Drev cykel

Här hittar du ett brett utbud av cykeldrev till olika typer av cyklar, inklusive landsvägscyklar, mtb och elcyklar. Dreven finns i olika storlekar och med olika antal tänder.

Vi erbjuder ett brett sortiment av cykeldrev från några av de populäraste varumärkena på marknaden, inklusive Shimano, SRAM och AbsoluteBlack.

Läs mer

FAQ

1
Vilket kedjedrev ska jag köpa?
När du ska välja ett kedjedrev är det viktigt att du känner till måtten på ditt vevparti, inklusive fixmåttet (BCD - Bolt Circle Diameter) och antalet bultar för montering. Du bör också välja antal tänder på drevet baserat på dina preferenser och om ditt vevparti har totalt ett, två eller tre drev.
2
Behöver jag byta något annat än kedjedrevet?

Vad är ett bra drev till din cykel?

Idag är 1X-drivsystem extremt populära bland cyklister. Dessa system använder endast ett enda kedjedrev fram istället för den traditionella uppställningen med två eller tre drev. Det finns flera fördelar med en 1X-drivlina. Till exempel blir det lättare att växla och håller kedjan ordentligt fast på drevet i större utsträckning.

Ett bra kedjedrev spelar en viktig roll för att säkerställa att din cykel presterar bra. Den ser till att överföra din kraft från benen till kedjan vilket gör det otroligt viktigt att drevet har ett bra grepp om kedjan.

 

Val av drev till cykeln

När du ska hitta ett nytt kedjedrev behöver du veta måtten på ditt vevparti. Det är särskilt viktigt att känna till fixmåttet (BCD - Bolt Circle Diameter) samt antalet bultar som drevet ska monteras med. Alternativt kan du också hitta drev med direkt montering. Dessutom bör du välja antal tänder på klingan utifrån dina preferenser och om du använder ett vevparti med totalt ett, två eller tre drev.
 

För att få det bästa ut av din cykel kan du även överväga att byta ut andra viktiga komponenter som framväxel, bakväxel, kedja och vevparti. Alla dessa komponenter samverkar med drevet för att säkerställa en smidig körupplevelse.