Cykelhandskar

På Bikable har vi ett stort utbud av cykelhandskar i olika tjocklekar, storlekar och prisklasser. Cykelhandskar är bekvämt att ha på sig under långa cykelturer. Dessutom är de användbara, eftersom handskar är varma och andas när du är ute på cykelturer under de kalla vintermånaderna.

Hos oss hittar du både cykelhandskar med långa och korta fingrar, handskar som är vattentäta eller vattenavvisande, handskar som är vindtäta eller vindavvisande, cykelhandskar med gelinlägg och olika typer av cykelhandskar för alla temperaturer. Du kan alltid hitta en handske som passar perfekt, oavsett säsong.

Vi säljer cykelhandskar från många populära varumärken, inklusive GripGrab, Force, Craft, Assos och Endura. Vi har handskar kan användas för all typ av cykling, oavsett om du ska cykla på landsväg, i terrängen (MTB) eller BMX. Använd vår filterfunktion för att hitta den perfekta handsken för dig!

Alla produkter
Filtrera efter
Populärast
Gå till sidan
Produkter per sida:
  • 30
  • 60
  • 90

FAQ

1
Varför bör jag använda cykelhandskar?
Cykelhandskar har flera fördelar, till exempel ett bra grepp om styret, stötdämpning, minskning av handtrötthet och skydd mot friktion och skavsår.
2
Hur väljer jag rätt storlek på cykelhandskar
3
Vilka typer av cykelhandskar finns det?
4
Hur underhåller jag mina cykelhandskar?
5
Ger vadderade cykelhandskar bättre komfort?

Cykelhandskar med korta eller långa fingrarGripGrab cykelhandskar med korta fingrar

När det gäller val av cykelhandskar är en perfekt passform viktig. Om handskarna är för stora kommer de inte att sitta bra på dina händer och du kan förlora greppet om cykelstyret. Å andra sidan, om de är för små blir det obekvämt och det påverkar din komfort under cykelturen.

Cyklister använder cykelhandskar av olika skäl. Förutom att det är bekvämt och ger ett stabilt grepp under din cykeltur, kan cykelhandskar även hjälpa till att hålla dina händer varma i kyligare väderförhållanden. Under sommaren är korta handskar mest populära.

En fördel med vissa cykelhandskar är möjligheten att ha stötdämpande insatser och extra vaddering. Det kan vara särskilt användbart när du cyklar på ojämna vägar eller på långa cykelturer. Ett par cykelhandskar minskar belastningen på dina händer och handleder och ger dig extra komfort samt en mer behaglig cykeltur.

Du kan också hitta cykelhandskar som är speciellt designade för både sommar- och vinterbruk. Sommarhandskar är tillverkade av lätta och ventilerande material som hjälper till att hålla dina händer svala och torra i varmt väder. Vinterhandskar är fodrade och isolerade för att skydda dina händer mot kyla och vind under de kallare månaderna.

Oavsett om du väljer cykelhandskar med korta eller långa fingrar är det viktigt att hitta rätt storlek och den modell som passar dina behov bäst. Det gör att du får den bästa möjliga cykelupplevelsen med bättre grepp, ökad komfort och varma händer.


 

Undvik domnande och kalla händer med rätt cykelhandskar

Det finns flera sätt att undvika domnande och kalla händer under cykelturen. Det viktigaste är att ha ett bra grepp. En strategi kan vara att byta till ergonomiska cykelhandtag, skaffa en justerbar styrstam eller testa olika styrtyper för din cykel. Dessutom kan det vara en bra idé att köpa cykelhandskar med inbyggda gelkuddar, eftersom de ger bra komfort och gör cykelturen mer bekväm.

Handskar med gelkudde hjälper dina händer att ligga bättre på styret. På så sätt minskar risken för överdriven vridning i handleden, vilket kan leda till nedsatt blodcirkulation. Dessa handskar fungerar också som skydd genom att absorbera stötar under cykelturen.
 

GribGrab vadderade cykelhandskar - Gribgrab Shark


Håll dina händer varma med vinterhandskar

På Bikable har vi flera typer av vinterhandskar från olika varumärken, det finns cykelhandskar för varje typ av cykeltur.

Vi har även cykelhandskar med reflexlager som gör handskarna mer vind- och vattentäta. Det är bra att använda reflexhandskar om du cyklar i trafik på kvällen, när du oftare måste signalera din närvaro.

Om du ofta fryser om händerna kan det vara en bra idé att titta efter cykelhandskar med merinoull, eftersom dessa handskar är bra för att hålla värmen samtidigt som de är andningsbara, fuktavvisande och motverkar lukt.
 

Vinterhandskar för cykling - Force Vinter Neopren handskar svart