Knäskydd och armbågsskydd

Här hittar du vårt utbud av knäskydd och armbågsskydd. Det finns risk för fall och skador när du cyklar, särskilt när du är ute på mountainbike i skogen. Därför kan det vara klokt att investera i skydd för både knän och armbågar.

Vi har många olika typer av knäskydd och armbågsskydd från flera populära märken som FOXIXS, Endura och Sweet Protection.

Alla produkter
Filtrera efter
Populärast
Gå till sidan
Produkter per sida:
  • 30
  • 60
  • 90

FAQ

1
Finns det knäskydd till MTB?
Det finns många olika och riktigt bra knäskydd för dig som susar runt i skogen på en MTB. Knäskydd kan förhindra att en vurpa leder till allvarliga skador.
2
Är armbågsskydd viktiga när jag cyklar?

Knäskydd för MTB

Knä- och armbågsskydd är bra att ha på sig när du cyklar på mountainbike, eftersom de skyddar mot skador och minskar risken för allvarliga skador vid en olycka.

När du cyklar på din mountainbike finns det ofta branta nedförsbackar, höga hopp och teknisk terräng som kan leda till olyckor och fall. Knä- och armbågsskydd är designade för att absorbera stötar och skydda leder och ben mot slag om du skulle falla eller krocka med något.

 

Knäskydd för MTB cykling - Endura SingleTrack Knee Pads Svart/Vit

Fördelar med knäskydd och armbågsskydd

De flesta knä- och armbågsskydd är tillverkade av mjukt och flexibelt material som ger bra rörelsefrihet och är enkla att justera och fästa. För att få full funktionalitet av skydden är det viktigt att se till att de är ordentligt åtdragna. De är lätta att ta av och på och enkla att ta med i en ryggsäck eller väska.

Även om knä- och armbågsskydd inte kan förhindra skador helt och hållet, kan de hjälpa till att minimera risken för allvarliga skador. Dessutom ger det extra skyddet också självförtroende så att du vågar utforska och utmana dig själv på din mountainbike i svår terräng.

 

Knäskydd - FOX Launch D30 Armbågsskydd

Andra typer av skydd du kan behöva när du cyklar

 

  • Om du söker skydd för andra delar av kroppen än bara knän och armbågar, har vi även en hel kategori med kroppsskydd som kan vara värt att titta närmare på.
     

  • Om du gillar downhilläventyr kan en Fullface-hjälm vara något för dig!
     

  • Om din cykelhjälm behöver uppgraderas kan du kolla in vårt stora utbud av högkvalitetshjälmar här!