Pakethållare

Här hittar du ett stort utbud av pakethållare för alla typer av cyklar och barncyklar. Oavsett om du är en erfaren pendlare, en äventyrlig bikepacker eller bara letar efter en praktisk lösning för att ta med din väska, shoppingpåsar, extra bagage eller något annat så har du kommit till rätt ställe.

Vi har pakethållare för alla typer av cyklar. Från mycket små cyklar på 14, 16, 18 och 20 tum till juniormodeller, cyklar på 24 och 26 tum och till vuxencyklar på 28 tum. Självklart har vi även pakethållare för mountainbikes och racercyklar.

I vårt breda sortiment av pakethållare hittar du pakethållare med montering fram och bak på cykeln samt några modeller som kan monteras på cykelns sadelstolpe. Här kan du välja mellan många populära märken som Atran Velo, KLICKfix och Ortlieb.

Alla produkter
Filtrera efter
Populärast
Gå till sidan
Produkter per sida:
 • 30
 • 60
 • 90

FAQ

1
Hur monterar jag en pakethållare på min cykel?
De flesta cyklar har fyra hål i ramen med gängor som är avsedda för montering av en pakethållare. Du kan köpa och använda en klassisk pakethållare som passar dessa hål. Om din cykel har skivbromsar måste du köpa en modell speciellt framtagen för detta. Om din cykel inte har de fyra hålen kan du även välja en annan typ av pakethållare som kan monteras på sadelstolpen.
2
Vad är skillnaden mellan en fast och en avtagbar pakethållare ?

Fördelar med att ha en pakethållare på din cykel

En pakethållare på cykeln har flera fördelar, oavsett om det är en fastmonterad eller avtagbar variant.

 

Fördelar med att ha en pakethållare på cykeln:

 • Transport av extra bagage: En pakethållare gör att du kan transportera större mängder bagage på cykeln. Detta är särskilt användbart när du handlar, transporterar väskor och liknande i vardagen eller om du ska ut på en längre cykeltur eller cykelsemester. Genom att ha en pakethållare slipper du bära tunga väskor på rygg eller axlar vilket gör cyklingen bekvämare för dig.
   

 • Förbättrad säkerhet: När du till exempel kan fästa din sportväska på en pakethållare och inte behöver bära den på ryggen, över axeln eller på styret ökar du säkerheten på cykeln. Först och främst har du mer balans på cykeln och slipper att en del av ditt bagage kan störa dig på cykelturen. Det kan också vara en väska på styret som till exempel kan slinka in i hjulet om du inte har en pakethållare som du kan transportera den på.
   

 • Flexibilitet: Beroende på vilken typ av cykel du har och syftet med cykelturerna kan du välja mellan en fast eller avtagbar pakethållare. En fastmonterad pakethållare är idealisk för citybikes och andra vardagscyklar där du förmodligen alltid behöver ha med dig små till medelstora mängder bagage. En avtagbar pakethållare är lämplig för långfärdscyklar och gravel cyklar eftersom den låter dig montera och avmontera pakethållaren efter behov. Detta är särskilt användbart när du vill använda cykeln för bikepacking med väskor och sidoväskor ibland och andra gånger har en mer strömlinjeformad cykel för andra typer av cykling.
   

 • Enkel installation av tillbehör: Det finns många smarta system på marknaden som gör det enkelt att montera och ta bort korgar, väskor och andra tillbehör på pakethållaren. Det finns till exempel AVS (Atran Velo System) och MIK (Mounting Is Key) som erbjuder en snabb och säker metod för att montera och ta bort tillbehör. Det är viktigt att notera att både pakethållaren och korgen eller väskan måste ha samma typ av fäste för att vara kompatibla med varandras system.

 

Installera en pakethållare på en cykel

På de flesta cyklar finns det fyra hål i ramen med gängor, som är avsedda för montering av en pakethållare. För dessa hål kan du köpa och använda en klassisk pakethållare. Det kan till exempel vara den här pakethållare 26-28" i aluminium mattsvart.
 

Vissa cyklar har skivbromsar. Här rekommenderar vi att du använder en modell som är speciellt anpassad för detta. Ett exempel på en sådan pakethållare kan vara den här: pakethållare 26-28" i aluminium mattsvart skivbromsmodell.
 

Om du inte har de fyra hålen för montering av en pakethållare , finns det även pakethållare för montering på sadelstolpen. Se till exempel den här: Atran Velo sadelstolpsbärare AVS

Utöver de tre exemplen ovan finns även frontmonterade pakethållare, pakethållare som monteras vid snabbfäste, pakethållare med korg och elcykelpakethållare . Så det finns goda möjligheter att få en pakethållare på cykeln som matchar precis dina behov. När du väl har monterat pakethållaren kan du montera korg, lådor, väskor etc. på den.