Cykellampa

På denna sida hittar du hela vårt utbud av cykellampor. Vårt sortiment är brett med cykellampor från många olika tillverkare. Här hittar du lampor i mängder av olika modeller och prisklasser så att du enkelt kan hitta den cykellampa som passar bäst för dina behov. Det gör att du enkelt kan hitta billiga cykellampor,  både för MTB och landsvägscykling. På vår hemsida hittar du både enskilda lampor och olika ljus-set.

Vi säljer cykellampa från populära märken som Magicshine, Abus, Smart, Reelight, Force och många andra. Ta en titt på vår hemsida och se det stora utbudet av cykellampor. Vi har många olika lampor, oavsett om du letar efter en billig cykellampa, kraftfulla cykellampor eller lampor med magnetdrift – vi har lampor för alla cyklar och behov.

 

All products
Filter by
Most popular
Go to page
Products per page:
  • 30
  • 60
  • 90

FAQ

1
Vilka cykellampa är bäst?
Det beror på dina behov. Det finns flera olika alternativ och valmöjligheter att överväga. Till exempel måste du bestämma dig för om lamporna endast ska göra dig synlig i trafiken eller om strålkastaren också ska lysa så mycket att du kan se ännu bättre var du kör.
2
Vad är en bra cykellampa för MTB?
3
Kan man ha en cykellampa till hjälmen?
4
Kan man få en cykellampa med USB-laddning?

Cykellampa för dig

Kraftig LED-lampa i kompakt designOm det är dimma eller snö ute ska du ha ljus på cykeln så att du syns i trafiken för andra trafikanter. Det är inte bara i de mörka timmarna som belysningen är viktig utan också i dåligt väder.

Innan du köper din nya cykellampa är det viktigt att du funderar lite över de olika produkterna. Det är viktigt att cykellampan uppfyller dina personliga behov.

Ska cykeln kunna lysa upp vägen framför dig, eller är det tillräckligt bra att lamporna "bara" ser till att du syns i trafiken? Kör du på platser, till exempel på mörka landsvägar, där det krävs extra starkt ljus? Eller letar du helt enkelt efter ett par billiga cykellampor som uppfyller lagkraven och är godkända? Så ta en funderare och kom fram till exakt vad du behöver ljuset till.


 

Montering av cykellampa

Oavsett vilkeRavemen Cykellampan modell du gillar bäst så har vi ett brett sortiment av både cykellampor med LED, magnetiska cykellampor, dynamodrivna med mera. Vi har ett brett utbud av godkända cykellampor i förhållande till både pris och kvalitet så det finns något för alla prisklasser.

Vissa av våra modeller kan fästas permanent på din cykel medan andra enkelt kan tas bort och fästas. Du måste själv bestämma om det är lämpligast för dig att ha dina lampor fastmonterade på cykeln hela tiden, eller om du vill kunna ta av dem och använda dem på en annan cykel också. Fördelen med att ha lamporna monterade på cykeln hela tiden är att du inte behöver komma ihåg att ta med dem  och därför inte heller kan glömma dem.

Förutom bra cykellampa är det också viktigt att det finns reflexer på din cykel. Vi har även ett stort urval av reflexer på Bikable.se

 

 

Cykellampor med batteri, magnet eller USB-laddningSmart medtagbar cykellampa

Det finns olika sätt att få ström till ljuskällan. Batterier kan vara ett bra val då lamporna på så vis kommer att avge konstant ljus, även om du står stilla. Detta gör också att du inte behöver generera energin själv. Du måste dock vara medveten om att behöva byta batterier då och då.

Du kan också välja magneter. Här genererar du själv energin som gör att lamporna tänds. Detta innebär dock också att så fort energin inte finns där slutar lamporna att lysa. De mest avancerade dynamo- och magnetlamporna håller dock ström i några minuter efter att du har stannat. Fördelen med den här typen är att du inte behöver komma ihåg att tända och släcka lamporna – eller byta batterier.

Många lampor finns nu tillgängliga med USB-laddning vilket gör batterierna överflödiga. Lampan är därför uppladdningsbar och kan enkelt laddas i uttaget eller i datorn. 

 

Cykellampor för MTB

Magicshine cykellampa på hjälmNågra av de kraftfullaste cykellamporna du kan få är särskilt väl lämpade för mountainbike. En kraftfull strålkastare för att lysa upp vägen är nästan nödvändigt när du kör MTB. Ett bra ljus från cykellampan betyder mycket när du kör i skogen. Det kan vara stor skillnad på ljusstyrkan bland de kraftfullare lamporna du kan köpa. Det går även att köpa en kraftfull cykellampa som kan monteras på själva cykelhjälmen vilket vissa mountainbikecyklister föredrar.

För att informera om hur mycket ljus en cykellampa avger används termen lumen. Lumen betyder helt enkelt hur mycket ljus som kommer ut ur lampan – det vill säga styrkan på själva ljuset. Det finns cykellampor med bland annat 400, 1000 och 1500 lumen. En del modeller ger upp till hela 8000 lumen. De vanliga cykellamporna som vi vanligtvis är bekanta med har avsevärt mindre lumen. De är mer lämpade för att synas i trafiken, snarare än att lysa upp vägen tydligt för cyklisten.

 

 

 

Få hjälp med att välja cykellampor

Behöver du hjälp med att hitta rätt cykellampor? Då kan du kontakta vår kundtjänst. Vi finns alltid redo att hjälpa dig med råd och vägledning  om allt från cyklar och verktyg till cykelhjälmar och lampor. Tillsammans hittar vi de cykellampor som passar din cykel och dina behov.