tyvärr händer det att hål i cykeldäck eller slang inte kan lagas då hålet helt enkelt är för stort för att kunna lappas igen. Om det är fallet föreslår vi att köpa ett nytt däck eller en ny slang.

  Utöver lagningsprodukter till cykelslangar har vi också lagningslappar för däck. Vi har också självhäftande lagningslappar som är smidiga att använda, t. ex. om olyckan är framme ute på cykelturen. Självklart har vi också lagningsprodukter för tubeless däck.